hihi :)

När jag slutade att blogga för några dagar sedan så var det endå några som läste, trots ingen uppdatering :P   Intressantinformation.se, tyckte det var lite skojigt.





hiss


Snyggt dressyrschabrak, euro-star! Lite annorlunda som sticker ut, I like.



svar på kommentar


svar: KL gillar jag bäst, helt klart. Tycker även om JW, speciellt deras schabrak, men om jag måste välja så blir det Kingsland. Kram.
Kingsland



min dag

Idag var ju första dagen i skolan sedan praoen, det var helt okej. Jag har massa matte att göra men ORKAR inte, hatar matte, men jag måste. Efter skolan åkte jag till mitt lilla gullefjun, och red på ängen och ut. Skrittade bara barbacka på hans gosiga täcke, skrittar alltid efter tävling och träning. Han var jätteduktig, blev inte så länge, bara 30 minuter men det är i alla fall något. Imorgon ska jag sluta tidigare, jag ska åka direkt till stallet för att sedan åka på kalas hos mina kusiner.


Haha en söt bild på mig och Pegasus från en framridnig på en tävling:,)

sängen strax

Snart hoppar jag i sängen. Imorgon kommer uppdateringen inte bli den bästa... Har ju skolan att ta hand om, och min underbara ponny som jag ska skritta ut barbacka på. Jag sökte lite på google, Hembys Pegasus också hittade jag denna bilden, man kan inte kopiera den, men bilden finns på denna adressen:
http://www.pixbox.se/pic_show_id28794491.html
Jättefin bild på Pegasus och hans förra ägare Lisa. Längtar tills man kan hoppa på gräs! ÄLSKAR det :)
Men godnatt så hörs vi imorgonkväll.

Förresten här är mina två rosetter som jag och Pegasus plockade hem idag :)



Veckans fråga!

Vad tycker ni om min blogg :)?
Säg gärna vad jag ska förbättra, om det behövs.


utklippt från filmen

Här kommer några suddiga utklippta bilder från filmklippet, det är iaf något.

pigg ponny







ridsport

Nu ska jag kolla på ridsport, älskar verkligen att sitta och kolla på det! Blev inte så mycket av pluggningen :( Fattar inget... Jaja jag tar itu med det imorgon i skolan. Vilket intressant inlägg jag fick ihop ;)



Svar från frågestunden!

- SVAR FRÅN FRÅGESTUNDEN!

cissi om frågestund!:
Vad tycker du om nellie b och teamsl?


svar: Jag läser inte Nellies blogg så mycket, men när jag väl tittar in så tycker jag att hon inte skriver speciellt intressanta saker, men hon verkar duktig och hon är ju riktigt söt!
TeamSL, jag tycker att dem inte har så bra uppdatering, men när dem väl uppdaterar tycker jag att dem skriver roliga och intressanta saker.


Isabel om frågestund!:
Vad har du för häst och hur länge har du haft hästen och vad är dina mål med ridningen?

svar: Jag har en d-ponny valack på 10 år, fyller 11 iår, renrasig New forest. Han älskar att hoppa och är riktigt duktig på det, världens bästa! Jag har ägt Pegasus i 7 månader. Hmm, jag vet faktiskt inte vad mina mål är, jag tar det som det kommer, men det vore inte dumt att få rida i skandinavium :)


Patricia om frågestund!:
Vilken år din drömtransport? lägg upp en bild

svar: Min drömtransport är en värmlands transport med sadelkammare. Men helst av allt skulle jag vilja ha en buss!
Värmlandsvagnen Coral by Christ

Sofie om frågestund!:
Tävlar du? Isf hoppning eller dressyr?
Vilka klasser?
vad gillar du mest med din ponny?
värsta minnet av ridningen?
Vilka märken gillar du på hästsaker?
Kram :)


svar: 1. Ja, jag tävlar i hoppning än så länge men iår vill jag gärna starta en dressyrtävling och fälttävlan :)
2. Med Pegasus har jag än så länge startat LC, men siktar högre.
3. Allting!
4. Hmm, jag har inget "dåligt" minne från ridningen, jag tycker allt är roligt! Kanske inte när jag trillar av men så farligt är det inte :)
5. Jag gillar många hästmärken, men några är Kingsland, Pikeur, Scapa sport, JW, Lamicell och massa mer!


Malou om frågestund!:
Vem är din största förebild innom ridningen?
Vad är din starkaste sida som ryttare?
Vad är din svagaste sida som ryttare?
:D


svar: 1. Hm, vet faktiskt inte :O
2. Det var en svår fråga, kanske att jag är snäll i handen (?) Det är väl bra :P
3. Att jag har dåligt tålamod...


EMILIA SVEDLIND om frågestund!:
Hur länge har du ridit?
Vad är ditt bästa hästminne?


svar: 1. Jag har ridit sedan jag var 6-7 år, allså i snart 10 år :O
2. Jag har tusen bra hästminnen, men alla tävlingar, träningar, ridläger är ju underbarast!


Maria om frågestund!:
Hur länge har du haft din ponny?
Hur kommer det sig att du fastnade för just honom? :)


svar: 1. Jag har ägt Pegasus i 7 månader, snart 8.
2. För att han var så himla bra för mig, det klickade med en gång, jag kände mig supertrygg!


Tack för frågorna, och hoppas ni är nöjda med era svar :D





plugg...

Alldeles strax ska jag sätta mig ner och plugga. USCH har inte en gnutta lust till att göra det, jag tänkte även påminna er om frågestunden, den avslutas senare under dagen. Tror inte att jag kommer få fler frågor :) Så för er som inte har ställt en fråga och gärna vill göra det nu. Ha det bra, nu ska jag plugga :D


hello

Hej på er! Nu har jag precis kommit hem från stenungsund. Vi kom dit en halva timmde innan det började, då gick jag banan och kikade runt lite, jätterolig bana! Sedan gick jag och skulle ta ut Pegasus, som stog och tacktade och bankade i transporten. Han var supertaggad! Men som sagt jag tog ut honom och ledde runt han, han var jättepigg, ruskade med huvudet och hoppade med frambenen, haha. Framridning fick gå ganska fort, han kändes jättebra, pigg och glad.

