Sista inlägget

Detta blir det sista inlägget för idag! Pegasus var jättebra i benet, kände ingen värme och han tyckte det var okej att jag lyfte benet. Skönt! Hoppas det bara var att han vrickade sig litegrann. Bara för det så skrittade jag på ängen i ca 20 minuter barbacka på hans gosiga vintertäcke och han var så duktig så! Jag undrar hur han kommer reagera på raketerna :S Men bara han har mat tror jag det är rätt lugnt. Men som sagt detta blir det sista inlägget för idag, sista inläggen på hela året! Sedan ska jag till Patricia med Evelina och Amanda, vi ska äta middag och fira nyår tsm!

Såhär ser våran middag ut:

Förrät: Krustader med räksallad
Huvudrätt: Kycklingfilé med hassebackspotatis & potatisgratäng med olika såser
Efterrätt: Bärpaj med vaniljsås


Mitt nyårslöfte är att: Bli en bättre människa, lägga ner mer tid på skolan och hästen, inte vara sur lika ofta istället ska jag vara glad, tänka mer posetivt, uppskatta det jag har/får, bli mer ekonomisk.

Vad är erat nyårslöfte/nyårslöften? :)

GOTT NYTT ÅR SÅ SES VI 2011!


I forgot

Godmorgon! Jag glömde ju att berätta en sak... Igår efter att jag red Pegasus så kändes han varm på häger bak precis ovanför hoven, han har även inte viljat lyfta det benet utan då drar han bara tillbaka det. Han vacc nästa vecka också så då tar vi det samtidigt. Hoppas det inte är något allvarligt. Ska nog inte rida idag, tar nog bara en promenad med honom! Men nu ska jag åka till stallet hejdå! :D


Eldsjälsgalan

Det var jättekul! Fick nästan bingo, måste säga att Daniel Adams-ray är sååå bra! :,D
Har två filmklipp, först på Daniel Adams-ray och sedan på Olle, Minnah och Jay som gjorde ett framsträdande tillsammans typ, sjöng några snuttar var och Olle var ju såklart jättebra!♥ Innan programet började så gick Peter Jihde förbi en bit bort och ropade jag och han vinkade och sa hej till mig :,) Älskar Jihde! Hihi!


Eldsjälsgalan

Snart åker jag in till Göteborg och in i Lisebergshallen för att se på Eldsjälsgalan!
Ingen mer bloggning idag inte :)
Såhär ska jag se ut idag!


Shal: High Five
Tröja: Ginatricot - eller cubus (?)
Crocker-jeans: JC


Ha en bra kväll!

Info

Har jag berättat om mina hundar? Jag tror faktiskt inte att jag har gjort det så jag gör det nu och när jag endå håller på kan jag berätta om katten min.

Vi kan börja med Norton som är våran hanhund, han köpte vi när han var en liten valp. Nu är han 10 år gammal och ser inte så bra, men han är pigg och fräch förövrigt. Han är en Engelsk bulldog med ljusbrun päls och vit under magen, ansiktet och på benen. Vi har ställt ut honom 2 gånger tror jag och det har gått hyffsat, Norton tycker inte det är kul att gå runt i en ring han ligger hellre hemma och sover eller snuttar på kuddar. Han har snuttat på kuddar sedan han var en liten valp, jag ska försöka filma någon gång så ska ni  få se :,) Norton är väldigt bestämt av sig och när han inte vill något kan han hugga till men han är otroligt snäll och gosig.



Embla är våran tik, hon har lite gråare päls en Norton. Henne har vi också ägt sedan hon var en liten valp och nu är hon mellan 3-4 år gammal. Hon är verkligen en speciell hund. Hon kan bli hur sur som helst om man inte klappar henne först, det visar hon genom att sätta sig under bordet och vägrar att komma fram. Hon är väldigt snäll och skulle aldrig bitas, inte med med flit iaf. Men mot Norton är hon inte lika snäll, när han ligger och sover kan hon sätta sig på hans huvud eller om han har hundkorgen så kommer hon och knuffar bort honom. Sånna grejer gör hon...


Stefan heter våran katt som är snart 12 år. Han visar mer och mer att han börjar bli äldre. Han är en bondkatt med gråsvart-brun-vit päls. Han älskar skinka och annat kött, jag har faktiskt lärt honom sitt. Han kommer bra överens med hundarna, ibland ligger Norton till och med med tassen över honom. Han är jättesnäll och man kan göra nästan var som helst med honom, men han kan endå säga ifrån, det gör han genom att bitas eller rivas, ja det finns ju inte så många andra sätt.

Godmorgon

Jag vaknade för timme sedan och har matat kaninerna, rastat hundarn mm. Vid 13.00 åker jag till stallet och rider ut en sväng barbacka på Pegasus! Ska bli mysigt, men det blir bara skritt eftersom jag hoppade igår, jag skrittar nästan alltid ut på lång tygel efter hoppning :) Nu ska jag gå hejdåå!

Movie

Kollar på film nu, Winter's Bone. Den är bra, men rätt seg... Imorgon blir det Eldsjälsgalan med Patricia :D
Artister som ska vara med är:

Olle Hedberg ♥
Olle Hedberg. Foto: Linus Hallsénius/TV4
Minnah Karlsson
Minnah Karlsson.
Jay Smith

http://mangifikt.ax/ingves/wp-content/uploads/Jay+Smith_3x21.jpg

Eliza Doolittle


Daniel Adams-Ray

http://mobil.hd.se/multimedia/dynamic/00486/Daniel_Adams-Ray_Fo_486258d.jpg

Jill Johnson



Fast jag är mest intresserad av Olle, ofc. Men det ska bli jättekul!
Nu ska jag forsätta se på film och jag säger godnatt nu för jag kommer inte blogga mer förens imorgon!
Just det imorgon ska jag skritta ut på Pegasus :) Om ni ville veta, blir en barbacka tur på älsklingen♥

Färg?

Vilken färg tycker ni att jag ska ha på min nästa design/header ? :)
Här kommer alternativen:

<--- LILA
<--- BLÅ
<--- GRÖN
<--- BEIGE

Eller någon annan färg?
Det lutar åt lila, vad tycker ni?

