design på G

Tänkte bara meddela att den nya designen kommer på fredag :D!
Nu drar jag mig till stalletf och rider dressyr på Pegasus i paddocken.

sorry

Förlåt för oerhört kass uppdatering, anledningarna är dels för att jag har haft en helt fullspäckad dag och att denna datorn som jag har nu är jättejobbig att blogga med... Idag hade jag tre övningkörslektioner på raken, och jag blev godkänd för min körning utan extra lektioner! Så glad, men det var riktigt kämpigt kan jag lova. Det var stekvarmt, jag hade mckläder, det var fullt med folk, bilar och cyklister ute på gatorna där jag körde.
Pegasus vilade idag, mamma fixade honom :)

Bjuder på en mysig bild som togs här om dagen.

Men nu ska jag sova!
Godnatt, sov sött!

sådär ja

Nu har jag fixat min design, SÅ LÄNGE! Såhär kommer det inte se ut länge till utan bara för tillfället tills någon eller jag kan göra en snyggare!

Om ni inte ser den nya designen höger klicka och tryck på uppdatera
:)


långa dagar

Nu är det riktigt långa dagar alltså. I skolan har vi Cabaré som är jättesegt, så det känns som om skoldagarna tar evigeheter, sedan ska man till hästen, fixa allt, rida och allt annat som ska göras, därefter ska man hem, duscha, plugga, fixa kaninerna, hundarna m.m. Jag hinner verkligen inte med något annat... Imorgon kommer det bli den mest krävande dagen på LÄNGE! På måndag är det premiär för våran Cabaré, så det är hur mycket som helst som ska repas in. Sedan ska jag till körskolan och ha TRE körlektioner på raken men 1 timmars mellanrum där jag pluggar teori.... HERREGUD vad jobbigt och TRÅKIGT! Jaja, när jag har sådana dagar brukar jag tänka: "Tänk, snart ligger jag i sängen och ska sova, och är färdig med körlektionerna!" Så gött. Så imorgon kommer det bli SÄMST uppdatering!

Jaja, nog om det. Idag skrittade jag ut barbacka i 40 minuter, hälften grusväg och hälften asfalt :) Perffa! Han skötte sig exemplariskt, jag lät honom även få ta en tugga av det färska, gröna och saftiga gräset, han tyckte det var jättegott och blev helt till sig, han ville bara ha mer, mer och mer! Haha! :)

Men nu blire plugg, packning (ska till pappa i helgen) och lite annat ;)


Hoppträning

Idga var det hoppträning. Vi övade mycket på att hästen ska landa i rätt galopp och sådant. Vi hoppade en kombination med 1 galoppsprång, 1 oxer och 1 räcke. Han var jätteduktig, han var dock inte på "landa i rätt galopp humör" så det fick jag rätta typ hela tiden. Men, men! Är jättenöjd med honom för övrigt, i slutet blev han hur taggad som helst och jättepigg! Haha, roligt. Det blev ganska sent, så ingen mer uppdatering för idag, är trött och vill sova! Haha :D

Failbild!

Så bye bye!

svar på kommentar

Eftersom du har gästlösenord på din blogg så svarar jag i ett inlägg :)

Svar: Jag laddade ned det på www.adobe.com! :D Gratis i 30 dagar.

Veckans fråga!


Vad får du för intryck av mig som person?
Var ärliga nu!






Guldbrun Outfit till häst!

Vad tycker ni? :)
- Jag skulle inte tackat nej!







TUSAN!



Varför min blogg ser ut som den gör är för att jag råkade klicka på något igår kväll! Jag ska återställa det så fort jag bara kan, ursäkta röran!


godnatt

Godnatt allihopa!

Imorgon blir uppdateringen inte bäst, jag har fullt upp i skolan sedan blire hoppträning. Så jag har no time, så alla vet!
Men vi hörs efter hoppträningen, hinner tyvärr inte göra så många tidsinställda nu till imorgon, måste sova :( Men ni som har blogg vet väl hur det är ;)?

Idag laddade jag ned Adobe Photoshop element 9. Det är gratis i 30 dagar, så jag satt och pillade lite med det. FÖRSTA gången jag använder Photoshop, så jag är amatör på hög nivå. Men här är en header som jag gjorde förut, ska dock inte använda den, utan bara till test. Därimot ska jag fixa en ny header snart, jag tycker min som jag har nu är för ljus och tråkig! Färgen på den som jag ska ha blir antingen blå, röd eller grön :) Det får ni se ;)
Well well, ska sova nu!


shosaaaan

Hallå hallå!

Känner mig lite sjuk :( Ont i huden och helt matt i kroppen... *Peppar, peppar* Hoppas att jag inte blir sjuk på riktigt. Dagens ridpass utfördes på grusvägarna tillsammans med Sara och hennes ponny Jasmine. Vi joggade mest och tog galopp på en jättelång sträcka, han skötte sig exemplariskt, han var dock lite fjantig idag. Han blev rädd för minsta lilla, till och med för en sten... När jag var klar i stallet så var det ett tag innan mamma skulle komma så jag passade på att smörja sadel och stövlar tills imorgon på hoppträningen! :D Jag packade även sadelvagnen och bytte schabrak till det vinröda, jag ska såklart ha min nya blå/vinröda outfit imorgon!
Såhär ska vädret se ut imorgon, wihoo! :D:D
15:00
Växlande molnighet
63F17°
16:00
Växlande molnighet
64F18°
17:00
Växlande molnighet
64F18°
18:00
Växlande molnighet
63F17°
19:00
Växlande molnighet
62F16°
20:00
Växlande molnighet
59F15°

Tyck till!

Vad tycker DU om Hööks nya stövlar?

- Själv tycker jag att de har misslyckats totalt, dem ser B ut och bara allmänt fula enligt MIG!


shululuu

Nu är jag i skolan, (detta är ett tidsinställt inlägg). After school åker jag till stallet och rider min ponnybus, jag ska rida på grusvägarna, jag ska mest jogga honom, kanske ta en galoppsträcka eller två ;) Mysigt! Sedan efter stallet åker jag hem och PLUGGAR!!!!!!! Gud vad jag ska plugga alltså, jag har massor att göra. Matte och körskoleböckerna ska läsas o massa mer. Herregud, jaja så är det!