Runda 1. Det gick hur bra som helst, han hade jättebra framåtbjudning, och när jag fattade galopp flög han upp i luften och typ bockade eller något liknande. Vi nollade och jag är sååå nöjd :,) Han ville dock inte byta galopp efter ett hinder, jag försökade verkligen bromsa honom och rätta till det, men han var så pigg så han ville inte, men det gick super endå.

Runda 2. Ja just det, jag hoppade två rundor endå, 80 cm, min tränare tyckte att jag kunde göra det. Denna rundan gick också superduper bra! Han hade rätt galopp efter varje hinder och var massa pigg. Den här gången så gjorde han ett ännu större lufthopp, jag kände verkligen glädjen i honom att få hoppa! Han bara älskar det.

Nu är det så att jag har film från båda rundorna, men när jag ska ladda upp står det att dem är förstora och jag fattar inte hur jag ska göra :O ÅÅH blir tokig på datorer... Men jag har lite bilder från framridningen samt innan jag ska börja rida :)




Framridning








snart åker jag

Snart åker jag iväg och hoppar pay and jump. Tar det som en träning eftersom han inte har hoppat på länge, och inte jag heller :) Men vi hörs efter det!


nu har jag tonat håret

Jag har precis tonat håret! Det blev brunt, bara för att frächa upp det lite. Jag är jättetaggad inför hoppningen imorgon, var ju så länge sedan jag hoppade. Jag tänkte berätta vad jag och Pegasus ska ha på oss :)

Pegasus outfit:
Svart hoppsadel
Vinrött lamicell schabrak med mörkblå kant
Svart träns med pullargrimma
Svarta bt pro skydd

Min outfit:
Mörkblå kl tröja
Mörkblåa ridbyxor
Svarta Pioneér stövlar
Svart säkerhetsväst


Så kommer vi att se ut, Malou ska vara min fotograf imorgon :D Men nu ska jag bara fixa lite smått sedan ska jag nog ta och sova! Så godnatt på er.


diss


Jag dissar folk som har sporrar och skänklar på sin häst med dem som bara den. Man ska ju inte ha det om man inte kan hanetra det. Har sett ett flertal hästar som har fått stora skav av sporrarna...
Sporrar Allround

asfalt?!

Min kompis var på en föreläsning för Linda Heed här om dagen. Linda Heed sa att det är bra att trava på asfalt, det var tydligen bra för hästens ben(?) Jag har alltid varit emot det och har alltid uppfattat det som att det inte är bra för hästen. Är det någon som vet något om detta som kan berätta lite? :) Skulle vara uppskattat!

[Väg.JPG]



frågestund!






pay and jump

Imorgon ska jag hoppa pay and jump på SRK :) Ska bara hoppa en runda på 80 cm, iom att han inte har hoppat på länge. Jag startar som nummer 1.




hiss


Roeckl handskarna är så himla underbara! Sitter som skinnet och jag får ett superbra fäste, de bästa handskarna jag har ägt. Jag funderar på att köpa mig ett par vita! Stor hiss till dem.





dagens ridpass

Idag red jag i ridhuset, Patricia och Jenny var med och fotograferade. Först red jag fram, givetvis, travade på fyrkanten och på volter, gjorde även övergångar för att se så att han lyssnade på mig och det gjorde han tills slut. Sedan galopperade jag på fyrkanten och sedan in på volten, och han kändes fin, dock lite okoncentrerad. Efter att jag red fram så gjorde jag skänkelvikningar i trav, han flyttar sig jättefint! Speciellt till vänster, han har lite svårt för sig i högersidan. Jag är nöjd med honom iaf, och det känns bra inför imorgon :D
Här kommer lite bilder, de är dock ganska mörka, det blir inte så bra bilder i ridhuset...







♥Hembys Pegasus♥



Nu är det färdigt!

Nu är min deisgn och header klar! Vad tycks? Den är gjord av Nellie Den Bäste Kleist. Jag är supernöjd :D


Godmorgon

Hejsan på er. Jag har precis vaknat, idag blir det ridning i manegen! Ska mest kolla av så att han lyssnar mm :)
Jag bloggar mer senare, är fortfarande rätt trött :P


Min första header ;)

I'm back!

Hej! Nellie ville inte blogga mer, så jag är tillbaka :) Följ mig här istället!



Adjö

Nu ska jag börja blogga tillsammans med Nellie!
www.pegasusnowie.blogg.se
www.pegasusnowie.blogg.se
www.pegasusnowie.blogg.se
www.pegasusnowie.blogg.se
Hejdå!

sorry

Jag slutar blogga nu för ett tag iaf. Har inget att skriva om. Bloggar igen när man kan rida, träna och tävla! Då kommer jag ha massa bilder och saker att skriva om :D Det är så himla hårt i marken nu så man kan ju bara skritta. Så som sagt när träningar och tävlingar drar igång har jag massa massa att om :D Kanske slänger in ett enstaka inlägg någon gång om det är något speciellt jag vill berätta!


Hejdå så länge

en enda bild

Jag sa ju att jag skulle visa massa bilder från ritten, men Malou laddade bara över en bild, och dem andra gick inte att skicka typ. Men här kommer en bild på söta Pegasus :D♥


Pjuuh

Idag var jag på hälsokontroll hos skolsystern, allt gick jättebra :D Jag fick även reda på att jag kommer typ växa 2 cm till allså kommer jag bli ungefär 168 cm, känns jätteskönt! Kommer inte bli för lång för Pegasus :D:D:D:D:D


YOU ARE MY ANGEL!

Låt mig presentera...

...min nya röda jacson tjocktröja :D Den är i tjockare fleecetyg.






Hoppla!

