Nu räcker det

Nu slutar jag att blogga har varken tid, lust eller några ideér på om vad jag ska skriva om. Så hejdå!
Vi kanske ses igen, vem vet?
Tack för att ni har följt mig och min ponny. Om ni vill fortsätta följa oss så kan ni alltid lägga till mig på facebook.


lite bilder

Nu kommer lite bilder från dagens ridpass som gick superbra! Gjorde lite kavaletti övningar, Pegasus var dunderduktig! Min kompis Patricia var med och fotade och red även lite på honom, jättekul att se :D Patricia är den första kompisen som red Pegasus, hon har egen ponny och rider bra! Jag låter typ ingen rida Pegasus mer en jag. MIN polle!♥


















Nyskodd

Glömde säga att Pegasus fick nya skor i måndags, härligt! :D
Min hovslagare heter Jörgen och är superduktig! Vi skor Peggan var åttonde vecka, hur ofta skor ni era?



bästa låten





dagens ridpass

Idag red jag ut tillsammans med Sara och Jasmine. Red ut på grusvägarna som var mjuka och nygrusade så det blev en hel del galopp! :D Pegasus var jätterolig och duktig! Imorgon blir det arbete i paddocken som gäller.
Filmade en liten snutt i slutet av ridpasset!
Jasmine busade lite med Sara :D
Sorry att den blev upp och ned...


hmm...?

Vilken färg ska man ha då? :P
















hiss



Jag vill ha dem vita! Sååå snygga.

Hej bloggish

Eftersom vi fortfarande inte har internet hemma så passar jag på att blogga lite i skolan. Men det blir bara lite snabba inlägg, jag har ju lektioner också. Igår skrittade jag ut barbacka, han var jätteduktig, Malou gick med med Deddan och jag tog med mig min kamera så det kommer lite bilder senare. Idag ska jag inte rida, mamma ska fixa honom idag och jag åker in till körskolan och pluggar... När jag inte har stallet så är det plugg som gäller :-/
Om ca 2 veckor är det final av Bohuscupen :D Längtar sååå mycket!
Vi vet dock inte vilka i laget som ska tävla i laget så att säga, men det tar vi senare.


BÄSTA LAGET + JONNA! :D

från tävlingen

Här kommer en film från tävlingen, Sara filmade bara förklassen och mamma filmade lagklassen med sin mobil så det är inte så bra kvalité på den så ni får nöja er med förklassen.
Det är Sara som har filmat och redigerat filmen :)


Världens bästa

im so sorry

Förlåt för att jag inte har uppdaterat på jättelänge, men jag har inte haft något internet hemma... Nu är jag i skolan, där det finns internet, så jag passar på. Igår tävlade jag, det gick UUUBERBRA! Första rundade petade han ner frambommen på en oxer, det var helt mitt fel. Han blev alldeles för lång och kunde inte komma rätt in, men resten av banan kunde inte gå bättre. Nu till lagklassen som gick så JÄÄDRA bra, tror det är våran bästa runda någonsin, han landade i rätt galopp efter varje hinder, och var helt underbar. I lagklassen var det ju stilbedömning, och vi fick 60 poäng och vi landade på en andraplats :D Happy!




hallå i stugan

Vaknade för 1 timme sedan, skönt att sova ut! London har varit OTROLIGT roligt, helt underbart! Vill bara tillbaka, alla blir så sammansatta när man är på skolresa. Jag saknar framför allt LANDET, alla är trevliga, mycket affärer, fina byggnade, fint väder och ja allt! Jag har bestämt mig för att jag ska dit igen innan 1012, så är det bara. Men nu är det skönt att vara hemma, fast nu skulle jag faktiskt kunna säga "hemma bra men borta bäst" BARA för att jag älskar London så mycket, fast jag har saknat Pegasus något otroligt, och min familj. Så det var som sagt lite skönt att komma hem endå. Bilderna är tagna av Malou :)

Skulle ni vilja se bilder från Londonresan?
Isf vill jag ha 8 kommenatrer under detta inlägget.

Smakprov








då o nu

Haha, titta vad jag o Pegasus har förändrats.

2010


2011


Lösdrigt eller box?