Så en snabb att göra lista för ikväll:
* Fixa Pegasus
* Rida honom
* Duscha
* Städa
* Plugga matte
* Plugga i körskoleböckerna
* Blogga

Typ så har jag lagt upp dagen!
Hörs senare!

love my new outfit

Älskar min nya blå-vinröda outfit!
Älskar även mina Jeansridbyxor som man kan ha till ALLT! Det är så himla bra, man kan ha dem till alla slags färger.


something I need

Jag behöver nya benskydd till Pegasus. Jag ska ev köpa ett par Veredus skydd, men frågan är vilken färg.
Jag är inne på vita, det passar till allt och är grymt snyggt!
Vilken färg tycker ni?




Ur mitt fotoalbum

Min och Pegasus första lokala tävling tillsammans. Denna bilden är tagen efter att vi har startat, förklassen nollade vi och andra klassen blev det ett nedslag på sista hindret i grundomgången. Det var så roligt, och jag kommer ihåg att jag var jättenervös. Trots att det regnade var det en väldigt bra och rolig dag som jag inte kommer att glömma :D!



dagens ridpass

Vi börjar med Dagens outfit
Charles Owen hjälm
Mountain Horse tröja
Mountain Horse ridbyxor
Lamicell schabrak
Röda Jacson strumpor
Pioneer stövlar
BT-pro skydd, fram
Jacson sadel
Träns, vet inte vad märket heter.



Nu till ridpasset som gick DUNDERBRA! Jag red i paddocken i ca 45 minuter. Efter framskrittning kortade jag upp tyglarna, gjorde små volter och halter. Sedan joggade jag fram honom på fyrkanten och volten, jag gjorde övergångar och tempoväxlingar för att kolla av så att han lyssnade och det gjorde han utmärkt. Sedan galopperade jag på fyrkanten i båda varven, därefter skrittpaus. Sedan började att "rida" så att säga. Jag började med att göra skänkelvikningar, det gjorde han superbra, lite tjabbig var han men det gick an. Sedan jobbade jag honom på volten i både trav och galopp, ett extra plus för galoppen idag! Han var superfin! :,) Jag red även igenom LC:1 programmet, han blev lite springig mot slutet med skötte sig bra ändå. Så det gick alltså superbra idag :D

Här kommer lite bilder:










dagens köp















Vi åkte förbi My One med för att byta ett par skor, men så när vi kom in så kom vi på att vi hade glömt skorna hemma. Jag hittade iaf en Mountain Horse tröja som jag köpte.

Thats all! Behöver mer shorts, hittade typ inga idag. Så det ska jag köpa någon dag med ;)

pjuuh

Nu är jag hemma, har varit i stan och i stallet. Återkommer strax med Dagens ridpass och bilder på det jag har köpt! :)


Veckans ridschema

Såhär ser veckans ridschema ut:

Måndag: Lösgörande i paddocken
Tisdag: Uteritt, mest jogging
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Ut och skritta. Skrittar ALLTID efter träning och tävling, för ev. mjölksyra, träningsverk eller liknande! Det tycker jag är jätteviktigt att den får röra på sig.
Fredag: Vila
Lördag: Promenix
Söndag: Dressyr

Tror att det får bli såhär denna veckan :D

GE MIG

Jessica ridbyxor från Kingsland

transport

Jag tänkte berätta om hur Pegasus är att lasta och vad han har för utrustning under transportering.

Pegasus går alltid på transporten, i början testade han mig lite genom att stanna på lemmen, backa osv. Men nu kan jag släppa honom utanför transporten också går han in själv. En gång på en tävling så höll jag på att sadla av Pegasus utanför transporten, helt plötsligt travar han på transporten och stannar där inne ^^ han måste gilla att åka transport. Vi gör oftast så att mamma leder på honom också stänger jag, och som jag sa ibland lastar jag honom själv.

Varje gång vi kör honom i transporten har vi alltid en hink med havre med oss, hönät med hö i. Om det skulle vara så att han inte går in så är det bara att visa hinken så går han på. Det är väldigt skönt att ha en lättlastad häst. Allt blir så mycket roligare, och man behöver inte oroa sig för att den inte ska gå på. Han står stilla i transporten, men när vi stannar och står stilla ett tag kan han börja röra på sig lite, och det är för att han är uttråkad. Min b-ponny var bedrövlig att lasta, han stegrade sig, slängde sig och alla möjliga trix. Det gjorde att vi nästan aldrig kom ut på träningar och tävlingar, och det var inte alls roligt...

I alla fall. Vi har ALLTID transportskydd på Pegasus, skulle aldrig falla mig in i att inte sätta på skydd. Även fast det är en kort bit så kan det hända mycket under den tiden, hästen kan sparka, fastna eller vad som helst. Tycker det är helt idiotiskt att köra sin häst utan transportskydd. Jag har ett transporttäcke som jag brukar ha på hösten/våren, ett randigt Rambo fleecetäcke, fast tjockare en vanligt fleece. Nu på sommaren kör vi honom utan täcke. En sak till som jag också alltid använder mig av är lädergrimma, det är säkrare än en vanlig tyggrimma och snyggare enligt mig. Sist men inte minst, så binder vi fast honom med ett transport grimskaft, ett säkerhetsgrimskaft. Om hästen får panik så kan en lätt ta sig loss. (Och han har alltid flätad svans)

Nu vet ni lite om hur vi lastar och allt som rör just det ämnet :)

Min drömtransport!

Coral Vit Exteriör

stan next

Har precis vaknat och ska åka till stan senare! Så vi hörs när jag kommer hem.
Nordstan - Göteborg

Sista inlägget för ikväll

Det här blir det sista inlägget för ikväll. Imorgon stiger jag upp någon gång vid nio, sedan drar jag in till stan med mamsi och shoppar kläder! :D Älskar att shoppa, så jag har förberett tidsinställda inlägg för imorgon. Efter stan åker jag till min prinskorv och rider lite lösgörande i paddocken, sedan kommer jag hem och visar vad jag har handlat! :)
Sååå byebye!