Hej! Nu är jag hemma. Idag red jag ut på Pegasus, skrittade barbacka på lång tygel och han skötte sig utmärkt. Han var så duktig så. Det kommer bilder senare ev. Nu måste jag plugga tyska! Men vi hörs senare!

Förresten, är det bara jag som älskar att rida i rätt tighta polo-tröjor? Jag har en ljusblå och en ljusrosa, love it!

Så ser dem ut, mycket snyggare i irl och den är inte pösig som det kanske ser ut som på bilden ;)

HISS

Jag hissar Animo kavajer, grymt snygga, figursydda och stilrena. Jag ska leta lite kavajer på mässan och då ska jag lätt testa en Animo kavaj, en svart. Nackdelen är att dem är så dyra, 4000:- kr, jaja det är bara att börja spara!

En sådanhär fast inte röd utan svart.

mac=jobbig

Vi har ju fått skoldatorer på min skola, jag tycker det är ganska roligt, iaf till en början. Men nu är det verkligen så att alla sitter vid sina datorer och nördar, på uppehållen vill ju jag göra saker! Så alla är mycket mer osociala... Plus att den är jobbig att göra filmer, bilder och blogga med. Visst ibland är den riktigt grym, men ibland INTE!


Hemkommen

Nu är jag hemkommen från stallet, har precis duschat ocksånt :) Han masserades ju idag, han var lite stel i nacken på högersida, och så blev han trött när hon masserade typ höger sida av baken och vänster av manken, men det är bara att han har ansträngt den andra sidan mer också har det blivit så. Men hon masserade bort det så nu är det väck :D Men hon sa att han var superfin! Jättebra hull och bara allmänt jättefin, det sa hon flera gånger! Så skönt att veta att han mår bra. Pegasus tyckte det var jätteskönt :,)

Förresten så ska våran klass åka till London vecka 17-18 :D Skitkul! Jag ser mest ifram emot Oxford Street, gud vad jag ska handla!



Horse Show 2011

Jag längtar till Horse Show! Det är verklgen årets höjdpunkt. Detta året ska jag gå tre gånger. Jag ser fram emot alla saker, speciellt mässan! LOVE IT!

Torsdag, 11:00 till ca 17:00 : Med Jenny och hennes mamma.
Programmet ser ut såhär:

Lördag, 10:00-23:00: Med Malou, hennes mamma och min mamma.
Programmet ser ut såhär:


Söndag, 10:00-ca 17:00: Med Jenny.
Programmet ser ut såhär:






jag just nu

Nu sitter jag och väntar på att åka till stallet :D


Massage

Snart ska jag till stallet igen och ta in Pegasus, han ska få äta lite och sedan så ska han få massage av Carina :D Hörs efter det!


arg

ÅÅH jag hatar MACBOOK! Går ju inte att göra filmer eller ladda över från kameran. Ush hatar den just nu. Ni fåriaf nöja er mer bilder från dagens ridpass istället för filmer, men det är väl ok :)?












Pegasus är världens, sötaste, snällaste, underbaraste, snyggaste, vackraste, gulligaste, grymaste, mest oslagbaraste, läckraste, trevligaste och bästaste d-ponnyn som finns!♥


Dressyr

Idag är jag frisk :D Igår kväll kände jag mig rätt sjuk, så jag bestämde mig för att vara hemma en dag extra för att jag skulle bli 100 % frisk. Idag när jag vaknade så kände jag mig jättebra! Så imorgon ska jag till skolan, ska bli roligt! Hatar att vara sjuk, är hellre i skolan. Men jag passade på att rida i manegen idag, red inte så länge, lösgjorde honom mest och bara red igenom honom och han kändes SUPERBRA! Lyssnade jättefint, hade bra framåtbjudning och bara var helt bäst! Efter att jag red så tog jag av honom allting och så fick han gå lös efter mig.♥ Nu ska jag sätta mig och göra en film, mamma filmade och tog kort!
Smakprov ;)



min kamera

Jag har en systemkamera som jag har varit ägare åt i några måndader. Det är en svart Canon EOS 500D med 15.1 megapixlar. Jag är supernöjd med den! Den tar jättefina bilder och filmar i full HD-kvalité. Jag rekomenderar verkligen Canon, bästa kameran! Den är dock lite mer avancerad än vad Nikon är, men man lär sig snabbt.


canon-eos500d-framsida

Canon EOS500D

canon-eos500d-baksida



ridning o bus

Hej! Nu känner jag mig bättre, men ska vara hemma imorgon med. Ska iaf rida lite imorgon, åker till manegen och rider en stund sedan ska jag nog ta av sadeln och allt och busa lite med honom. Jag blir så sugen på att börja lite med frihetsdressyr. När jag ser ponnyakuten och tobbe som gör alla coola trix med sina hästar så blir jag supersugen!

Jaja, nu vet ni att jag lever iaf :) Hejdåå!
Han ska få ha sitt nya Rambotäcke i transporten imorgon ♥

Godnatt

Snart så ska jag sova. Är sjuk och jättetrött... Blir ingen skola för mig imorgon :/



Hörs imorgon!

Halt!

Gud vad halt det är! Tur att broddar uppfanns. Jag red ut en liten sväng idag, sedan lite i en hage, gick sådär. Pegasus var ju duktig och allt sånt, men det är svårt att arbeta i den jobbiga slasskiga snön... Men jag tog lite galopp och han var duktig. Efter att jag hade ridit så puttsade jag sadel, träns och städade skåpet. Imorgon ska jag rida ut lite, och dagen där efter ska jag till ridhuset :D!
Såhär såg Pegasus ut idag:



Sadel: Jacson, hoppsadel.
Schabrak: Ullared schabrak
Ländtäcke: TM från hööks
Lindor: ?
Boots: Globus (?)


film

Här kommer filmen från igår när jag red i skogen på Pegasus :)


skoogen

Som jag sa förut skulle jag rida i skogen, och så blev det med. Det gick superbra! Han var jättepigg på hemvägen. Vi travade upp för en backe men det slutade med att Pegasus fattade galopp och galopperade några meter. Det var hur mysigt som helst i skogen! Snön var helt orörd och träden var fulla med snö! UNDERBART. Jag skulle lägga upp en film från när jag red, men jag glömde min mobil i stallet :( Jaja, ni får se den imorgon.