Göteborg horse show 2011

Jag ska gå på lördagen, det ska bli såååå roligt! Älskar horse show, synd bara att det är fort över... Jag har redan börjat spara pengar och en så länge har jag sparat ungefär 4.000 kr! Längtar ihjäl mig!
Såhär ser lördagens program ut :)


Bilder

Nu har jag äntligen fått över bilderna! Dagens ridpass gick superbra! Jag red på ängen idag igen :/ Jaja, jag ställde fram ett hinder på det plogade spåret, eller inte ett hinder en sockerbit. Det var väl kanske 90-100 cm, fast jag började på lägre såklart. Pegasus var superduktig och han hoppade jättefint! Han hade verkligen det där suget efter hindret, det brukar han ju ha men endå! Det var superkul att hoppa, det var riktigt länge sedan jag gjorde det. Här kommer bilder som Malou har tagit med min grymma kamera ♥














Galopp





Hahaha! Benen xD














Det var allt! Hejdå :D





trist...

Jag blir faktiskt lite ledsen... Okej det var lite i ta i, men jag tycker det är jättetrist när man kommenterar andras bloggar jättemycket också får man INGET tillbaka. Jag tycker endå det ska vara så att man får ge tillbaka och inte bara få allt. Detta gäller ju inte alla men några stycken...

Är det bara jag som tycker det är tråkigt när det blir så :(?



DISS

DISSAR ridspön med glitter och som tex har blommor, hjärtan och stjärnor på. Tycker bara det ser fjantigt ut. Kan vara gulligt till små ungar som rider på mindre ponnys, annars DISSAR jag det totalt...









Topplista

Här är min topplista över olika strö-sorter till hästens box.

1. Spån-torv -  Det allra bästa tycker jag är om man först har en torvbedd och sedan spån över. Det blir väldigt mjukt och frächt för hästen. Men jag skulle aldrig ha spån-bedd, tycker det luktar väldigt illa.



2. Torv - Jag tycker det är frächt och luktar ingenting. Nackdelen är att det fryser på vintern... Jag har torv till Pegasus och det funkar jättebra, speciellt på sommaren.



3. Halm - Jag har haft halm tidigare och jag gillade det, nackdelarna är att det stinker och vissa hästar äter upp det. Annars gillar jag det, fast inte med bedd.










Vad är erat favorit-strö? :)

arg :@

ÅÅÅH hittar inte min dumma kabel! Blir galen på saker som försvinner. Jag har letat överallt men hittar den endå inte! ÅÅH jag som ville visa fina bilder från idag :( Men vi får hoppas att mamma hittar den sedan när hon kommer hem... Här kommer iaf en bild på min nya väska ;) Det är axelband också fast det ser ni inte på bilden.


Den är brun, om ni inte ser det xD

Olle Hedberg ♥

Sitter och lyssnar på Olle! Han gör Sceintist så bra. Ååh!
Snart kommer bilderna, så fort jag hittar överladdningskabeln :S!



Hejsan

Nu har jag kommit hem från stallet :) Nu ska jag vara med Malou som är hemma hos mig. Vi ska gå ut och tolka efter fyrhjulingen! Jag skriver mer sedan om ridningen och det kommer massa bilder :D! Men som sagt nu ska jag gå hejdå!


Väldigt liten bild, men ungefär såhär ser min fyrhjuling ut :)

Julklapp

Dessa fina armbanden fick jag av Malou, www.maloousan.blogg.se. Visst fina :)?


Sadel

Jag tänkte berätta vad jag har för sadel.

Jag har en Jacson santa cruz, en "ren" hoppsadel. 16.5 tum. Jag köpte den splitterny på Tre Hästar för några månader sedan, jag är supernöjd med den! Den är jätteskön och man får bra sits i den, tycker jag. Jag visste redan innan att den passade Pegasus för att hans förra ägare hade en sådan sadel :) Den är svart med typ mörkbrun sömm eller vad man säger. Jag är som sagt supernöjd med den och rekommenderar den starkt om någon letar efter en hoppsadel, nypris kostar den 7999 kr och begagnad är den såklart billigare. Jag sparar även pengar till en dressyrsadel, vet inte riktigt vilken  jag vill ha men jag funderar på Knights eller någon annan, den ska ju självklart passa Pegasus med, det är det viktigaste. Har ni några förslag på bra och sköna dressyrsadlar :)?

Inte min sadel på bilden, men det är en sånhär jag har

Home sweet home

Nu är jag hemma efter en god middag på en resturant :) Nu ska jag slappa och se på film tror jag.
Jag åt iaf, vegetariska biffar med grönsaker och typ friterade potatis "plättar", det var gott! Jag har inget mer att skriva, hm... Ni får säga vad ni vill läsa om :)!

Hejdå!

Innan jag åker!

Lovade ju att slänga upp en hiss och nu gör jag det!
Hissar JW-schabraken, grymt snygga och stilrena!
Det blir mitt nästa köp helt klart!




Hejhopp

Nu är jag hemma från stallet, red på ängen. Ibörjan så skulle jag skritta upp mot landsvägen, för framskrittning. Dem har lagt ut en höbal på ängen till de "vilda" djuren och Pegasus tyckte den var superläskig så han vände om och galopperade, men som tur var hann han bara galoppera typ 5 meter eller något, jag han stoppa honom. Haha, vilken tönt han är! Men sedan gick det bra. Jag byggde ett snöhinder på det plogade spåret runt ängen och hoppade över, det var jättekul och jag märkte att Pegasus saknade att få hoppa. Men det gick iaf jättebra, men han var lite på testhumör idag, han stannade ibland och ville vända om och trava hem, men då sa jag till honom och då lydde han mig. Alldeles strax så ska jag på middag, har precis duschat ocksånt :)  Så det blir inte mer uppdateringar förens vid 7 tiden kan jag tänka mig. Så vi hörs då!


Bilden är inte från idag
Heråå!

Skype

Som ni ser så har jag och Patricia - www.minponnyochjag.webblogg.se skypat i 1 timma och 10 minuter :)
Hihi! Snart ska jag sova. Imorgon kommer jag bla göra, hiss/diss & tävling, så håll ögonen öppna!
Godnatt






Sadelkammaren!

Just det jag har glömt att visa sadelkammaren som är klar :D!
Såhär ser det ut nu!



Fint! Eller vad säger ni :D?


Outfit

Idag red jag på ängen, Pegasus var SUPER duktig! Han lyssnade jättebra, han var därimot väldigt pigg, men det är bara roligt! Jag ställde honom i båda varven och han blev lösgjord och fin trots den djupa snön! Fast iof så har de plogat längs ängskanten så det är inte så djupt just där, det är som en väg.