Själv föredrar jag box till min häst, det känns tryggt och bra. Om det är storm ute exempelvis, så vet jag att hästen står inne i en box. Samma sak när det regnar, tänk om den vill komma inomhus med de andra hästarna jagar bort den, då får den stå där ute i regnet... Men samtidigt tycker jag lösdrift också är bra, hästen får välja själv om den vill vara inne eller ute, men som jag nämnde tidigare så kanske det är någon som blir "utefryst".

Fördelar med box:
* Den står lugnt och tryggt inomhus


Nackdelar med box:
* Om det börjar brinna

Vad tycker du är bäst? Lösdrift eller box?
http://www.eme.nu/H%C3%A4stBoxar.jpg



Fina träns!

Jag vill ha båda!

Från Hööks, 399 :-
Dyon träns, 3 499 :-
Träns 'The Difference' Classic från Dyón och Equality Line

Idag åker vi hem...

Idga åker vi hem från London :( Men det ska bli underbart att få träffa min lilla älskling, och på söndag är det BOHUSCUPEN! På gräs, jippie! :D




Bilder från alla årstider

Här kommer lite blandade bilder från alla årstider på Pegasus och mig!

Vinter:




Vår:




Sommar:




Höst:








Kissies haka på headern

Alltså, detta har ingenting med hästar att göra! Men jag måste bara påpeka att Kissies haka/käke är KASST redigerad på hennes header, inte för att skryta men jag skulle gjort det bättre! Ser ni vad hackigt och konstigt det ser ut, helt spetsigt?
Läser ni Kissies blogg? :) Det gör jag, dagligen!



Veckans fråga!


Hur viktigt är märkes-saker för dig?


älska



TIPS!

Här tipsar jag er om en GRYM sida där man kan shop hästsaker online!

http://www.chevalridsport.se/sv/ <---- Kolla in!
Cheval Ridsport

Borsta och kratsa hovar

Tänkte berätta lite om hur jag gör när jag borstar Pegasus, alltså ordningen på allt.

1. Jag börjar med att borsta alla hand ben med en grövre rotborste för att kunna ta bort all lera. Jag är noga med att borsta bort all smuts i karlederna för eventuell mugg.

2. Sedan borstar jag med en mjuka rotborste över hela hästen, jag börjar från halsen och bakåt. Jag tittar extra noggrant så att han inte har smuts där sadelgjorden ska sitta. Jag har även en ryktsten som jag använder om han har riktiga lerfläckar eller liknande.

3. Nu tar jag en mjuk mindre borste och borstar hans ansikte, bakom öronen, under hakan, ja överallt.

4. Över till man, pannlugg och svans som jag borstar med en en manborste, rätt rimmligt va ;) Så ja, jag borstar igenom allt, svansen borstar jag dock inte alltid igenom utan bara de värsta tovvorna, jag brukar även ta lite glansspray i svansen. Men inte i manen, om jag ska knoppa så är det nästan omöjligt att göra det när man har glansspray i.

5. Nu kratsar jag hans hovar, både efter och före ridning.

6. Sedan ryktar jag hela Pegasus för att han ska bli blank och fin i pälsen, och även för att blodcirkulationen sätts igång.

En sånhär ryktväska har jag fast en blå :)


Varning!

Jag varnar för ett par skor som jag fick av mamma för inte så länge sedan. Dem är köpta på My One, dragkedjan åker ner HELA tiden så att skon sitter löst, det blir jättejobbigt när man ska rida för då "vippar" skon upp och ner. Dragkedjan gick även sönder efter 1 veckan! Inget jag rekommenderar!
Ridsko Med Dragkedja

Hiss på grimmor



Fleecefodrad grimma från John Whitaker
Grymt snygg John Whitaker grimma!

Så söta!




Saknar min älskling!♥♥♥♥♥♥♥♥

Pegasus!♥



Veckans blogg!



Veckans blogg blir: www.theponnyryttare.blogg.se!
En rolig och intressant blogg!