Påvägen hem så red vi på en asfaltsväg, som är rätt smal och självklart så kom det en traktor... Så vi red över på ängen och dem försvann inte i dem djupa dikerna som tur var, men när vi skulle gå över igen så gick Pegasus halvt omkull i diket, men inte helt för han hann som tur var göra världens lufthopp och landade på vägen. PJUUH! Han skadade sig inte som tur var♥
Ha det gött! :D

klättring!

Idag ska jag ut i skogen med Pegasus och klättra! Malou och Deddan ska också med, det ska bli jättemysigt. Det var ett tag sedan jag red i skogen. Men innan jag beger mig ut på ridturen så ska jag:

♦ Borsta
♦ Brodda
♦ Sätta på senskydd
♦ Sätta på boots
♦ Sätta på ländtäcke
♦ Tränsa

Det ska jag göra innan, mockingen och allt fixar jag efter ridningen :)

bästa Pegasus

Red Pegasus på ängen idag, travade han idag :D Han var jättepigg och duktig! Men jag märkte att han inte trivs i tränset, så vi ska lämna tillbaka det också ska jag ta pengarna till Horse Show och köpa något fint där :D!
Påtal om horse show så ska jag gå både lördag och söndag! LÄNGTAR


DISS

Har mycket tid över idag så jag hinner med att blogga :D

Jag tänkte dissa sånna som inte bryr sig om hästens hovar. Jag tycker det är jätteviktigt att det är en bra utbildad hovslagare som man känner till. Ibland kan jag se hästar som har jätte ovårdade hovar, blir nästan tårögd när jag tänker på det! Hovslagaren som jag har heter Jörgen och är superduktig! Hans hovar blir superfina och han har aldrig haft en tappsko sedan jag köpte honom.







massage&nya skor

Nästa vecka ska Pegasus få nya skor och veckan därefter ska han få massage! Gott för honom. Tycker det är så skönt när dem har fått nya frächa skor och fått masserat bort alla muskelknutar ♥

Hästmassage Steg I Hovslageri


Dagens ridtur

Idag skrittade jag ut en sväng på Pegasus, imorgon ska jag börja trava honom så smått! :) Men idag gick det iallafall jättebra. Jag ställde honom åt bägge hållen och han var superfin. I slutet slappnade han av jättemycket! Jag broddade honom och det gick utmärkt att gå på vägarna :D
Här kommer några bilder som mamma har tagit.














Hejdå

Nu vill jag meddela er att jag inte kommer blogga mer, eller jag kommer lägga in ett enda inlägg om dagen och i det berättar jag om hur ridningen har gått och lägger upp bilder. Jag känner att jag hinner inte med något mer en det. Det blir bara tråkigt... Så jag "halvslutar" att blogga, på ett tag iaf.

Idag red jag :D Skrittade bara i hagen och han var superduktig! Imorgon blir det samma ridning som idag, skritt och i hagen. Vågar inte ge mig ut på de hala vägarna riktigt än. Men så imorgon blir det också skritt även dagen efter där :) Sedan ska jag börja trava honom! :)

Hörs!

godnatt

Nu säger jag godnatt. Första skoldagen är avklarad, hoppas jag överlever de typ 150 som kommer härnäst. Nu hoppar jag i sängen så att jag orkar opp imorgon, iof så får jag sovmorgon imorgon ;) Kvart över åtta ska jag gå upp! Som sagt ska till tandläkaren klockan 10 över nio suck... Men ha det bra!


glömde en sak

Oj glömde en sak! Efter stallet åkte jag och mamma och bytte träns på Tre hästar. Det blev samma Hubertus träns som det jag köpte först fast i storleken full. Vi åkte och testade det genast och vi tyckte det satt jättebra! Ska kolla med en hästkunnigare imorgon för säkerhetensskull. Det kostade 995 :- hoppas det är värt pengarna, tror det!

Nosgrimman ska längre ner, är medveten om det. Älskar *bling* i lagom mängd!



Hemma

Nu är jag äntligen hemma. Det var inte så farligt att gå upp på morgonen faktiskt :)  Efter skolan åkte jag till stallet, red inte idag heller. Skulle ju gjort det, men Sara som står i stallet skulle rida tidigare idag, hon skulle gå över en liten bit av vägen som var gjort av is till en hage där man kan rida, men hennes ponny Jasmine halkade och satte sig på rumpan. Så nej tack, jag vill inte riskera att min älskade underbara ponny ska halka och slå ihjäl sig. Men tack och lov! Nu har dem grusat, så imorgon blir det ridning inget mer snack om det. Hoppas verkligen att detta skitväde rsom förstör allt försvinner inom kort.



Imorgon ska jag till tandläkaren :( Hatar det...

dålig uppdatering

Hej igen. Jag vet att det har avrit dålig uppdatering idag... Men det är sista dagen av lovet och jag vill gärna hinna med så mycket som möjligt :) Men när skolan sätter igång så är jag tillbaka till mina gamla rutiner vilket gör att jag har ganska många luckor för att blogga, iaf vissa dagar! Såhär burkar en vanlig vardagsdag se ut för mig.