Såhär såg Pegasus ut idag



Träns: Hööks
Tredelat bucas-bett: Tre hästar
BT-pro senskydd: My one
Schabrak: Ullared
Sadel: Jacson santa cruz, hoppsadel
Blått-fleeceländtäcke: Z-täcket
Svart fleecefodrat-regnländtäcke: Hööks


Hemkommen

Har precis kommit hem från bion :) Kollade på Svinalängorna, jättehemsk men endå jättebra!  Bloggar mer strax ska bara lägga över lite bilder! Hejdåå!

Jag och Pegasus för några dagar sedan!


Snygg matchning

Tycker denna matchningen av schabrak och lindor är snygg, stilrent!

Mörkblåa GlenGordon-lindor                                        Vinrött lamicell schabrak med mörkblå kant



Tränset jag ska köpa

Jag ska köpa ett sånt här träns här nedan. Ett svart vanligt träns med remontnosgrimma, kanske lite bling på med.
Jag tycker dem tränsen är stilrena och ser behagliga ut för hästen. Har haft ett sånt till alla mina ponnysar förutom Pegasus, så nu är det dags att köpa det till honom också!:)


Hallo!

Godmorgon! Vaknade precis, hehe. Vid 13.00 åker jag till stallet och jag ska rida Pegasus. Vart vet jag inte, får se vart det blir. I vilket fall som helst så ska jag nog bara skritta. Det har varit väldigt mycket nu denna veckan som har varit OCH denna veckan som kommer, så det får bli jullov för både mig och Pegasus. Såhär ser min vecka ut:

Måndag: Bio (eventuellt) (rida)
Tisdag: Middag hos två stycken. (Inte rida)
Onsdag: Åka till ett "köpcenter" med mormor, kusiner, moster och syster. (rida)
Torsdag: Eldsjälsgalan eller vad det heter på Liseberg. (rida)
Fredag: Nyår, till Patricia
. (rida)
Lördag: Slappa (rida)
Söndag: (rida)

Så jag kan ju säga att det är fullt upp! Fast jag hinner endå klämma in ridningen alla dagar förutom 1 dag :D
Hehe, trodde det skulle bli mer vila. Jaja nu vet ni hur min vecka ser ut ungefär.


My one

Idag ska jag inte till stallet, hinner inte så Lena en som står i stallet var så snäll och fixade allt till Pegasus. Nu och ett tag tillbaka har jag inte kännt suget alls att åka till stallet och rida... jobbigt! Fast jag vill ju såklart träffa världens bästa ponny. Är det någon mer som har kännt så? Ingen ork, lust och tid? Jaja det blir väl bättre så fort den här förbannade kylan försvinner. Går ju inte att rida ordentligt. Nu ska jag sluta klaga och istället berätta vad jag har gjort idag.

Jag har varit på backaplan och kollat i Ginatricot, det var JÄTTELÅNG kö! Jag testade lite saker, bla en kofta som var flätad längs knapparna men det satt inte alls bra på tycker inte jag och den var lång trots att det var XS! Sedan efter en stund där så åkte vi till My One, jag lämnade tillbaka tränset jag fick i julklapp, jag ska köpa ett annat på Tre hästar hade jag tänkt. Sedan bytte jag eskadron-täcket till ett Rambo-täcke, det var tjockade och snyggare tycker jag. Snart ska jag på middag hos mormor och efter det blir det film och godis!


Detta täcket bytte jag till. Älskar Rambo! Vad tycker ni om det? :)

Nu ska jag gå ha det bra!

Glömde en julklapp o.O


Ett par gråa mjukisbyxor där de står Carolina längs benet, en stad i USA!

Julbilder2010

Här kommer lite julbilder :)

 

Pepparkakshuset som jag gjorde
  

 

  

  

Embla och hennes julklapp                                      Norton och hans julklapp
 

 

 


Goodmorning

Vaknade precis! Somnade vid 1-2 tiden igår. Är jättenöjd med detta årets julafton. Idag ska jag till stallet, jag ska rida och prova sakerna på Pegasus och ta massa kort. Alldeles strax kommer det jul-bildbomb. Så vi hös strax!
Ha D så länge

Glömde en julklapp o.O

Jag fick även ett par Roeckl handskar. Hur sköna som helst, sitter som skinnet!

Hej allihopa!

Hej på er! Jag ber om ursäkt för att jag inte har bloggat ngt. Men jag har haft fullt upp med julen. Men nu ska jag börja blogga ordentligt igen! Jag kan ju börja med och berätta vad jag har fått. Berättar det med bilder.


Pengar


Skrivare


I lådan ligger ett träns, det ska jag byta


Datorfodral


Presentkort på cubus


Hörlurar till datorn! (HAHAHAH ewe, ser du vad det står längst upp)


Väckarklocka


En bok, haha


Två par vantar
 

Sockar, fick ett par till men har inte kort på dem. Björnborgtrosor, fick även där några till men har inte kort på dem.
 

Almenacka för 2011


KL strumpor                                                            KL shorta, fast inte i "shorttyg"
 

Borste


Vanligt tredelat globus-bett


Catago-boots


Ett vingrött schabrak med mörkblå kant (kommer inte ihåg märket) Matchande mörkblåa GlenGordon lindor.
 

Putssaker


Bucas grimma


Esakadron fleecetäcke (ska EV byta)


Jag ska även få ett par ridbyxor men mamma ville inte köpa några, hon ville att jag skulle testa ut själv. Sedan fick jag en grejsimojs till datorn som jag ska byta, en sådan som gör att den inte blir överhettad.
Tack till ALLA som har gett mig alla underbara julklappar! Hörs senare!


 


Hej hopp


....................♥.........♥....................................................♥.........♥...................................
...............♥...........................♥..........................♥...........................♥..............................
.............♥.....................................♥.............♥....................................♥..........................
...........♥.............................................♥....♥..........................................♥.......................
..........♥.................................................♥..............................................♥......................
.........♥....................................................................................................♥....................
........♥......................................................................................................♥...................
..........♥...................................................................................................♥....................
..............♥.............................................................................................♥......................
..................♥......................................................................................♥..........................
......................♥................................................................................♥............................
..........................♥.........................................................................♥...............................
..............................♥..................................................................♥..................................
..................................♥...........................................................♥.....................................
......................................♥.....................................................♥.......................................
..........................................♥..............................................♥..........................................
...............................................♥......................................♥.............................................
...................................................♥...............................♥................................................
.......................................................♥........................♥...................................................
...........................................................♥.................♥......................................................
...............................................................♥..........♥.........................................................
...................................................................♥...♥............................................................
.....................................................................♥...............................................................