Bilder från promenixen









Lite tankar...

Har ni tänkt så mycket hästen ställer upp för en?
Har ni tänkt på att hästen alltid gör det den kan?


Jag ser så otroligt mycket barn, även vuxna som behandlar hästen som skit. Exempelvis på tävlingar, om hästen stannar vad händer då? Ja då rycker dem hästen i munnen, piskar och skänklar. Jag menar självklart inte alla, men nu pratar jag om dem som gör det. Hästen gör så gott den kan, om den stannar betyder det att den inte vill, inte kan pga ryttaren, har ont osv osv. Då ska man inte tvinga hästen att hoppa.

Min förra c-ponny gillade inte att hoppa, det han gillade var dressyr. Det var därför jag sålde honom för att han skulle få göra det han ville och inte det jag ville, man märkte tydligt att han hade tröttnat på att hoppa hinder. Men det var exakt det jag ville göra, jag ville tävla i hoppning för det är det jag tycker är roligast. Men jag tvingade mig ut på en dressyrtävling för Milles skull, han älskade det och vi fick bra resultat. Jag och Mille som min ponny hette hade lite mindre än 2 år tillsammans, och det var för att vi inte ville göra samma saker. Nu är han hos en familj som tävlar dressyr på honom, och han älskar det! Det är jätteskönt att se.

Det jag menar är att man KAN INTE tvinga sin ponny/häst att göra det DU vill! Det är inget roligt liv för hästen. Sist jag var på en tävling såg jag en ponny som stannade, gång på gång på gång. Okej, dem kan testa i perioder och ibland händer det att det blir ett stopp eller två, och då betyder det ju inte att den inte gillar att hoppa. Men det tycker jag att man känner det själv om det bara är att den testar eller inte kan hoppa eller när den verkligen inte vill.

Och nu till det här att hästen ställer upp myckert. Det gör den verkligen, den svänger och höger när du vill, den svänger åt höger när du vill. Den stannar när du vill, du ställer upp den i gången och ber den stå stilla för att du ska borsta på den osv. Jag tycker att ALLA ska bli mycket bättre på att uppskatta det hästen faktiskt gör för en, ge dem MER beröm, godis och kärlek. Visa hur mycket du tycker om den, och hur tacksam du faktiskt är för allt den gör för dig. När hästen gör fel och du blir arg, förstår den inte alls.
Den gör det du ber den om, den gör så gott den kan! Bli arg på dig själv istället för att bli arg på hästen. Tänk om du skulle ha en som satt på din rygg, ber dig stanna genom en otydligt hjälp som du knappt känner av, också slutar det med att någon rycker dig i munnen och ryter åt dig. Det är inte roligt alls. Men missförstå mig inte nu, hästen kan faktiskt vara dum ibland också, den kan testa och j****s med dig, och då betyder det inte att man inte får säga till den, för det måste man göra för att den ska veta när den har gjort fel. Jag har gjort misstag flera gånger genom att bli sur på Pegasus för att han inte gjorde rätt när det var jag som gjorde fel, men jag tänker iaf på det.

Något jag också tycker är viktigt är att se till att hästen mår riktigt bra, så fort man känner att något är fel, alltså att den har ont eller så. Ta reda på det OMGÅENDE! Inget blir roligt om hästen har ont! Det är jag väldigt noga med med Pegasus, så fort det inte känns bra så tar jag genast kontkat med en rutinerad vuxen eller vet.

Tänk helt enkelt på hur du behandlar din häst, sätt dig in i din hästs sitation och försök att känna hur den känner.




Årets första dopp väntar

Alldeles snart så ska jag och en vän åka ner till havet. Nu är jag femton så vi ska ta flakmoppen :D Jippie! jag hade tänkt att bada, vet dock inte om jag vågar. Det är säkert iskallt, men jag får se sedan när vi kommer ner ;)
Datorn kan jag inte ta med mig ner tyvärr, så inget uppdatering på ett tag. Slänger kanske in några tidsinställda.


promenix

Nyss hemkommen från stallet. Jag lindade Pegasus och borstade honom fin medans mamma fixade allting åt honom. Vi promenerade i ca 40 minuter på asfalt och grusväg :) Solen var jättevarm verkligen, klockan var typ 9 och det var 12 grader ute. Pegasus skötte sig bra förutom att han håller på att naffsa HELA tiden, jag har testat allt, nypit honom i mulen, smätt till på mulen, ryta åt honom osv osv. Men inget funkar, han kan bara helt plötsligt bita i handen och sedan låtsas som ingenting, också tror han att det är roligt. Men det är det inte, det gör bara ont...
Nu ska jag äta lite, sedan får jag se vad som händer. Skulle varit med Nellie idag men hon skulle på middag hos några :( Bilder kommer senare från promenixen.

Nu väntar...

Middag, plugg, film och sängen!
Så godnatt på er! :D

Hiss och diss på vita ridbyxor


Snygga tävlingsbyxor, Mountain Horse.



Animo ridbyxor, fett fula enligt mig!



tjolahopp

Idag är det påsk, vi firar inte påsk så mycket. Äter lite påskmiddag och får påskägg, sen är det inget mer. Tycker det har blivit så överskattat med påsk, midsommar, Haloween och såntdär. Idag red jag ut, jag red runt en stoooor äng på ett traktorspår :) Det blev skritt trav och t.o.m galopp. Pegasus var jätteduktig och tyckte det var superkul! Jag låste ju bloggen igår som många kanske märkte, jag har kommit i en sån period som jag inte vet om jag ska blogga mer... Ena sekunden vill jag bara stänga ner den, och andra sekunden vill jag ha kvar den. Jag har gett det så många chanser och det är ju inte kul för läsarna när det blir pauser hela tiden, antingen ska man ha igång en blogg eller också så ska man inte ha en blogg. Men jag tror att det lutar åt att jag ska fortsätta, jag ger det en chans till för typ 1457385993000 gången :P

Glad Påsk 2009

 


































UNDERBAR RIDTUR!