♦vakna
skola
stallet
hem
duscha
äta
plugga
sitta vid datorn
sova

Självklar finns det ju dagar då jag göra andra saker men oftast ser det ut såhär :)
Nu ska jag äta äggmacka sedan hoppar jag i säng. Så no more bloggning idag! Hörs imorgon.

tjoho

Hejsan!
Nu har jag kommit hem, som jag berättade tidigare idag så har jag bakat bullar med mormor och även en kanelkaka ;) mumsis. Efter det åkte jag till stallet, ville inte rida honom iom att han har blivit sparkad och det är lite svullet och ömmt så då fick han vila benet idag. Jag tror dock att ha inte har ont! Jag, Sara och Malou gick genom valackarnas hage till en pulkabacke och då så sprang vi några meter och Pegasus kom i full trav och ruskade på huvudet. Han såg jättebusig ut xD Så jag tror inte han har speciellt ont längre, inte heller att han mår dåligt efter sprutan, inte som det verkade idag iaf... Tur! Men imorgon ska jag rida, jag ska börja sätta igång honom på riktigt, skritta nu i två dagar och sedan ska jag börja trava så smått, öka traven dagen efter och sedan ska jag ta lite galopp. Efter dessa dagarna så ska jag rida lugnt i 2 dagar sedan ska jag rida som vanligt :D

Adjöss!

buullar

Nu åker jag till mormor och bakar bullisar ;) Vi hörs efter det! Adjö!

godkväll

Sitter och kollar på Wallander. Imorgon ska jag åka och baka bullar med mormor, hihi. Sedan ska jag åka till stallet och rida min plutt. Jag har inget mer att blogga om ikväll så vi hörs imorgon.
Här kommer en söt bild på Pegasus :D!


bra och dåligt

gjorde en liten lista över dåliga och bra saker som har hänt denna veckan :) Hittade på så mycket dåliga saker, men det var väl bra!


movie

Här är en film där jag berättar lite kort om hästarna i stallet. Videon är jättekonsitg och min röst låter också jättekonstig och jag säger fel och allt xD Men skit it!


När jag endå höll på så gjorde jag en video där jag visar stallet :)

Hemma från stallet

Nu är jag hemma från stallet.
Jag red inte, han verkade jätte-hängig och trött, också fann jag ett sår på höger fram som har blött och det såg svullet ut, men det var torrt och rent. Jag borstade iaf och sedan så ledde jag honom en sväng i paddocken, jag vågar inte gå på vägen verkligen skithalt... Jaja, jag ska kolla med en i stallet imorgon som är duktig på hästar och se vad hon säger och tycker att jag ska göra med såret. Tror inte att det är någon fara.

Jag börjar verkligen bli demprimerad (stavning) av detta hemska väder, kallt och glashalt. Det går ju bannemej inte att rida ordentligt! Men om det blir bättre i veckan så ska jag ju till ridhuset, tack och lov för det.

Ge mig sommar :(

Nu ska jag kolla på Ace Ige 3 och föra över två filmer från idag :D


veckans fråga till er

Vad föredrar ni mest?
Helskodda ridbyxor eller inte helskodda ridbyxor?


Eller

GLASHALT

Idag gick jag upp vid nio ;)
Jag har precis kommit hem ifrån Evelina. Hennes mamma släppte mig vid vägen, så hämtade mamma mig med furhjulingen, det är verkligen glashalt ute, det är väldigt reskabelt att åka bil nu! Sett massor med bilar som bara glidit av vägen. Men till Pegasus ska jag sen iaf :) Hoppas att vi inte glider ner i diket! Honom ska jag skritta som jag gjorde igår, kanske är han lite piggare idag, hoppas det. Hans mage har blivit mycket bättre nu, han var ju väldigt lös i magen men sedan vi bytte från hösilage till vanligt hö så har det blivit mycket mycket bättre! Så himla skönt. Men nu ska jag ge kaninerna mat och vatten sedan ska jag väl äta något, byta om och åka till stallet.

Hejdå :D
Just det, det blev ju jättedålig uppdatering igår men det var för att jag var hos Evelina och dem har inget trådlöst internet -.-

Bloggar som jag läser

Detta är bloggar som jag läser varje dag, som är ett måste. Jag läser ju MASSOR med flera fast inte som jag följer lixom :) Tror inte jag har missat någon.









classicalpony

celineaden

HISS

Jag ogillade sånna här färgade träns i början, men gud vad jag tycker om dem nu! Speciellt blått, hur fint vore inte det på Pegasus? :D
Skimmlar klär sig väldigt fint i det!

tjolahopp

Regn, regn och regn

Nu har jag just kommit hem. Var först på tre hästar och köpte ett träns med märket Hubertus och med en remontnosgrimma, nosgrimma var dock för liten... Men vi ska byta till en större storlek, allså till full, han har ganska stort huvud, eller så ska vi köpa ett annat. Såg ett asfint schockemöhle träns men det fanns bara i brunt. Men jag är jättenöjd med det jag köpte, fast som sagt ska byta ;) Efter det åkte jag till stallet och red Pegasus, skrittade bara runt lite i paddocken. Han ska ta det lugnt nu i tre dagar eftersom han vaccinerades igår. Han kändes stel i början men det släppte allt efter som, också var han lite slö, men dem kan bli det efter vaccenation.Här är tränset, dåliga bilder men ni ser kanske endå ;)?





Nu har jag precis duschat och ska byta om och åka till Evelina! :D



god förmiddag

Godmorgon - God förmiddag

Som jag sa igår så skulle jag gå upp halv 4 idag och det gjorde jag med. Det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Men direkt när jag kom hem ifrån flygplatsen hoppade jag till sängs, vilket inte riktigt var meningen. Jag måste verkligen börja vända på dygnet nu! Jag kom aldrig orka kliva upp klockan 7 på tisdagmorgon.

Idag så ser planerna ut såhär. Jag ska ju börja med att hoppa upp ur sängen, sedan äta och klä på mig ridkläder. Efter detta beger jag mig till Bästa Ponnyn! Nu ska jag börja sätta igång honom och köra igång hårdträning! Snart börjar ju tävlingssäsongen och då måste han varar i utmärkt tävlingsskick. Så denna veckan blir det mest lugna dressyrpass och ut i naturen. Veckan där efter tänkte jag börja hoppträna och kräva mer av honom. Ska bli underbart! I alla fall, idag ska jag skritta runt på ängen i den djupa vita snön också ska jag rykta länge länge.