Har faktiskt gjort hjärtat själv...

Just nu

Sitter och skypar med Patricia :)
Förlåt för dålig bloggning, men imorgon blir det massa uppdateringar!


Hej bloggen

Nu så har jag inte tid att blogga, har inte haft det under hela dagen. Men kommer förmodligen update senare ikväll, eller ja det är kväll men senare på under kvälle :)

Håll ut så hörs vi senare!

Hellow

Hej! Jag har egentligen inget att skriva om, ville mest säga att jag inte är död.
Bra att veta :) Kommer en film nu på tv som jag ska checka, sedan blir det att åka till landvetter och hämta Jessi :D Hon kommer vara neger... Imorgon ska jag till ÄLSKLINGSHÄSTEN som jag har saknat... Jag ska nog rida i hagen, (en äng). Ska bli mysigt ♥ Nu ska jag se filmen, jättespännande :O

Måste Hissa en sak med! Nämligen John Whitaker schabraken.
Stilrena och snygga!





Bara jag?

Nu har det ju snöat men innan det så gick det ju inte att rida :O
Pegasus har vilat jättemycket nu det senaste... trist. Men nu när det kommer snö
så är det ju mycket lättare att rida :D

Är det någon mer som har samma problem som mig? :/


Mina förra ponnysar

Tänkte visa lite bilder på mina två förra ponnysar :)


Detta är Gnutten, ett envetet gotlandsruss född 88. Han var en b-ponny som jag lärde mig massor på
ägde honom i fyra hela år och jag önskar att man kunde spola tillbaka tiden då det var jag och han. Hoppa lunde han men bara när han ville själv. Vi har tävlat två gången tillsammans, första gången gick vi felfritt båda gångerna, 30-40 cm. Andra gången gick vi felfritt en gång. Jag kommer alltid att älka dig Gnutten! ♥




Min andra ponny heter Mille. En new forest född 94, c-ponny. Han är väldigt duktig i dressyr, lärde mig massa på honom och vi tävlade en del tillsammans. Han är också jätte enveten, men väldigt snäll och gosig. Startade lite klubbtävlingar och clearounder som gav bra resultat få gånger. Han vägrade ut sig många gånger, men en gång kom vi tvåa med laget och gick felfritt på clearounder! Startade även en dressyr-claround med Mille då vi landade på 61%. Älskar dig också Mille!♥




Här kom vi två med laget :,)

Bråttom!

Nu måste jag skynda mig med att blogga! Jag är ju hos pappa och jag glömde ta med laddaren och har bara 6% kvar :(
Jaja, får ta pappas dator sedan. Idag så händer inte så mycket, eller jo JESSICA KOMMER HEM! Det glömde jag! Jessica är min sysyter och hon har varit i Kenya i några månader och nu kommer hon hem i 3 veckor och hälsar på. Men det är inte helt säkert att hon kommer hem, det är snöstorm i Amsterdam där dem ska mellanlanda. Jaja, får se hur det blir. I vilket fall som helst, om hon inte kommer hem så ska jag rida annars inte. Nu ska jag äta frukost också, hörs sedan! :)

BTW, vill ha dessa stigbyglarna!


mums! Prestige-stigbyglar med bling

kär

Hittat en jättebra klädsida! Dem har skitfina kläder tycker jag.
Vill beställa hem allt...

http://novaqueen.se/
<--- värt att titta in!

Vill ha

Det lutar åt den till höger här nedan!



Älskar Glengordon


Någon mer en jag som älskar Glengordon schabraken? :D
STOR HISS!

Veckans fråga




Hur många dagar i veckan anser du att en häst/ponny ska få vila?
Berätta varför du tycker så!



stor

Poe som hästen heter är tio år gammal och är drygt två meter hög!
Det krävs en stege för att komma upp på ryggen. Herregud!


Hiss/diss



Kingsland mössor, snygga och sköna!


Kingslandtröja, snygg och sportig!


Roecki Vesta handske, supersköna! Känns knappt att man har en handske på sig
så tunna är de.



http://hastblogg.files.wordpress.com/2008/11/hookshandskar.jpg
Denna typen av ridhandske, funkar verkligen inte för mig.
Obekväma och
inte snygga alls!


Förstora ridbyxor, ser slarvigt och oproffsigt ut.
Jag tycker man ska skaffa ridbyxor som sitter åt och inte några
som hänger.

Irriterande

Förresten så glömde jag säga att jag var på My One förut med mamma, köpte bara två ryktstenar. Kollade runt lite, hittade Mountain Horse ridbyxor jeans (helskodda). Exakt sånna som jag vill ha! Testade storlek 34 men dem var förstora!!! Och det fanns ingen mindre storlek. Så irriterande och jobbigt, tycker dem är så snygga! Är det någon som vet om dem finns i någon annan affär i mindre storlek än 34? Eller i barn/junior storlek?


Tycker inte ni att dem är snygga? :)

Ångrat mig

Nu har jag ångrat mig med en julklapp, jag skulle önska mig en racesafeväst, men det gör jag inte längre.
Jag satt och funderade varför jag behövde en ny, det behöver jag inte. Jag har en ganska ny svart fin väst som passar perfekt! Älskar den västen och den är inte ful heller :D Så jag väntar med att köpa en ny, ska nog önska mig den till födelsedagspresent istället. Fyller år i mars.

Den får vänta :D Längtar faktiskt en gnutta till jul, så mysigt är det!


Mat och film

Snart ska jag äta, lax, potatis och sås, ska även se på film.
Legend of the Guardian. En animerad ugglefilm :D hahah!
Den verkar faktiskt bra!

http://3.bp.blogspot.com/_cMl-P6AFCzQ/TH4pqWSlg6I/AAAAAAAAB1Q/07YfSDJ85xw/s1600/Legend+of+The+Guardian+OST.jpg

Hej kära ni

Dålig uppdatering, jag vet. Men det blir förhoppningsvis ändringar på det! Eller det ska bli ändringar på det. Det går knappt att rida nu när vädret är som det är, hårt, halt och bara äckligt. Som tur är så snöar det nu iaf så blir det lättare att rida. Men Pegasus vilade idag, imorgon ska ha också göra det. Men om Jessica inte kommer hem så blir det att jag rider :D Som sagt så vilade han idag, jag och mamma fixade åt honom och jag gick ut i hagen och pussade på honom och gav honom en mumsig näve med havre!