Idag red jag en helt underbar ridtur tillsammans med Sara och Jasmine! Det är en ny ridväg som ser ut såhär:
Först rider man på asfalt i ca 7 minuter, sedan upp för en liten grusbacke. Därefter rider man förbi en hade och in på i en härlig skog med en traktor väg som tar ungefär 15 minuter att rida, och det finns massor med småstigar som man kan rida in på med. Sedan kommer man ut till ett stooort öppetfält där man rider längs med ängskanten brevid en skog, det tar ca 15 minuter. Sedan så ner för en traktorväg och ut på asfalten en pyttebit. Hela ritten med skritt, trav och galopp tar ungefär en timme ;) Perfekt! Vi galopperade upp för en lång ängsbacke, Pegasus var jättepigg och ville galoppera fort, fort! :D Han blev jättesvettig och varm, alltså har han jobbat bra. Jag är jättenöjd med dagens ridpass :)
Solen sken ju också, vilket gör att allt blir mycket roligare! :D

Just det, innan stallet så var ju jag hos Nellie, jag kollade när hon tävlade Clearound :) Såg bara första klassen, och det såg jättebra ut och dem nollade :D Roligt!
http://2.bp.blogspot.com/_lWaj5YCBFds/TBh533a4XMI/AAAAAAAAAs4/M8BoH-lv-eE/s1600/sol.jpg

new

De här HISS och DISS sakerna kommer jag ha, och även den där / Emma grejjen :)

nytt utseende

Nu har jag bytt utseendet på bloggen, det är Nellie som har fixat den! Den blev somrig och flickig! :D
Vad tycker ni? :D



Andra omgången av Bohuscupen!

Snart är andra omgången av Bohuscupen, och vet ni vad? Det är på GRÄS! Helt underbart, ääälskar att hoppa på gräs. Fast det vara bara om vädret tillåter :) Hoppas! Dem som ska tävla är jag, Jonna och Johanna tror jag. TAGGAD!


mitt problem

Alla har ju saker som man måste förbättra och tänka på extra mycket inom ridningen, ett av mina problem är att jag tittar ner över språnget. Något som jag får minus för på stilbedömningar, jag har nog alltid haft det så. Vet inte riktigt vad jag ska göra mer en att tänka på det, det ser så mycket snyggare ut om man har blicken fram.
Har ni något speciellt som ni måste tänka på extra mycket när du ni rider?



Ser ni?

Goodmorning

Vaknade för ett tag sedan. Jag tänkte berätta lite kort om hur dagen kommer att se ut :)
Halv 12 åker jag till Bästa ponnyn, rider i paddocken på honom. Sedan drar jag hem, duschar o fixar. Sedan åker jag till Nellie, vi ska till kungälv, fixa min blogg och massa mer! Jag har inte bestämt mig helt om vilken färg min header ska ha, men det lutar mot ljusrosa och vitt eller grön. Spännande ;) Ja iaf, jag sover hos Nellie. Dagen därpå ska hon hoppa en CR på KRS, då ska jag följa med och vara fotograf, hihi :) Nu ska jag äta frukost och byta om till ridkläder.


Love the pic!





mini shopping

Köpte lite kläder här om dagen :) Ska snart STORSHOPPA med mamma snart inför sommaren ;)
Bilderna har sämst kvalité! Snyggare IRL

Korta, ljusa, Levis-jeansshorts från JC

Blommig, söt grejsimojs från Gina.

Vanlig grå kofta från Gina

Och ett par svarta leggings, dock inget att se.



Handla ridkläder

Någon dag under denna eller nästa vecka ska jag och mamma åka och köpa lite sommar ridkläder! T-shirt, ridbyxor, keps och lite sånt! :)

Något i den här formen tänkte jag mig (inte exakt dem, men det stuket):

HV POLO T-Shirt Rosas


Cream 36


shululuuu

Tänkte berätta lite vad som händer!
Igår var jag hos Jenny, jag ville inte sitta och blogga och vara osocial så det blev ingen uppdatering. Idag skulle jag tränat, så vi åkte upp till Nina, men på vägen upp så kände jag mig hängig, hade ont i huvudet och helt matt i hela kroppen, men jag tänkte att det går över när jag kommer fram. Men det gjorde det inte, så jag kände att jag verkligen inte kunde rida, det gick lixom inte... Så vi åkte upp till Jörlanda och vände xD Haha. Så Peggan fick vila idag igen... Imorgon ska jag rida i paddocken, känna igenom honom och lösgöra honom. På fredag ska jag rida ut, lördag blir det lite kavaletti i paddocken, söndag promenad/tömköra och på måndag ska jag åka till Jenny och rida med henne på hennes UNDERBARA ridvägar! :D Men bara om det blir sol.

Imorgon ska jag till Nellie, ska sova där. Vi ska bland annat fixa min nya design, så uppdateringen kommer inte vara på topp imorgon heller :) Spännande, undra hur den kommer bli ;) En sak som jag vet är att den ska bli somrigare, ljusare och färggladare, men stilren.
Igår fick Pegasus ett nytt täcke av mamma, ett Bucas Sun Shower, ett jättetunt sommartäcke som han ska ha sommardagar med regn, rusk, kyla och på natten ibland. Superbra! Det var inte billigt, det kan jag lova ;) Pegasus fick även en flugluva, flugmedel och ett grimskaft.
Bucas Sun-Shower Sheet

Sommaren är här!

Sommaren är ju typ här! 20 grader på dagen, underbart! :D Igår skrittade jag ut barbacka på Farbror Pegamuss, han var duktig och pigg. Idag ska han vila, mamma fixar åt honom. Jag ska till körskolan klockan 12:50 där efter åker jag till JennyPenny :D:D:D Har inte träffat henne sedan mars :( Jag ska sova där till på onsdag, då jag ska träna dressyr hos Nina, tror det blir lite bomövningar med :) Jag och Pegasus ska vara latte/brun/beiga med mitt nya Schokemöhle schabrak :D Hihi!
Men nu ska jag äta frukost och packa! :) Vi hörs!