Ur mitt fotoalbum

Denna dagen minns jag som igår. Det var min och Pegasus första träning på gräs, det duggade lite men det gjorde ingenting. Pegasus var SJUKT pigg, han tyckte det var så roligt så att han inte visste vad han skulle ta sig till! Han älskar att hoppa på gräs, jag med. Han hade en jättehärlig studsig galopp, han var dock väldigt stark. Men iaf, denna träningen gick hur bra som helst! ♥


Hiss och diss på KL-tröjor


Redding bomullströja marin från Kingsland
Redding bomullströja rosa från Kingsland
Los Angeles ladies kortärmad show shirt – Kingsland

Palm Springs t-shirt blå från Kingsland
Santa Cruz träningsjacka från Kingsland

London!

Nu lyfter planet från Säve flygplats! Jag gillade inte att flyga, eller ibland gör jag det, när det är lugnt och inte planet vinglar och har sig, så är det nära döden upplevelse... Måndag, tisdag, onsdag och torsdag kommer det komma upp tidsinställda inlägg :) Men det ska bli superkul! :D
Ha det så bra i Sverige!
Förresten, något jag SKA köpa i London är en "I LOVE LONDON" tröja, eller något liknande iaf.




















Packat klart!

Nu har jag packat klart allt! Som jag har nämnt i tidigare inlägg så har jag förberett tidsinställda inlägg under veckan, så bloggen kommer inte att stå still. Så nu säger jag hejdå så hörs vi "IRL" på fredag, ha det så bra i Sverige :D Förresten, min systemkamera fick inte plats i min resväska, så jag kommer inte kunna fotografera :,( Men jag snor lite bilder från kompisarna som ni kommer få se ;D



Saknar min älskling!♥♥♥

Hur ska jag klara mig utan Pegasus i 4 hela dagar :( :( :(
Men han tycker nog det är skönt med en liten paus och bara få gotta sig i hagen och på soliga promenader :,)


tävlingsoutfit

Såhär ser min tävlingoutfit ut :)

♦ Charles Owen Wellington hjälm
♦ Racesafeväst
♦ Kingsland-skjorta (Jag brukar ha en annan tröja över, tex om jag har brunt har jag en brun tröja över och den under bara för att den vita kragen ska synas)
♦ Vita back2back ridbyxor
♦ Pioneér stövlar
♦ Roeckl handskar
♦ Gillar inte att rida med kavaj, men ska köpa en någon gång, för det är väl kavajtvång på regional nivå?


Ridbyxa Carat vit (helskodd)



I forgot

Glömde helt bort att berätta vad jag köpte igår :O
* Hönät
* Höpåse
* Ridskor
* Väska

* Och lite till

Har dock inte bilder på allt utan bara ridskorna, hur sköna som helst märket heter Dublin.


KÄRLEK

Kärlek till detta tränset från Dyon!


Värt?

Jag håller på att bestäma mig om jag ska köpa Veredus skydd eller inte... Jag behöver ju ett par tävlingsskydd, men kan lika gärna köpa ett par billiga BT-pro istället för Veredeus skydd som kostar över 1200 kr, men dem är så satans snygga! Ni som har sånna är det värt att köpa?

mår lite bättre

Hallojj!

Inatt har jag vaknat av och till hela tiden, det var lixom förvirrande, har ni också varit med om det när ni har feber?
Usch, men i vilket fall som helst så mår jag lite bättre idag, tack och lov att det inte har blivit värre. Så imorgon tror jag att jag kommer vara helt frisk! Jag hatar att vara sjuk, det förstör ALLT! Igår skulle jag hoppat Pegasus men han fick vila istället, och idag får han vila igen... Så han kommer alltså stå stilla i 5 dagar, men tur att mamma ska gå på promenixer med honom. Torsdag rider lisa honom, fredag rider jag och lördag rider jag och söndag blir det tävling! :D
Får se hur uppdateringen blir idag, ska helst sova och vila hela dagen så jag är frisk tills imorgon.


Gästbloggning!

Hej på er!
Nu är det så att jag tänkte slänga in ett inlägg, och vem är då jag?
Jag ska ta det kortfattat:
Nellie heter jag, är 13 år och bor strax utanför Göteborg. Jag har en C-ponny som heter Snowstorm, han är 6 år. jag har ridit honom i 11 månader snart, för i början var det bara meningen att jag skulle rida honom medans jag letade ponny, men jag fastnade för denna underbara krabat! 