Här är två bilder på Pegasus när han stog och åt i hagen
ÅÅH det går inte att rotera :@ ni får överleva...


Jullov

Nu har jag äntligen jullov! Så himla skönt, skönt att få ladda batterierna inför nästa termin som börjar om TRE veckor :D
Idag red jag en sväng i paddocken, men det var JÄTTEhårt och jobbigt så det gick knappt att rida, så skrittade bara runt i ca 25 minuter. Han var duktig, som han brukar ♥ Jag har kommit i en sån period som jag bara vill ha eget stall hemma! Så himla skönt, hålla koll på sin ponny dygnet om, rida på morgonen/kvällen osv. Vill ha det! En egen gård är något jag bara vill ha nu! Hoppas det kommer ett stjärnfall så kan jag önska mig det. Jag har inte så mycket mer att säga. Hm, nej ingenting.

Hörs senare, nu ska jag städa...


Måste sova!

Hörs imorgon :D

Till Patricia!

Nu är jag påväg till Patricia :D Vi ska baka pepparkakor, åka pulka mm!
Ska bli roligt! Bloggar mer sedan om hur det gick när jag red osv.




Skolan nästa

Nu åker jag till skolan, har ridit och varit hos tandläkaren ;) Det gick bra, men nu måste jag gå så hörs vi senare!
Såhär ser jag ut idag.



Vitt marvinlinne: JC
Holebrook Australian: MQ-tror jag.
Ljusa Dieseljeans: Kommer inte ihåg.

Enkelt :)

Duschad och klar

Nu har jag duschat och är klar för natten, innan jag ska sova ska jag se på Maria Wern, en deckare som går på Tv4 :)
Imorgon bli min morgon STRESSIGT! Ska rida innan skolan, samt åka till tandläkaren fast jag börjar senare så jag har lite mer tid på mig!

Maria Wern - Främmande fågel - DVD - Film

Ingen rubrik

Jag åker inte häst - jag rider häst


Jag tipsar

Jag tispar om denna grymma tävlingsmappen/boken. Den har utrymme för pass, vaccpapper, licens, pengar, penna och flera fack där man kan lägga saker i. Den finns i läder eller i konstgjort läder då blir den lite billigare, inte klumpig och inte för stor. Den har dessutom anteckningar där man kan skriva upp tävlingar, träningar osv. Jag är supernöjd med den och jag har koll på vart enda papper till Pegasus. Den kostar 299 kr på ullared, finns även att beställa på internet i blå, svart, brun, lila mm. Mycket prakstisk och prisvärd!

 



Söt eller söt?

Gud, kollade lite på valpar på blocket! Då kom den häst ursöta valpen upp! Är kär i den. Visst är den söt ? :,) Jag är inte så mycket för sånna här typer av hundar, men denna var så söt!
Söt Samojedvalp~Tik~Samojed
Söt Samojedvalp~Tik~Samojed

Mina första betyg!

Tänkte berätta om hur mina betyg ser ut :) Vet att många tycker det kanske är konsitgt att säga sina betyg, men jag skäms inte och bryr mig inte vad andra tycker om det!

Engelska: G
Svenska: VG
SO: G+
NO: - har inte fått betyg där en.
Bild: G+
Idrott: VG
Musik: VG
Matte: G
Tyska: G
Hemkunskap: VG


Såhär ser det ut och jag är jättnöjd :D Men jag vill ha ännu bättre!
Känner mig så stressad över matten! Fattar nada och utv på fredag :(



Resten av dagen sak jag


Plugga
Äta
Se på film
Datorn
Sova
Skriva julklappslista

Och självklart försöka vila så mycket jag kan, mår bättre idag. Men måste ju vara hemma från skolan endå. Bättre att vara på den säkra sidan :) Kort ointressant inlägg men bättre en inget! Eller hur? ;)

Saker jag vill ha



John Whitaker ridbyxor, jeans. Eller något annat märke.



Eskadron-täcke!


Eskadron-schabrak. Gillar färgerna! Men har inte bestämt mig för vilket jag vill ha än.

KNIGHTS EVA MARION Dressyrsadel
Dressyrsadel, Knights. Så snygg och skön. Men dyr...


Om Pegasus och hans släkt

Lite om Pegasus och hans släkt.

Hembys Pegasus är född på Hembys Stuteri den 2 juni 2000. Ren rasig New Forest.
Han är en mörk-skimmelvalack med fyra svarta ben. Han blir ljusare och ljusare med åren och vi tror att han kommer bli flugskimmel. Han har ett tecken, vita hår på nosryggen och virvlar bakom öronen och på ögonlinjen. Han blev kastrerad år 2003, då var han 3 år gammal. Han kan än idag visa upp sina hingstiga sidor. På hans bedömning har han fått 7or och 8or. Pegasus är en maffig d-ponny som är slutmätt till 145.5 cm, men han har växt mer och idag är han ca 147 cm, vi ska mäta om honom. Han har mycket hoppblod i sig och det kan man se på hans fina teknik, men han är riktigt fin i dressyren med och älskar att vara i terrängen.



Här är lite av Pegasus fina stam :)

Pegasus pappa heter Miclas Activ RNF 100, han var en av sveriges bästa ponnyhingstar i hoppning och har plockat hem massor med SM medaljer.



Pegasus mamma heter Hembys Mimosa. Hon var Gp-ponnyn 2009.
http://www.hastmagazinet.se/pic/news/pic2221.jpg

Pegasus farfar heter Smedhults Cavat RNF 44.


Pegasus morfar heter Vernons Peeping Tom RNF 114.


Kvällstankar

Jag känner mig stressad inför skolan, matte utvärdering, SO utvärdering. Ekvationer är inte riktigt min starka sida, sedan orkar jag inte plugga inför det eftersom jag är sjuk och kan knappt tänka. Men det får gå som det går, efter lovet tar jag helt nya tag!


Jag känner mig stressad inför julafton. Har inte fått köpt en enda julklapp. Nästa vecka ska jag åka in och handla


Saknar Pegasus. Har inte träffat han på en dag, det är ingenting jag vet men jag saknar han endå! Hoppas jag kan åka och pussa på honom imorgon.