Tävlingsdagen i bilder!

Först gick vi banan



Deffilering!


Framridning, några är tagna av Malou.











Haha, Pegasus hade världens bjudning och gjorde ett megastort hopp, därför ser det ur som det gör ;)
Så himla fin är han!

Innan start


Enda kortet som togs inne på banan, taget av Felicia Adolfsson.

Prisutdelning, tredje plats med laget :D

Prisutdelning, andra plats individuellt, stilbedömning.



Örovarv på taggad ponny.




Laget + lagledare!






resultaten av dagen

Pegasus skötte sig UTMÄRKT idag! Han hade jättebra framåtbjudning på hindrerna, spciellt andra rundan, och på framridningen gjorde han ett glädjeskutt! :,D Haha.

Clearounden nollade vi, han var jätteduktig. Jag såg på resultaten och jag hade tredje bäst tid :D Hihi!

Lagklassen gick också super! Det var stilbedömning, ganska svår bana. Långa anridningar osånt, han petade ner första hindret. Men han nuddade knappt bommen, så det var typ REN otur! Resten av banan var klockren, jag fick 47.5 poäng - 2 pga. Nedslget, alltså slutade det med 45.5 poäng, jääääättenöjd! :D Men samtidigt lite surt, om inte bommen hade åkt ner hade jag och Pegasus vunnit... Men det spelar ingen roll :D 

Individuellt kom jag 2:a :D:D:D:D SÅÅÅ glad! Jag blev helt chockad, trodde inte att jag hade blivit placerad pga att han rev, men jag hade såpas höga poäng så det slutade med en 2:a placering :D Skiitnöjd, det blev väldigt stressigt. På datorn stog det att jag kom 3:a men så ändrade dem det bara några minuter innan prisutdelning att jag kom 2:a så mamma fick springa och ta ut Pegasus fort som attan! Han blev göör taggad när det var äro
varv, han började att galoppera på stället och höll på, hahaha! :,D

Lagklassen slutade vi på en 3:dje placering! Alla var superduktiga, bästa laget ever! Också hade vi Linn som lagledare, HUR bra som helst! Skulle vilja ha med henne på varenda tävling, hihi. Vi fick hederspris, rosett och plakett.

Jättenöjd över Pegasus, en 2:a och en 3:dje placering på en dag är inte dåligt inte ;D!

Bilder och filmer kommer imorgon! :D:D
Hållt ut!

wihoo

Skriver mer sedan ;)


Tävling!

Jag är med och tävlar om ett par tretorn stövlar från SKRH.blogg.se
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


ändrade planer

Imorgon så ska vi inte ha Janne som lagledare utan hans dotter Linn, jätteduktig tjej som är 16 år :D
Hihi, ville bara meddela detta! Nu ska jag putsa stövlar och ladda inför morgondagen, resultatet kommer i slutet av morgondagen :)


lagsaker

Här är schabraken och luvan som vi i laget ska ha :) Har även tagit en bild på SHRF´s flagga!

Matchande luva

Flaggan :D


stallet hela dagen

Herregud, idag har jag varit i stallet i 6 timmar, jag har fixat massor med saker! Putsat, packat, ridit, duschat och shamponerat Pegasus, knoppat honom, fixat vatten, hö mm. Så jag har hållt igång hela dagen, Pegasus tyckte det var jätteskönt att bli ren, hihi :D Imorgon ska vi åka från stallet klockan 9 och det är bangång klockan 10 till förklassen. Ska bli såå roligt att tävla. Bilder kommer senare på Pegasus knoppar ocksånt.


stor hiss

Stor hiss till detta Dyon tränset, vill bara ha det! Så grymt snyggt, ska försöka hitta ett sånthär och KÖPA det!!!

min dator...

Jag har glömt min dator hos mamma, nu är jag hos pappa. Var i stan en sväng förut och köpte ett par leggings, en grå kofta en blommig, somrig tröja. Det kommer inte bli bra uppdatering idag, har ju som sagt inte min dator med mig och nu har jag pappas som inte har någon laddare... Men jaja, idag vilade Peggan, mamma fixade åt honom förut :) Men nu ska jag äta och sånt, hejråå! Hörs imorgon, om inte senare.


jag är med

Jag är med och tävlar om en outfit värd 3.000 kr på Hööks!
Tävla du med!


bilder

Några bilder från ridturen tagna av Malou :)








Föreberedelser inför söndag

Här kommer min "att göra lista" till lördagen, allt som ska fixas inför tävlingen osv.

* Rida Pegasus i paddocken
* Om det är bra väder, ska jag duscha Pegasus
* Tvätta svans och man
* Knoppa
* Putsa utrustning
* Packa utrustning
* Packa hö, betfor, vatten mm
* Fixa transporten med nytt spån

Ja, det var väl allt som jag ska göra. Förbereda allting helt enkelt.
Pegasus transport outfit blir:

* Svarta transportskydd
* Grå/vitt randigt rambo-täcke
* Svart bucas svansskydd

Pegasus outfit på banan:

* Vitt SHRF schabrak med brun kant och loggan på ena sidan
* Brun luva
* Svart Jacson sadel
* Svart träns med pullargrimma
* Bruna eller svarta benskydd

Min outfit:

* Kingslandshorta
* Brun tröja
* Ev. Brun klubbjacka
* Vita ridbyxor
* Svarta pinoeér stövlar
* Svart Racesafeväst
* Svart Charles Owen Wellington hjälm

Det var allt :D!



tävling på söndag

På söndag är det första omgången av Bohuscupen, det ska bli superduperkul :D! Jag ska hoppa en förklass, clearound på 80 cm. Sedan är det lagklassen 80 cm, stilbedömning. Ska bli spännande :) I förklassen strartar jag som nummer 40 och vårat lag startar sist :)

(11) Emma Breitenfellner
Stenungsunds HRF
Hembys Pegasus
Miclas Activ RNF - Verons Pepping Tom RNF
Hemby Stuteri

sun and icecream

Gud vad varmt och soligt det var idag. Idag åt jag två glassar ^^ Mums! Efter en varm dag i skolan åkte jag till Pegasus, jag fixade allt åt honom, spolade benen, spolade svansen och flätade den. Sedan borstade jag iordning honom, satte på ett schabrak och en täckesgjord, tränsade och red iväg. Det blev bara skritt, eftersom det var hoppträning igår, Malou och Deddan var också med :) Jag red runt på grusvägarna och det var jättemysigt och Pegasus skötte sig galant!
Idag var han inte alls rädd för bilarna, inte cyklar och inte lastbilar. Han är så knasig när han plötsligt är livrädd och sedan är han inte ett dugg rädd... Jaja, sån är han.