Jag & Snowie 22/4-11, bilden är fotograferad av Emma själv faktiskt!
Men nu ni! Så ska ni få se på lite roligheter, jag gillar ju att göra olika outfits och är en riktig utrustningsnörd! Jag har ju bloggat förut, men tycker det är ganska tråkigt faktiskt. Men en sak, det är underbart, jag saknar att blogga om olika utrustning, att lägga upp nya outfits med nytt innehåll! Så det är det ni har att vänta er i detta inlägget.
Såhär ser vi ut när vi är ute och tävlar, vi har dock inte varit ute så mycket ännu... Frågetecknet på CO hjälmen är för att jag har en brun sådan hjälm, funderar på att spraya den svart, annars köper jag antagligen en ny, fast svart. Det vinröda/rosa/bordeux schabraket ser lite konstigt ut på bilden, men är supersnyggt i verkligheten!
Så om ni ser någon som ser ut sådär ute på hopptävlingar som tävlar klasserna LD & LC så är det antagligen jag.
Åh en så otroligt snygg outfit! Hade verkligen inte tackat nej, men är riktigt nöjd med det jag har.
Men som Emma har skrivt, så kommer vi höras oftare, minst 1 gång i månaden, då jag tipsar om utrustning och slänger upp lite snygga outfits. Kanske kommer det även lite mer saker, vem vet?
Nu säger vi tack för oss för denna gången! Ha det så underbart så länge så hörs vi ju somsagt snart igen!

Xoxo Nellie & Snowie.

sjuk...

Har precis kommit hem, blev ingen ridning för jag mår inte bra... Men när vi ändå var inne i kungälv köpte mamma lite saker till mig som ni får se sedan. ******* att jag ska bli sjuk nu innan London, hoppas verkligen att det bara är tillfälligt så att jag är frisk imorgon, vi köpte massa saker på Hälsokost som jag ska vräka i mig sedan. Så tyvär, ni får inga bilder från Dagens ridpass eftersom det inte blev någon ridning. Malou fixar åt Pegasus idag, - TACK!
Uppdateringen kommer inte vara bäst då jag är helt matt och orkar inte sitta framför datorn, men det Gästbloggaren har skrivit ett inlägg som kommer upp 20.00 ikväll! Håll ut.

Jag som skulle hoppa Pegasus idag :( Han får vila rätt mycket nu innan tävlingen, men det gör ingenting, då sparar han bara massa krafter! Tur att Lisa ska rida igenom honom på torsdag, hon ska hoppa honom lite med :)


Grimma i hagen?

Pegasus har grimma i hagen, jag gillar det inte! Han ska börja gå utan grimma nu i sommar, anledningar till att jag inte vill ha det längre är för att hästen kan fastna i träd, när det rullar sig, finns flera anledningar. Pegasus har kommit in flera gånger med grimman i munnen, för att någon annan häst har bitit tag i grimman. Sedan har det hänt att jag har köpt en ny fin grimma med ludd, och när han kommer in från hagen är den sönderbiten, okej det är sånt som händer men det är onördigt.

Det verkar så mycket skönare för hästen att gå fritt utan en grimma, anledningen till att vi har det nu är för att vi ska kunna få in hästarna snabbt och lätt, och om någon häst smiter kan man lätt få tag på den. Jag har hört att om hästen har grimma på sig i hagen och exempelvis springer till en väg och blir överkörd så får man pengar för det. Det tycker jag är helt idiotiskt, VEM bryr sig om pengar när sin häst har blivit överkörd? INTE jag iaf! 

Så nu frågar jag dig, har du grimma på din häst i hagen? Varför/varför inte? Motivera gärna ditt svar.



Dagens outfit

Såhär kommer jag och Pegasus se ut idag :)


godmorgon

Vaknade med extrem halsont, tät i näsan och feberkänslor... Jag hoppas att det bara är tillfälligt, för på måndag åker klassen till London och då ska jag vara frisk! Men jag ska bara tänka possitivt, det hjälper faktiskt. Vid 11-tiden så sticker jag och mamma till kungälv, jag ska köpa lite saker, bland annat en lite väska som jag kan ha min plånbok i, i London. Vi ska även åka förbi Tre Hästar och kolla lite, kanske får jag med mig något hem, who knows? ;)
Efter kungälv ska jag till stallet och hoppa Pegasus, wihoo! Jag tror att mamma kommer klicka lite bilder också som ni kan få se!
Men nu ska jag hoppa upp ur sängen, äta och fixa! Så vi hörs, har fixat tidsinställt inlägg med tills senare.