Blir irriterad på min nya dator som verkligen inte vill göra som jag vill! Det går inte att kopiera över bilder och inte heller ladda upp på bloggen! Jag blir galen. Har påbörjat massa inlägg!


Hur jobbigt det är att bli av med sina djur. Tex om ens hund dör. Kollade på Nellies blogg och hon hade lagt upp en video på sin hund bara några timmar innan han skulle avlivas. Jag kan inte föreställa mig om hur det kommer kännas när mina hundar försvinner...
Gravsten R.I.P


Detta är lite vad som surrar i mitt huvud just nu....

Mitt nästa köp

multistövlar
Multistövlar! Har hört bra om dem, varma och goa!
Det blir nog mitt nästa köp!

Lite bättre

Jag mår litelite bättre. Nu har jag mer feber, känns det som. Det började igår istallet, kände att jag verkligen inte orkade någonting och var helt matt i kroppen. Så jag red inte utan åkte hem istället. När jag kom hem så spydde jag massa! UUSH så himmla jobbigt och hemskt! Man kan inte andas lixom... Sedan på natten så spydde jag lite också men inte mycket. Idag har jag klarat mig helt, men har som sagt mer feber-kännslor. Hatar att vara sjuk, jag tror att det är en matförgiftning eftersom det kom så plötsligt.

Malou tog hand om Pegasus idag. Så snäll är hon! Pratade just med henne och hon red inte. Jag vill inte att någon annan rider min ponny utan att jag är med! Helst inte alls (a) hehe. Så hon ledde honom 4 varv runt en stoor äng. Han var tydligen JÄTTE sprallig och taktade hela tiden och gjorde massa roliga hopp osv. Haha gulleplutt! Han är nog väldigt pigg när vädret är så konstigt, ena dagen 2 + grader och andra dagen -8 grader. Konstigt. Imorgon så skulle vi ju julhandla med klassen, men jag ska inte med för jag kan inte åka till skolan i mitt skick. Imorgon ska Malou ta hand om Pegasus igen, han ska longeras :) Men nu orkar jag inte blogga mer... Hejdå!

Och förresten jag känner verkligen en press! Jag ska vara klar med mitt SO arbete innan lovet, allså innan fredag också är det matte-utv och jag hänger inte med alls...

Ha det bra! Så hörs vi när jag mår bättre.


Saknar min sockertopp ♥

ingen bloggning

har antingen magsjuka eller matförgiftning. Mår inte bra och dt blir ingen bloggning....

Tråkigt

Har precis pluggat klart :) Eller ja klar är jag ju inte, men för dagen iaf! Känner att jag har bloggat dåligt, men så är det ibland eller hur ;)? Nu ska jag duscha och se på Beck - Guds namn, eller något heter den. Förresten så vill jag tävla är så sugen på det, snart blir det snögubbecupen och det ska bli så roligt:D
Här kommer 2 bilder och ett litet klipp som inte var med i mina söta lilla film :)





Han var så söt idag, han ville inte snubbla så han verkligen lyfte på benen! Kolla detta klippet när han travar, haha :D

Film från dagens "lek o bus-pass"

Det gick bra att rida idag, han fick mest leka av sig. Red inte så länge, han tyckte det var jobbigt att lyfta på benen xD
Pegasus är bäst i världen!

Totilas

Underbar allså!


Slapp

Skulle åkt till pappa idag men det blev inget med det :( Så denna dagen har jag en så länge inte hunnit göra så mycket, varit i stallet och fixat allt till Pegasus, han vilar idag. Sedan åkte vi till tre hästar en sväng och jag hittade saker jag ville ha som jag ska önska mig i julklapp :) Testa ett par blå ridbyxor med röd sömm och fickor, tror det var HL eller något och dem satt superbra och dem var snygga men jag vill ha helskodda och det var inte dem så jag avvaktar. Ska åka till en hästaffär i Ödsmål nästa vecka där jag aldrig har varit.

Men detta fleecetäcket-eskadron och schabraket-HV polo vill jag ha iaf som jag hittade på tre hästar idag


Gick inte att rotera, men ni ser endå va? :D

Älskar täcket!! Gör inte ni det?


Fy vad hemskt!

Åtta hästar brann inatt inne på Botorps ridskola i Karlskoga. Så hemskt så det är inte klokt! Tänk hästarnas panik, hur de gnäggar och lider. Tycker alla stall borde ha brandlarm inkopplat till huset, exat alla! Jag ska skaffa en lag på det!

http://dressyrmupparna.blogg.se/images/2010/brand_karlskoga_496424img699_121113833.jpg

Idol

Ja, som jag trodde var det Jay som vann. Hade faktiskt hoppats på att Minnah skulle vinna eller ja Olle men han gick ju inte vidare till final, men Jay är grym han med ;) Det kommer kännas tomt när Idol inte går varje fredag på tv4... Jag älskar Idol (a) hehe. Jaja nu vet jag inte vad som händer här i mitt lilla hus. Bye bye

Här är jaaaag ;)


7 månader

Jag har haft Pegasus i över ett halvår och jag fattar det inte. Det går så himla fort! Det kändes som om jag fick Pegasus igår. Det går inte att beskriva hur glad jag är över att jag köpte Pegasus. Jag skulle inte passa med någon annan ponny. Jag kan inte föreställa mig mitt liv utan Hembys Pegasus. Han gör mig glad. Lycklig.

När jag provred honom klickade det direkt och det var som om jag kände honom sedan långt innan. Visserligen gjorde jag det. Många av er vet säkert inte att jag ägde honom för 3 år sedan ungefär. Jag och mamma köpte honom när han var mellan 6 och 7 år. Vi upptäckte inom kort att det inte funkade, han var stor och jag var liten och kunde inte rida så bra och kunde inte hantera honom. Han krävde en duktigare ryttare, så vi sålde honom till Lisa min tränares dotter. Där stannade han i 2 år och när jag köpte tillbaka honom var han en helt annan ponny. Helt underbar!

Även fast han har slängt av mig några gånger så är han bäst! Så fort jag tänker på den dagen jag ska sälja dig så får jag en klump i halsen och tårarna trängersig fram. Jag vill inte vara med om den dagen. ALDRIG att jag vill det! Men på något sätt kommer man ju skiljas åt, antingen får man se den falla eller bli överlämnad till en annan liten ryttare. Ush och fy. Men det jag ville ha sagt var att jag är så glad över att jag har Pegasus och jag älskar dig! Så du vet, fast det vet jag att du vet. Även fast jag blir irriterad på dig ibland så vet du att jag älskar dig endå.