Idag hade jag på mig mina solglasögon, ett par Ray-ban som jag äälskar! :D

Solglasögon Ray-Ban

Sånna här vill jag också ha!

 


bilbomb

Här kommer bilderna från hoppträningen, de är tagna av PATRICIA :D
































hoppträning

Hejsanhoppsan!

Nu har jag kommit hem från dagens hoppträning. Vi började med att rida fram på cerpentiner (stavning). I både skritt och trav, han var jättefin och mjuk. Jag bytte bett idag till vanligt tredelat i metall, och det tyckte han kändes konsitgt i munnen efter att ha ett mjuk gummibett innan ^^ Men han var jätteduktig och fin. Jag testade även mina nya sporrar som jag egentligen bara ska ha på tävlingar, men jag skulle bara testa dem idag och det gick finfint! Galoppen gick dunderbra, han var samlad och hade en studsig bra galopp, spciellt i högervarvet.

Sedan började vi att rida fram på två upphöjda bommar, efter bommarna gjorde vi en volt runt ett hinder och travhoppade ett litet vågplank. Han var jättefin. Sedan hoppade vi en liten bana, den var ganska kort så jag hoppade den 3 gånger. Första gången var han som han brukar vara, lite seg och han kräver gärna ner sig så jag fick vara extra noga med att få upp huvudet på honom. Men jag är jättenöjd, 3 rundan gick allra bäst, han hade bättre galopp, Peggan hoppar bättre efter en stund, då blir han mer taggad osv. Så jag är SUUUPERNÖJD med dagens hoppträning :D :D

Här är dagens outfit, fler bilder kommer inom kort!



Morgondagens outfit

Imorgon ska ju jag hoppträna, och vi ska vara Marinblåa :) Här är lite som vi ska ha på oss:


Kingsland-väst, Kingsland-tröja.








Pegasus bett

Jag fick en fråga om vad jag har för bett på Pegasus, jag svara i ett inlägg om det är fler som vill veta :) Jag har även tagit med lite information om de 3 betten som jag använder, informationen kommer från www.hooks.se! Jag tycker det är bra att variera bett på hästen. Brukar ni göra det :)?

Jag använder ett Novabett. Pegasus trivs jättebra med det.
Mjukt bett i Polyuretan och rostfria ringar. Viktigt med rätt längd och välskötta tänder då betet är mjukt och kan bli skavt.


Jag använder även ett tre-delat Bucas bett, det går han också bra på.
Rostfria bett i de mest populära modellerna till den moderna sporthästen. Alla bett är massiva och välpolerade för att ligga bra i hästens mun.


Jag har inget eget Hackamore och har bara använt det en gång, men jag ska köpa mig ett eget. Jag tycker det är bra att låta hästen gå utan ett bett i munnen någon gång


hemma från stallet

Nu har jag kommit hem ifrån stallet, det var verkligen pissväder ute idag :( Regnat hela dagen... Men det var bara att slänga på sig regnkläder och rida! Det blev ett dressyrpass i paddocken idag igen, och idag gick det så mycket bättre än igår! :D Han lyssnade jättefint, hade lagom framåtbjudning och vara bara dunderfin! Han hade lite svårt för skänkelvikning till vänster, men det släppte efter en stund. Så jag är supernöjd med honom idag! ♥ Mamma filmade en liten snutt förut, lägger kanske upp den senare. Nu ska jag duscha och äta, hare gött!
http://2.bp.blogspot.com/_7Ku7hocUNDg/TAzHpwS0pSI/AAAAAAAAAxQ/El1rZ7yi-Fc/s1600/regn_13508694.jpg

HISS


Vill ha den på mig NU!
Vad tycker ni HISS/DISS? ;D


Veckans fråga till er


Har ni speciella schabrak på tävling? Alltså har ni samma schabrak på träning som på tävling?

http://2.bp.blogspot.com/_lRk-EvRDrIg/TAAnTmtRJ0I/AAAAAAAACqA/7bSETFSZTEg/s1600/Kingsland+schabrak.jpg


shosan

Just nu sitter jag i skolan, vi har dansat hela förmiddagen. Nu tills jag slutar ska jag ha arbetspass. Efter det åker jag till stallet och rider Peggan, jag tror det blir ett till pass i paddocken, det känns som om vi har tappat så mycket i dressyren nu under vintern. Tänkte bara meddela detta, nu ska jag gå! Hejdå :D

Godnatt

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon blir det skola sedan stallet. Jag ska rida ut, mamma ska gå med och ta kort :D
Så ingen uppdatering under dagen imorgon, eller kanske något men inte så mycket.
Godnatt och sov gott!

Hihi tyckte denna missen var söt :,)
image371


Bloppis

Reflexskritt-täcke, använt 1 gång.
Storlek 135
150 kr


Flugskydd, rosa/blått, aldrig använt.
Storlek: Cob/full
Pris: 25 kr.


Nova bett, aldrig använt 1 gång.
Storlek: 11.5
Pris: 200, ord. 349 kr


Fleeceländtäcke, blått, SWE, aldrig använt.
Storlek: 135
Pris: 75 kr


Regnskritt-täcke med fleecefoder, svart, copperfield, aldrig använt.
Storlek: 125/135
Pris: 200 kr




hur länkar man?