Bild från Bulycke.


Rätt svar!

Evelina och Emma gissade också rätt, dem har dock ingen blogg som jag kan länka till så först var
Patricia www.minponnyochjag.webblogg.se


Nellie kommer skriva ett inlägg som kommer upp under dagen, hon kommer ha en egen kategori här på bloggen. Ungefär en gång i måndaden ska Nellie skriva ett inlägg som hon tipsar om utrustning, eller något helt annat, skoj va :D!?

Gästbloggare

Imorgon kommer ****** gästblogga på bloggen! :)
Den som gissar vem det är först får en länkning!

Veckans fråga!


Vad tycker ni är snyggast och mest "hoppigt" att ha som hoppträns?


Achenträns

Pullargrimma


Remontträns

Meddelande!

Högerklicka och välj "uppdatera" så kommer bakgrunden och headern ha samma färg om dem inte har det!

Talang o mys

Snart börjar Talang vilket jag givetvis ska se på. Till det blir det en kopp te till min onda hals :(
Hörs antingen efter det eller imorgon.

Finn fem fel!

Dem tre första får en läkning!

Orginal:

Redigerad:

hoppträning imorgon

Imorgon ska jag hoppa lite i paddocken, (själv). Mamma hjälper till och höjer också, jag tänkte hoppa lite enkelhinder följd, och i slutet gör jag en liten bana av det hela. Hindrerna kommer ligga runt 80 cm, den höjden ska jag hoppa på näst nästa söndag! :) Jag ska träna på att få honom från staketet, rama in honom långt innan hindret i en sväng och få honom rak, och bara känna på honom lite inför tävlingen.

Så, såhär kommer banan se ut imorgon.

En bild som jag aldrig har visat

Kanske inte så konstigt med tanke på bildens usla kvalité och min klädsel... Men detta var iaf en gång när jag hoppade i paddocken, gick superbra! Den dagen hoppade jag 115 med Pegasus och han bara pluppade över :,)

105 cm.


Nästa veckas ridschema

Som många säkert vet så ska jag till London nästa vecka :D! Pegasus inte ridas alla dagar, men jag tänkte visa den veckans rischema iaf :)


sovmorgon imorgon

Imorgon är det sovmorgon, så gött! Ikväll ska jag inte göra så mycket, bara ta det lugnt och blogga lite.

Dagens ridpass utfördes ute på grusvägarna tillsammans med Malou och Deddan. Det blev i mesta dels skritt, men jag joggade även och galopperade lite. I skritt gjorde jag skänkelvikningar "sicksack" över vägen, han lyssnade jättebra för skänkeln! Han skötte sig under hela ritten, han var dock på "allting är farligt" humör, men så är det ibland, ridturen tog prick 60 minuter :)

Senare ikväll så kommer det ske lite förändringar på bloggen, jag ska byta rubriksfärg, göra egen text i menyn (Nellie ska hjälpa mig) osv osv. Så vi hörs!

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om min nya design? :D
- Själv tycker jag den är underbar! Somrig och fin ♥
Tack Nellie Den Bäste Kleist, du är grym!

snart helg

Gud vad skönt! Snart är det helg, då kan jag sova uuut! :) Nästa vecka är det London med, underbart att åka utomlands ett tag :D Fast jag kommer sakna min bebis...♥ Jaja, nu är Cabarén slut = jag kan blogga mer :D Hihi, men nu ska jag på lektion så vi hörs när vi hörs.



Lite bilder

Hittade lite bilder från Svelanda cup 2009 när Lisa tävlade Pegasus, så fin är han!♥




Godmorgon

Härligt att sova ut! Det behövde jag verkligen. Vid 11 tiden åker jag till stallet, jag tänkte ta ett lugnt pass i paddocken. Jag ska göra lite öppnor, slutor, skänkelvikningar, framdelsvändningar mm. Jag se till så att han blir riktigt mjuk och fin :) Det blir mest travarbete idag. Efter stallet åker jag hem och duschar, sedan åker jag till skolan och förbereder mig inför skolans sista Cabaré-kväll 2011, lite sorgligt men ändå skönt!
Men nu ska jag äta frukost och sånt! Hörs senare!