Nu kan jag inte blogga mer, ska påbörja det första dom står på schemat! Hihi.
Ha det bra!

önskemål

Jag fick önskemål om att skriva/göra

♦Det första har jag gjort ganska nyligen, inte berättat hur jag fick Pegasus men jag har berättat om mina förra ponnys.
♦Det andra ska jag fixa imorgon :D Om jag kommer ihåg!

Ingen mer bloggning för ikväll. Hörs imorgon!





jag glömde en sak

Jag glömde att berätta att Pegasus blev vaccinerad idag :) Mot årets hästinfluensa, jag var inte där men några andra hjälpte mig och det hade gått bra men han var lite rädd! Sikken tönt, fast jag ska inte säga något jag HATAR sprutor och jag ska ta en spruta i slutet av denna månaden :'(


ingen sov morgon för mig inte

Imorgon ska jag gå upp klockan halv 4 på morgonen. Vi ska vinka av Jessica på landvetter flygplats, hon ska åka tillbaka till Kenya. Så det blir som sagt ingen sov morgon för mig ;)


outfit

Nästa vecka ska jag ju rida i ridhuset och vi ska matcha och vara dressyriga :D Man kan väl rida i tjocktröja nu väl? Sist jag var där såg jag flera stycken som gjorde det.

Pegasus outfit
Schabrak: Lamicell - Vinrött med mörkblå kant.
Lindor: Mörkblåa med vinrött på "spännet"
Träns: Dressyrträns
Sadel: Jacson santa crus

Min outfit
Ridbyxior: Mörkblåa
Ridtröja: Mörkblå kingsland med vinrött på
Ridstövlar: Vinterstövlarna
Hjälm: Vet inte vad den heter


Now you know ;)





veckans blogg!

Veckans blogg är: www.ponnismurfarna.blogg.se <---  besök
Bara för att jag gillar deras blogg, tycker den är intressant och de har fina ponnys! Men jag tycker ni ska bli bättre på att svara på kommentarer och öven skriva kommentarer :D GRATTIS!



Något speciellt ni vill läsa om?

Nu har jag precis stoppat i mig en morot och ska se på tv, kommer en bra film som heter Matilda! Hihi.

Måste bara säga en grej om hon Nellie Berntsson. Jag tycker hon är en jättsöt och duktig tjej också, men jag tycker det börjar bli lite för mycket. Nästan varje blogg jag går in på står det långa noveller om henne också skriver dem:
"Alla vill vara som dig!"
"Alla ser upp till dig" osv.


Jag förstår inte varför man skriver så (?) Jag ser inte upp till henne, jag vill inte bli/vara som henne. Kan inte alla bara vara sig själva och vara nöjda över det, det finns redan så många andra! Som jag sa förut, tycker hon är en söt tjej, jag läser själv hennes blogg och jag stör mig inte på Nellie över huvud taget, men där imot stör mig på att man skriver "ALLA"! :O Jaja...

Förresten, ni får säga till om det är något speciellt ni vill läsa om så ska jag göra mitt bästa för att ni ska få det :D
Men nu ska jag se på film!

hihi, mysig film


Veckans Ridschema v.50


grannens sötnosar

Här kommer lite bilder på grannens söta minishettisar som jag lovade att ni skulle få se!























soligt

Hej på er!

Som ni märkte så bloggade jag inget igår :( Men det var för att jag  var hos en kompis och dem hade inget internet. Men idag blir det bloggning! Skolan börjar på tisdag och tycker inte alls att det ska bli kul... Men skönt att komma in i de vanliga rutinerna igen. Idag red jag inte, inte igår heller. Han har haft ett litet vinterlov, jag har inte ridit pga min syster åker till Afrika imorgon så det är mycket med det ocksånt. Men imorgon ska jag börja sätta igång honom och det blir HÅRDTRÄNING! Men här är ett litet schema om hur jag ska rida lör-sön-mån-tis.

Lördag: Skritta på ängen
Söndag: Rida på ängen - skritt och lite trav
Måndag: Rida på ängen - skritt, trav och lite galopp


Sedan kan jag börja rida som vanligt!
Jag tänkte ta fyrhjulingen ner och fotografera min granners ubersöta små minishettisar. Så det kanske blir en bildbomb sedan! :P




obeskrivligt

det går inte att beskriva hur mycket jag älskar min underbara Pegasus. Du är mitt liv, du är den som gör mig lycklig!♥


first time

Här är en bild från när jag satt på Pegasus för första gången ♥
Vilken lortgris!




Stretchning

Något jag alltid har tyckt är viktigt för hästen är stretcning. Jag är lite dålig med det men jag försöker stretcha efter varje dressyrträning och hoppträning, även annars också. Då stretchar jag hans ben, Pegasus tycker det är jätteskönt när man sträcker ut musklerna. Stretchningen håller hästen smidig och förhindrar skador, det är viktigare en vad man tror.





Stretchar du din ponny/häst?

Diss

Jag dissar schabrak med små rutor, tycker inte det är snyggt alls!



Någon som vet?

Är det någon som vet vart man köper detta ursnygga Scapa-schabraket?
I       m        i         n          l          o        v        e


Godmorgon

Snöstormen är igång
Vaknade precis, har jätteont i halsen och kan knappt andas... Men men, mamma sms:ade precis och sa att det är bra att någon tar Pegasus idag för man kan typ inte ta sig någonstans :( Typiskt, jag säger ju vad snön förstör och är besvärlig. Så Malou ska Pegasus, inte rida men fixa allt annat, hon bor kan ta sig mycket lättare till stallet en vad jag gör som bor oändligt långt in på en smal grusväg.

Lägger in en ytterligare somrig bild, bara för att jag älskar sommaren!

godnatt

Nu ska jag sova! Är tröttelina, ser ni förresten att jag har fixat så att det är ett mellanrum mellan menyn och inläggen :)? Jag gjorde det nog väldigt komplicerat för mig, måste finnas ett lättare sätt. Men det är inte helt klart än, jag ska fixa min profil och ytterligare lite med menyn. Men som sagt, nu ska jag hoppa i säng!