Tänke visa hur man länkar, det var en som ville veta hur man gjorde. Så jag lägger upp det på bloggen om det är fler som undrar :) www.google.se <--- länkad.





Gnutten, Mille och Joy

Tänkte berätta för er vilka ponnys jag har ägt.

Min första ponny var en b-ponny som heter Gnutten. Jag köpte honom när jag var 7 år och hade honom i 4 år. Han lärde mig så otroligt mycket! Gnutten var 128 cm hög och ett gotlandsruss, väldigt enveten men jättegosig! Jag tävlade 2 clarounder med honom som gick jättebra, men vi åkte inte på så mycket tävlingar med honom för att han var jättesvårlastad, en gång så stegrade han sig bakåt ur transporten och landade på lemmen med ryggen. Som tur var så skadade han sig inte. En väldigt lång period vågade jag inte rida honom, han bockade av mig så vi longerade honom, men efter mycket blod, svett och tårar så blev allt mycket bättre och jag kunde rida honom jättebra. Gnutten sålde jag efter 4 år som sagt till en familj i kode, han bor på deras gård med stora skogshagar och mysiga uteritter. Har inte hört av mig till dem på länge, tror inte jag skulle klarat det.
Jag älskar dig Gnutten vad om än händer!



Efter honom köpte jag Mille, eller hans hela namn är Topfair Milou. Det är en c-ponny valack 136 cm hög, New forest som jag ägde i ungefär 2 år, det han var bäst på och som han gillade mest var dressyr. Så jag lärde mig väldigt mycket inom dressyren på honom, han var också väldigt enveten, en gång när jag red ut så stannade han och vägrade att gå fram, det tog mig ungefär 15-20 minuter innan han gick fram... Vi tävlade bohuscupen i hoppning tillsammans, och laget slutade som tvåa! Så han kunde hoppa, men bara när han ville. Vi startade också en dressyrclearound L:C där vi fick 62% det var jätteroligt, det var inga placeringar men dem skrev upp på en lista vilka som fick bäst osv, vi kom tvåa av 16 st :D Hihi! Han hamnade hos en familj i Ale som tälar dressyr på honom, det går jättbra för dem! Kommer alltid att älska dig med Mille vad som än händer!










Nu till Joy, som jag ägde i typ 2 månader. Jag ägde henne, fast hade henne ändå på prov. Hon var 7 år gammal importerad från Irland. Det kändes jättebra på provridningen, men första dagen som jag red henne hemma så skenade hon iväg med mig, jag flög av och hon sprang iväg mot vägen. Jag blev rädd och vågade inte rida, men när jag väl fick mod och hoppade upp på henne så gick det oftast bra till en början men så fort jag började kräva mer av henne så började hon stegra, skena och flyga upp i luften. Hon var väldigt skygg med, när jag skulle spänna sadeln så kunde hon bli jätterädd och sticka iväg. Jag fick ha en vuxen med mig varje gång jag skulle rida. Det var helt enkelt en alldeles för svår och grön ponny för mig, men hon var väldigt vacker och gosig i stallet!




Film från prordning:


Och nu äger jag världens bästa Pegasus!


Vill ha nu!

Kingsland saker som jag vill ha!






Jag älskar Kingslands sommarkolektion 2011!♥


 


duktiga jag

Nu har jag precis varit ute och joggat, gud vad jobbigt det var! Men jag bet ihop. Blev inte så länge, jag är inte van vid att jogga men det blev 15 minuter utan pause. Jag ska fortsätta med 15 minuter nu i två veckor sedan ska jag öka på med 10 minuter. 2 dagar i veckan ska jag jogga + en dag som jag ska gå ut och gå i rask takt. Hoppas jag håller detta nu för jag vill verkligen få en förändring på mina vanor. Det senaste har jag ätit så himla mycket typ kakor och skit, men nu ska jag skärpa mig!
Såhär ser varje dag ut på en vecka för mig ungefär nu:
* Skolan
* Stallet
* Hem
* Äta
* Duscha
* Sitta vid datorn
* Sova

Men nu ska jag knö in en joggingrunda 2 dagar i veckan som sagt :) Antingen på morgonen eller på kvällen, det spelar ingen roll. Jag tror det är en väldigt bra start på dagen att jogga, och jag tror att det är bra över huvudtaget, man blir piggare, gladare, bättre kondis och bättre hälsa helt enkelt. 
En sak till som jag ska ändra på är att äta ORDENTLIGT och NYTTIGT! Jag äter knappt frukost, inte mycket till lunch, middag och nästan ingen vätska får jag i mig. Det ska det bli ändringar på, jag ska äta en bra fukost, ordentlig lunch, middag med mycket sallad, kvällsmat (typ en avokado med keso). Godis, kakor osv ska jag bara äta vid speciella tillfällen, typ på kalas, piknick, tävlingar eller liknande. Jag ska försöka följa matcirkeln också.
Så nu ska jag göra allt för att få detta att fungera! :)




alla har sina dåliga dagar...

Hej på er alla!
Idag red jag i paddocken efter skolan. Det var jättekul att träffa min lilla prins, jag köpte ett äpple till honom som han fick när jag kom, då blev han jätteglad. Som sagt idag red jag i paddocken, jag skrittade fram i 15 minuter. Sedan började jag att jobba honom honom i skritt, jag gjorde övergångar för att kolla så att han lyssnade bra på mig, och det gjorde han. Idag var han känslig för min skänkel vilket var skönt. Sedan började jag att jogga fram honom, även där gjorde jag övergångar och mycket bågar, han var lite okoncentrerad... Jag galopperade lite på spåret i fältsits, och det gick bra! :)

Så såg framridningn ut. Efter det så jobbade jag honom mest på volten i alla gångarter, och han var superfin! Men i galoppen så var han som en racerbil, STARK och drog mest iväg. Jag blev faktiskt lite sur på honom två gånger, för att han kollade bara på allt annat och struntade i mig. Men det mesta låg på mig, jag var på ganska dåligt humör när jag började rida från början. Men efter en stund så gick det mycket bättre och jag avslutade med att jogga honom i låg form på en åtta, han släppte loss jättebra och blev mjuk och fin. Så jag är nöjd! :D