Promise

På fredag kommer jag blogga! Lovar, imorgon är det sista Cabaré-kvällen och sedan är det som vanligt igen om man bortser från London, fast där har jag förberett med tidsinställa inlägg! Så ni behöver inte orora er :D




:D

JAA! Scapa schabraken är tillbaka! :D:D:D:D:D:D Mååste haaa!



LÄS!

Bobby

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!
För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer.
Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem.
Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.
Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.
Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″


Diss





SPIRIT Crystal ridhjälm från Casco
Tycker inte alls denna hjälmen är fin! Usch!
Vad tycker ni?

Hiss



GPA speed air, börjar tycka om den mer och mer.
Vill dock inte ha den själv, inte nu iaf.

finner ingen tid!

Jag är hemskt ledsen, men jag finner verkligen ingen tid till att blogga! Det är fullt ös hela tiden, gick upp klockan halv 10 idag, så jag fick iaf sovmorgon. Sedan åkte jag till stallet, mamma fixade allt till Pegasus och jag red i paddocken. Det gick hur bra som helst alltså! Han lyssnade skitbra och var koncentrerad. Vi ställde fram en sockerbit som jag red över några gånger, han blev pigg när han fick hoppa och han hade bra studsig galopp. Kändes dunderbra idaf verkligen, red intensivt i 45 minuter :) Iaf, efter ridningen åkte jag hem, duschade och fixade allt o nu sitter jag här och ska strax iväg till skolan och träna inför kvällens föreställning som börjar klockan 18:00 och slutar runt 21:00, så no time över ;) Jag ska försöka fixa ett tidsinställt inlägg till senare.


much to dooo

Nu har jag två fullspäckade veckor framför mig! Denna veckan kommer vi ha föreställning på kvällen mån, tis, ons och tor... Veckan därefter åker klassen till London, det resulterar - dålig uppdatering. Det är det ju ändå men jaja, jag ska försöka göra några tidsinställda när jag är i London. Men bara så ni vet så har jag inte lagt av bloggande utan det är bara fruktansvärt mycket nu.
Nu ska jag sova, imorgon är det premiär!

*film*

Här kommer en kort film från dagens ridpass. Som jag sa förut så red jag i skogen, mamma gick med och filmade. Pegasus tyckte det var sååå roligt att hoppa i skogen, han ruskade på huvudet och ville galoppera massor! Det var superkul. I början av ridpasset var han hur töntig som helst och blev rädd för miiinsta lilla sak, men när vi började trava och jobba så glömde han bort att allt runt omkring honom var läskigt. Men idag blev det mer ett skojigt pass, han fick "leka" av sig lite :)


strax kommer film

Alldeles strax kommer det en film från dagens ridpass som blev i skogen! :D


gårdagen

Igår åkte jag och pappa ut till stallet. Jag red Peggan i paddocken, kände igenom honom och det gick dunderbra! Han lyssnade bra för skänkeln, gjorde klockrena skänkelvikningar. Jag gjorde öppnor och slutor, jobbade på volten, mycket övergångar, galoppfattningar mm. Allting gjorde han super! Fick en härlig känsla inom mig :,) Men något som jag tycker är konstigt det är när det känns som om man har ridit i typ 1 timme och allt känns jättebra och hästen är svettig så kollar man på klockan också har det bara gått 40 minuter ungefär, men bara det känns bra så spelar ju egentligen inte tiden någon jättestor roll. Jag fixade allt åt Pegasus, fyllde på vatten i hagen och han fick massa med morötter.

Efter stallet åkte jag direkt hem och sedan vidare till Nordstan där jag köpte en tunika/klänning och en byxdress i jeans. Patricia och Evelina var där inne så jag gick med dem, sedan åt vi och gick till Avenyn och kollade på cortagen eller hur det stavas, det var lite kul att se det långa tåget och alla som hade klätt ut sig till exempelvis Kalle anka. Sedan åkte vi hem till mig och dem sov hos mig, vi kollade på film ocksånt :D!

Här är en bild frångårdens ridpass.