Veckans blogg!

Jag tänkte köra igång en liten tävling. Du tävlar om att bli Veckans blogg!
Kommentera under detta inlägget, "jag är med" så röstar jag fram vem som blir Veckans blogg. Vem som blir vinnaren får ni veta om några dagar :D


flugmedel

Nu tänkte jag berätta vad jag använder till Pegasus för att hålla flugor och blinningar borta! Har ju bara haft Pegasus en 4 dels sommar ungefär så jag har inte hunnit använda alla produkter, men det lär ju behövas detta året iaf.

Sommaren har ju fakitskt några nackdelar. Den jobbigaste nackdelen är ju alla FLUGOR och BLINNINGAR!
Dem är så störande och de sätter sig på hästen, vid ögonen och ja överallt! Flugorna lägger även flugägg som är jättesvårt att få bort och blinningarna bits jättehårt. Ush!
Jaja, detta är vad jag jag ska använda mig av till sommaren.

Denna salvan brukar jag sätta runt ögonen, det hjälper faktiskt hyffsat bra!

Flughuvva har jag alltid på honom.

Flugmedel. Brukar även använda ett starkare medel mot blinningarna.



Flugtäcke använder jag ibland, oftast om han står ute på natten.
Jag ska köpa ett nytt detta året med hals.
16 Flugtäcke Event Plus m UV-skydd combohals 135 cm

Har ni något bra tips på något superdupermedel så säg gärna det! Vill inte att min älskade ponny ska få lida av alla äckliga insekter.

förskyld

Jag förskyld. Jättejobbigt, men man ska inte klaga!
Nu är jag hos pappa och har precis varit nere på torget med Jessica och köpt godis, dricka och chips som vi ska vräka i oss framför tv:en. Imorgon ska jag rida Pegasus på ängen eller i paddocken, får se hur jag gör. Jag går in hela tiden och tittar på min nya header, tycker den är mycket roligare och inte så grå och tråkig... Men jag tänkte att jag byter nu vid årsskiftet, lite mer vårligt och somrigt =)

Här kommer en bild från sommaren 2009


Nej men nu ska jag glo på tv och kika lite på andras bloggar - Ha D!



Ny design

Som ni ser så har ---> www.celineaden.blogg.se <--- gjort en header och meny till mig :) Det dock inte klart ännu, lite mer fix med menyn.

Narnia

Hej på er!
Det är som Narnia ute, det har ju snöat jättemycket! Åkte till Pegasus förut en sväng och han var jätteduktig, red inte men jag gick på en kort prommenad (stavning) i den DJUPA snön! Det gick till knäna på honom nästan. Förresten när jag kom till stallet så hade någon häst dragit av Pegasus täcket så det var som en halsduk för honom -.- Buseponny. Sedan ska jag till pappa och vara där till på torsdag. Jag som ville att snön skulle försvinna, så kommer det bara mer och mer :( Men nästa vecka så blir det ju regn i två dagar och sedan sol med 5+ grader! Håll tummarna, är riktigt trött på detta äcliga vädret, man kan inte rida ordentligt, om man inte har manege då också är det kallt... Jag vill ha sommar NU!

Men jag ska sluta klaga. Som ni ser har jag en annan header nu och det är bara en som jag ska ha för tillfället, den ska snart bytas ut mot en annan. Så det kommer bli lite stökigt här på bloggen men det får ni leva med.

Höres senare, I think.

skynda, skynda

Nu har jag bara kvar! Batteriet på min Macbook är jättedåligt! Den laddar ur efter typ 45 minuter eller något :( Jaja, nu ska jag iaf sova, ska försöka vända på dygnet nu! Nästa vecka blir det ju att gå upp kvart över 7 varje morgon och nu sover jag ungefär till 12! Inte bra. Om ni undrar varför min blogg är lite konstig, typ byter header osv så är den under renovering, kanske ni fattar! Well well.

Godnatt!

bygglov

Nu ska jag äta nybakad kladdkaka med vaniljglass, till det blir det bygglov!


min tröja

Som sagt så köpte jag en Kingsland-ridtröja, passade perfekt och riktgt skön!
Den skulle kostat 995:- men det var 25% så den kostade 756:-
Hittade även jättesnygga KL-ribyxor, men inga som jag tyckte satt bra och de fanns inte helskodda...

Vad tycks? Det syns inte på bilden kanske, men det är mörkblå.

Hemma

Jag åkte hemmifrån 12 idag och nu har jag kommit hem. Jag har varit i stallet och fixat åt Pegasus den bäste, jag red även honom idag! Skrittade ut med Malou och Deddan. Han var superduktig, imorgon ska jag för det mesta skritta men även ta och trava lite grann. Efter stallet åkte jag och mamma till en hästaffär i Ödsmål, blev besviken! Jag skulle ju köpt träns ocksånt men dem hade inte det jag ville ha... Men jag fick med mig en sak hem och det var en Kingsland-tröja. Den får ni se strax!

Pegasus och jag från idag.


Här är även en bild på Pegasus och hans nya fleecetäcke, som passade perfekt!






Så sugen

Jag blev väldigt sugen på att köpa en boll till Pegasus! Linn, dressyrmupparna köpte en boll till sin häst och efter att jag såg den videon som hon har lagt upp när hennes häst leker för fullt med bollen, så ser jag en bild framför mig hur roligt Pegasus skulle ha med en sån! Det blir nog mitt nästa köp.


www.dressyrmupparna.se <--- Kolla videon, så sött!

så underbart

Varje gång jag ser denna filmen blir jag helt varm, jag vill också kunna göra så! Ibland får jag en sådan lust att släppa allt och bara åka runt och se världen, typ åka runt till olika länder, stanna och jobba också åka vidare! Underbart, det är verkligen något jag ska göra!