Tyvärr inga bilder från idag, men ni får nöja er med en ganska gammal bild från en dag när jag red dressyr i ridhuset :)


ny design på G

Nästa vecka åker jag hem till Nellie, som jag inte har träffat på jättelänge! Jag kom på förut att jag har påsklov nästa vecka! Gud vad glad jag blev. http://2.bp.blogspot.com/_Prm68ZaHbP8/S7Wsb_gvPpI/AAAAAAAAAis/D2nBp3Azmn0/s1600/glad+p%C3%A5sk.jpg I vilket fall som helst så ska jag sova hos henne, och vi ska fixa med min design och göra annat roligt :D Nellie har gjort min header som jag har nu.
Så det blir väl spännande, jag har ingen aning om hur jag vill ha den, men en sak som är säker är att den ska bli somrigare. Alltså somrigare färger ocksånt.

Nellie och Snowie.



Bildtävling hos TeamSL!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Bohuscupen

Om exakt en vecka så ska jag tävla Bohuscupen. Ska bli roligt att komma igång och tävla. Först är ska jag starta förklassen som är individuell, lokal 80 cm. Sedan är det lagtävling, det är jag, Maja och Johanna i ett lag.  Det är stilbedömning med, vilket jag aldrig har hoppat, jag hoppas att det kommer gå bra.
Första omgången är på Bulycke, jag tycker det är en helt okej ridanläggning faktiskt, skulle dock inte skada med två maneger, tycker att det ör jobbigt när det är två stycken som sitter ihop...



Klippning och slingor

I veckan ska jag klippa mig och färga mitt hår mörkblont :) Vill testa något nytt, och jag tycker det är jättefint med brun hy och mörkblont/blont hår + sommar! :D Påtal om sommaren så är den verkligen påväg!

Ungefär den här färgen.


Tjabba

Nu har jag bollat fram och tillbaka, och jag ska inte sluta blogga! Jag behövde bara en lång, lång pause. Bara tänka på allt annat. Så nu ska jag köra igång igen, byta till en somrigare design osv. Jag kom hem från Branäs för en stund sedan och det har varit superkul! Åkt skidor hela dagarna såklart och njutit :) Nu ska jag äta och duscha så hörs vi later.
Btw...
Hur kommer detta sig trots min usla uppdatering? :P



funderar och funderar...

Jag funderar på att ta bort bloggen, jag tycker inte att det är så roligt längre, och jag har ingen fantasi om vad jag ska skriva om mer än "Dagens ridpass". Men jag måste fundera ett tag till, då medan jag funderar så kan ju ni skriva vad ni tycker?
Tack och hej leverpastej.

Nu blire...

.....sängen! Är dödstrött o.O






♥Hembys Pegasus♥

Åh, det gick så himla bra på hoppträningen idag! Är så stolt över Pegasus.


hoppträning

Imorgon blir et hoppträning i alla fall :D! Wihoo!

Pigg ponny på tävling!


Finn fyra fel

<--- http://eeemmas.blogg.se/
<--- http://maloousan.blogg.se/



diss

Jag dissar dem som har för små schabrak till sina hästar, fult och det ser inte alls skönt ut för hästen :(



dör vad sött!

Alltså detta denna bilden på Sandras ponny Joly vad något av det sötaste jag har sett, får mjukisryck! Fluffig man, sne överläpp :,)


Veckans blogg!

Veckans blogg blir: Ponnybrudarna! Intressant, rolig och bra uppdatering!
Klicka på bilden för att komma till deras blogg.


Finn fyra fel

Den första, andra och tredje får en länkning om du hittar alla fyra felen!
Orginal:

Redigerad:


Min transport

Vi har en Värmlandstransport, enkelaxlad. Jag gillar den inte men det är en transport och den fungerar jättebra, och det är det viktigaste. Men i slutet av det här året ska vi köpa ny transport :D

En sådanhär har vi.
Hästtransport Värmlandsvagnen H2 1200 - 00
Denna vill jag ha just nu, så snygg! Fast i en anna färg.
Hästtransport "Värmlandsvagnen"-2007





godmorgon

Statestiken är grym trots att jag inte uppdaterar, men det ska det bli ändring på :) Det är inte säkert att det blir någoin hoppträning imorgon, jag tycker inte Peggan känns så fräsch. Han känns obehaglig att rida på något sett, han gillar inte vänstervarvet. Så jag tänker köra massa dressyr och lugna pass nu så att han blir helt bra istället för att börja hoppa också blir det värre. Men jag får se hur jag gör, kanske kan vara med utan att jag hoppar så mycket.
Ni får gärna ge tips och förslag om vad jag ska skriva om, jag har brist på ideér just nu...

Igårkväll såg jag på världens bästa film " A walk to remember". Alltså den filmen slår INGEN just nu. Om ni inte ser den så missar ni något kan jag säga, man får sig verkligen en tankeställare. Jag är ju hos pappa nu, och igår fick jag mina presenter. Jag fick bland annat en hårddisk! :D:D Den är grym och det får plats ungefär 50.000 bilder, 1000 filmer och massa mer. Så nu har jag massor med filmer som jag ska ha med mig till Branäs! Det är 6 dagar kvar till Branäs och dt ska bli såå kul!

Jag ska ha på mig:

Vit skidjacka
Svarta termos med vitt på
Vida vantar
Vit hjälm






skolan next

Nu ska jag åka till skolan, idag är det äntligen fredag! Idag ska jag rida i paddocken tror jag, lösgöra honom och sånt. På lördag ska mamma gå på en promenix med honom och på söndag blir det hoppträning. Så ser helgens ridschema ut, själv ska jag slappa och ta det lugnt, iaf på lördagen. Men nu måste jag gå, skolan börjar 8:50 och klockan är 8:23, tur att jag bor så nära skolan :P!

Jag och Pegasus när vi badade på ett översvämmat ställe i höstas.