Jag vet att många som inte har häst/ponny tycker att det är helt sinnessjukt att man sitter och skriver en lång text om hur mycket man älskar sitt djur. Men då får ni tycka det jag bryr mig inte! Det är så mycket mer en ett djur! En vän för livet.


Vi föralltid

Kingsland?

Vad tycker ni om Kingsland?
Själv gillar jag märket, de gör snygga sportiga saker, bra kvalité. Nackdelen är ju att det mesta från Kingsland är fasligt dyrt, synd. Men nästa vecka ska jag ev köpa ett par Jeans-ridbyxorna-Kingsland (om jag inte hittar några andra innan dess)


Ingen lång bloggpaus inte!

Det blev ingen lång bloggpaus xD Verkar som om det funkar nu! Tack och lov.
Jag måste ju berätta vad som har hänt nu torsdag och fredag.

Torsdag var jag i skolan som vanligt, efter skolan var det hoppträning i Ödsmål. Vi började med att rida fram, travade på fyrkanten och på volter sedan galopperade och kollade så att det lyssnade. Vi red över bommar på en volt två av bommarna var upphöjda. Pegasus var jätteduktig, de två första gångerna orkade han inte riktigt hålla galoppern genom hela volten men sedan gick det som en klocka. Utan för den nybyggda och STORA manegen så gick det ett tåg varje halvtimme och den åkte jättenära och det lät ju som sjutton. Pegasus spännde sig bara men gjorde ingenting. Ja iaf efter bommövningarna så hoppade vi en oxer och ett räcke, därefter på en serie med fyra hinder. Först var det ett galoppsrång - två galoppsprång - tre galoppsprång.  1, 2, 3 lixom. Jag är så bra på att förklara :D! Pegasus var iaf superduktig och väldigt pigg, vi avslutade med en bana på 1 meter som gick som en klocka han rev dock oxern två gånger men det var jag som red som en kratta fram till hindret.

Fredag-idag har jag inte gjort så mycket, skolan sedan stallet. Red ut en sväng barbacka på hans tjocka gosiga vintertäcke. Skrittade bara eftersom det blev en hård träning igår och han var duttig. Sedan åkte jag hem och har inte gjort något, men nu kollar jag på Idol och så.

Nu blire somsagt fortsätta att se på Idol också hörs vi senare :D


Gammal bild på mitt älsklings-hjärta!

Hej och hå

Det är något fel med bloggen, alla inlägg publiceras inte! Hoppas ens detta gör det.
Jag tar en bloggpaus tills "bloggen" slutar att dampa :)

HEJDÅÅ :D

dumma boots

Jag har ett par vanliga globus-boots, inte gummi och dem trycker pp i hans karleder så nu kan jag inte använda dem. Jätteirriterande, ska ta och köpa ett par i gummi. Vad tycker ni är bäst? Jag vill ha ett par svart som matchar till allt. Jag kan ha dem när jag rider på gräs och bara skrittar men inte i högsnö eller i hagen och det är där han har mest användning för dem.

= dåliga...

Trött och hungrig

Just nu är jag trött och hungrig. Var i skolan idag såklart. Slappdag. Jag har fått mina första betyg! I tisdags fick jag mitt allra första betyg i SO och idag fick jag mina första betyg i hemkunskap, idrott, musik och svenska och jag är supernöjd! Efter skolan åkte jag till busfröet och red ut på honom med två andra, skrittade kållstorp i ca 50 minuter och han skötte sig jättebra. Imorgon blir det förmodligen hoppträning, självklart har det kommit ett hinder som gör att det då kanske inte blir hoppträning nämligen LUCIA på skolan... Suck verkligen, varför ska jag vara med. Så tråkigt och jobbigt, hopptränar hellre. Ska kolla med min lärare imorgon om jag måste vara med. Helt onördigt lixom, ååh!

Jag är jättenöjd med min dator :D Den är stencool och underbar att skriva med! Den har ett program som heter GarageBand, som vissa utav er kanske vet? Det är jättekul och man kan spela in coola låtar. Jaja nu ska jag inte göra mycket, hejdå :D

Jag är så tråkig så ni får ingen bild.

No diggity

Förlåt för att jag lägger upp massa musik men den här MÅSTE jag lägga upp för jag ÄLSKAR Olle Hedberg! Den bästa manliga artisten i världen ♥


All I need is you

Kan inte sluta lyssna! :,)


Hiss!

Någon mer en jag som gillar lackade saker? Jag har verkligen börjat gilla det! Ser så prydligt och proffsigt ut. Jag hissar det, här kommer några exempel:

Jag hissar detta tränset. Tycker det är stilrent och ursnyggt. Jag skulle kunna tänka mig att ha det på Pegasus i dressyren. Ibörjan tyckte jag inte alls om det men gillar det mer och mer. Många tycker det ser plastigt ut :s Men inte jag!



Dessa pioneer crockodil stövlarna är ju också snygga! Något mina fötter gärna skulle vilja bära ;)




Ponnyakuten

Ser ni på ponnyakuten? Jag följer varenda avsnitt, iaf förra året och vill göra det detta nästa år med. Jag tycker det är jätteroligt och intressant. Nästa säsong (säsong 2) är Molly med, en som jag känner så det ska bli extra roligt att kolla :D Längtar!




Hallooo hallooo :D

Nu sitter jag här med min nya dator, en vit macbook. Den är jättebra och har massa roliga funktioner. Hihi! Efter skolan så åkte jag till stallet, fixade Pegasus och lastade på han på transporten också åkte jag och mamma till ridhuset. Han var jätteduktig men han var pigg och stark. Lösgjorde honom, skönt att rida inomhus på bra underlag. På torsdag ska jag till ödsmål och hoppträna :D! Mamma filmade idag men den blev för lång och jag vet inte hur man gör den kortare, ska pilla med det kväll eller imorgon så får ni filmen senare i veckan. Men idag när jag kom till stallet så stog Pegasus med täcket och det hade åkt fram så han stog med rumpan bar! Haha, konstigt jag har ju en sån rem längst bak, jaja det är väl Grålle, Pegasus lek-kompis. Dem är verkligen brutala! Igår kom Pegasus in med blodfläckar här och där som Grålle har smetat av. Men dem skadar iaf inte varandra så att det blir en skada lixom.