♥Hembys Pegasus♥

utan dig vore jag ingenting


Ödsmål imorgon

Imorgon åker jag och mamma till en hästaffär i ödsmål. Det är en affär som ligger i ja ödsmål då, ödsmål ligger i stenungsund. Jag ska kika runt lite på träns, ridbyxor, stövlar och lite annat. Mina ridstövlar känns inte så bra...
Jag har ju pioneer, dem är gjorda på ett tunnt kalvskinn. Känner att jag får inget stöd när jag rider med dem. Men jag ska ha dem så länge så får vi se om jag hittar ngt :)

Vet inte hur det blir med ridningen imorgon, jobbigt när jag inte kan rida. Jag tror att på onsdag ska jag börja rida, för det ska snöa imorgon vad jag har hört.

Nu ska jag äta pizza, hejdåå!

hjälp

Är det någon som vet hur man får menyer längs med headern och inläggen eller hur man säger?!?!
Tex, celinés


Såhär menar jag med menyn.




Åsikter om hästhagar

En grej som jag inte tycker om är hagar som ligger nära vägar. Dels för om det skulle hända något, tex att en häst springer igenom staketet för att den blir rädd för något, så springer den rakt ut i vägen, livsfarligt. Sedan tycker jag inte det är någon trevlig miljö för dem att ha bilar, bussar, lastbilar osv brummandes brevid sig. Något jag inte alls gillar.

Jag gillar även inte hagar som inte har något träd, berg eller åtminstonde buskar. Tycker det ser mycket trevligare ut när det finns något sånt i hagen, helst av allt så tycker jag att det borde finnas en liten skog i hagen, det har vi i Pegasus hage och det är så mysigt och Pegasus älskar att bita på träden. Jag tycker därimot inte att dem behöver stå i skogshagen hela tiden, utan man kan ju byta någon gång i bland till en "ängshage". Men jag tycker att ALLA hästar ska ha tillgång till skugga, det är så hemskt när man ser hästar som ligger överhettade mitt i en stor hage utan skugga...

Hur tycker ni att en hästs hage ska vara/se ut?



Bild från google, en häst som står på ett gulligt litet berg.

home

Nu är jag hemma från Sara, det har varit superkul! Vi vaknade vid 9, släppte ut hästarna och jag fixade för Pegasus, sedan tog jag in honom och borstade på honom samt klippte hovskägg och vid kronranden. Han blev finimang, här kommer några bilder från när han stog i hagen idag.

Knasponny!









Här räcker han ut tungan!

Byebye

Om en stund åker jag till Sara! Ska sova där, så jag tror inte det blir mer bloggning för idag, men jag får se vad jag hinner.
Hejdå, ha en bra kväll!

En bild från i höstas när jag och Sara red ut.
normalaponnysar.se

TÄVLINGS PLANER 2011

ÅÅH jag längtar oändligt mycket till tävlingssäsongen 2011! Gud vad roligt det ska bli!
Det är fullproppat med tävlingar! (hopptävlingar givetvis)



Nu till sommaren ska jag även börja träna fälttävlan! Ska bli underbart roligt, kommer inte ihåg vad tränaren heter. Pegasus och hans förra ägare tränade fälttävlan och han fick jättebra lovord av tränaren! Han har potential inom fälttävlan! Dessutom tycker han det är suuperkul! Jag skulle gärna vilja starta en tävling i fälttävlan detta året.

Akademiska Hus sponsrar NM i Fälttävlan. fernethopp

Westin med fem hästar - Ridsport - Fälttävlan

Jag har även anmält mig till bohuscupen 2011,  först ville jag inte det men sen tänkte jag, varför inte? Det är roligt att tävla i lag, roligt att träffa massa folk. Jag kände att jag hellre ville tävla individuellt men jag hinner med det också, det gör jag verkligen! Så nu är jag anmäld till bohuscupen.

En bild från bohuscupen 2009 då mitt lag kom 2:a! Den här bilden kom med i kungälvsposten :) 

Jag hade även tänkt att starta min första lokala dressyrtävling. Vore kul att testa det och Pegasus är ju så duktig. Jag har bara "tävlat" en clearound med Mille min förra ponny, det var roligt. Vi red L:C och fick 61 % , det var ingen placering men det fanns en lista där det stog "placeringar" och då kom jag 2:a av 14 stycken.





 


arg emma

Jag är riktigt arg på detta vädret :( Ush!
Skulle ridit idag men blev inget med det pga av underlaget, på vägarna är det GLASHALT, paddocken är STENHÅRD, ängen kan man inte rida på eller man får inte rida där, och i hagen är det is och hårt. Ush och blä! Kan inte det bara smällta bort :( Men denna veckan blir det att åka till manegen ngn gång och ev hoppträning på söndg :D

Är det någon som kan hjälpa mig med en header och design? :)



Äntligen hoppträning!


www.emmaochpegasus.blogg.se

Snart bli det ny header och design på bloggen! Denna gången blir det mer färgglatt, har fortfarande inte riktigt bestämt vilken färg men det lutar åt grönt, lila eller blått! Inte så ofta som jag säger sånt här men jag är jätte tacksam för alla kommenatrer jag får! Det är verkligen jättekul :)
Hörs imorgon


hejjj

Blir ingen bloggning idag, Pegasus fick vila och det ska jag med göra! Men vi hörs imorgon, lovar!
Hittade en bild från google, såhär ser det nu ut på vägarna, vart ska man rida :O??


2011

Nu är 2010 slut och ett nytt år börjar! Vet inte riktigt vad jag tycker eller kännerm lite sorgligt men endå skönt! Det ajg längtar mest efter är tävlingssäsongen! Gud vad jag längtar, ryser i hela kroppen när jag tänker på det :,) Snön smälter och jag hoppas att det fortsätter att göra det! Kvällen igår var jättekul, jag spenderade den med Patricia, Evelina och Amanda. Men vi höres sedan!