Såhär såg Pegasus ut när jag kom till stallet...


haha knäppis ♥

Hej på er

Just nu sitter jag här ny-duschad och kollade på idol-backstage. Det var spännande och coolt att se hur dem har det när de inte framträder. Idag har jag varit i stallet och ridit Pegasus, blev en tur i paddocken. Hade tänkt att rida ut men det var JÄTTE dimmigt så man såg ingenting. Så det blev ett kort pass i paddocken och han var duktig. Sedan följde jag med Malou hem www.maloosan.blogg.se vi bakade och jag hjälpte henne med hennes blogg. Sedan åkte jag hem då :)

Imorgon ska vi få våra datorer från skolan, det ska bli så skönt och roligt!




Nu blir det beck ;)

Snart börjar Beck - det tysta skriket. Har sett den förut men vill se den igen ;D Denna veckan finns det två saker jag längtar extra mycket till och det är: Jag ska få en Macbook dator och Luciaritt! Jag och Pegasus ska vara tomtar ;) hihi, ska bli mysigt. Nu ska jag som sagt se på Beck och bara slappa och ladda inför skola imorgon...

Bild från i höst

 

Eskadron

ÅÅÅH jag har blivit kär i Eskadron prylar! Vill bara ha allt!




Snö och is utrustad

Såhär ser hans hov ut innnan när jag rider :)

Snösulor och isbroddar + boots.

Inte jättebra bild men ni ser endå va? ;) Snösulor är verkligen skitbra!


Älskade ponny

Red i paddocken idag, det var massa snö och det var mysigt :D Galopperade också och han fick lyfta på benen. Jag red inte så länge då eftersom det var så hög snö, då blir det jobbigare för dem. Här är två bilder på sötnosen♥




häst/ponny-blogg var det ja

Känner att jag har glidit iväg på helt fel bana. Denna bloggen är en häst/ponny-blogg. Den handlat främst om mig och min ponny och allt som hör till det. på det senaste har jag bloggat om ganska mycket annat, det gör ju inget men jag får inte glömma bort att det är en häst/ponny-blogg jag har :) fast det handlar ju iof om min vardag så det är ju vad jag gör på dagarna, jaja nu babblar jag bara! Det jag ville ha sagt är att det är en häst/ponny-blogg-min vardag. Helt onördigt inlägg men men! :D


Just det!

Igår så var jag i Nordstan men Evelina och Patricia. Idolerna var där och hade framträdande och gav autografer! Jag fick allas dvs, Andreas, OLLES, Daniel, Geir, Linnea och Elin. Här kommer lite bilder.




OLLE! SÅ BÄST


SUDDIG :S


allas autografer är på baksidan


Bilder från Idol 2010

Detta har jag säkert redan sagt. Men det var hur fräckt som helst att se Idol live. Det var en helt annan värld verkligen. ÄLSKAR OLLE! I pauserna så kom Andreas Weise, Elin, Geir och Linnea och sjöng. Sedan var det ju eftersnack och då fick jag en kram av Olle ♥♥♥♥♥♥ Sedan så vinkade Peter Jihde, Laila Bagge och Andreas Karlsson till mig.





















































Jag har massa fler bilder, typ 1000 st xD men här får ni en hel del ;)


Stallet nu :D

Nu är jag i stallet och ska rida Pegasus i paddocken. Blir ett dressyrpass :) Hörs senare!

Här är Pegasus från en utställning med sin förra ägare. (tagna från google)



Tjena mors

Nu  ska jag verkligen ta tag i bloggandet. Jag tycker det är jättekul att blogga och det ska ja visa :D
I fredags var jag i scandinavium och kollade på idol. Jag, mamma och Patricia satt på ratt 1 PRECIS vi scenkanten. Det var en HELT annan värld och jag kan inte fatta att jag har varit där... Helt otroligt. Olle åkte ut och jag fattar inte hur han kunde göra det, han är den bästa som finns och jag kan inte beskriva hur bra han är. Också åkte han ut, jaja han kom trea och det är grymt bra! Efter idol så var det ju eftersnack ocksånt på scenen och då gick jag och jag fick en kram... Helt otroligt. Jaja nog om detta, det kommer bilder senare under dagen. I lördags så red jag ut en sväng barbacka på mitt fjun och han var jätteduktig♥ Idag blir det paddocken :) Förresten är jag hos Patricia nu och vi ska snart ut och åka pulka:D hejdåå

Nu är jag påväg!

Nu är jag påväg in till Göteborg! RÖSTA PÅ OLLE ALLIHOPA!





Hej på er!

Förlåt för usel update :) Idag blir det en dag utan att åka till stallet. Malou fixar allt och går en promenad med Pegasus. Så snäll är hon! Kika in på hennes blogg: www.maloousan.blogg.se. Så jag kom hem för en timme sedan ungefär och har ätit lite mackor och nu kollar jag på Tzatsiki - vänner för alltid, hehe. Ikväll blir det Idol i scandinavium :D

Förresten igår så hopptränade jag, Nina (min tränare) hennes paddock var snöig men det var mjuk pulversnö så det var som sand. Lydnadshoppning blev det, först red vi fram, vi gjorde volter runt hindrerna också gjorde vi öppnor och andra saker. Vi hoppade en kombination med två galoppsprång också hoppade vi på tre serpentinbågar (stavning) blev bara plutthinder och han var jätteduktig och lyssnade på mig, pigg var han med! Så jag är jättenöjd med honom.

Nu ska jag gå! Hejdå

bästa ponnyn

Red i ridhuset idag på Pegasus, det var bara jag och en till som red och i slutet red jag själv. Red fram först såklart, han är ju alltid ganska seg när jag rider fram, eller inte seg men han är lite ja vet inte hur jag ska förklara... Men han var superfin, lyssnade jättebra och trampade under sig finfint. Han var fin i alla gångarter och gjorde jättefina fattningar från skritt och trav. Duktig älskling♥ det var jätteskönt att rida igenom honom ordentligt i ett ridhus. Imorgon blir det hoppträning :D Ska bli roligt att hoppa! 

Idag fick vi biljetterna med! Till Idol, och vi sitter på FÖRSTA raden! Jag, mamma och Patricia min kompis minponnyochjag.webblogg.se ska gå. Känns helt overkligt att varje fredag sitter jag och kollar på idol och ser massa folk som publik och på fredag är jag en av dem på första raden... Can't belive it! Nu ska jag äta lite och titta på tv ;) Se ya