Hallojj!

Hej! Blev en rätt sen bloggning, kom hem ganska sent. Jag och Lena (en vuxen som står i stallet) tog tempen på Pegasus för jag tycker att han har varit lite hänging på sistånde. Så vi tog tempen och han hade 37.9, på gränsen. Så jag tog det bara lugnt idag med honom. Skrittade ut med lena. Gick jättebra! Han var superpigg. Hihi. Hoppas det inte är något allvarligt... Men vi tror att han har fått en förskylning, om han inte blir bättre ska vi ringa Ale-kliniken. Så jag ska bara skritta nu ett tag. Sedan kom jag hem, jag och Patricia åt och nu ska vi kolla film, äta godis mm :)

Här är bilder på Pegasus från idag.





Nu ska vi unna oss med detta :)

Hejdåå!


Halloo!

Hej! Ska snart äta soppa, potatis och purjolökssoppa :) Har pratat med Sandrisen och hon ska hjälpa mig att fixa en header! Jag tror den blir klar ikväll eller imorgon! Här är Sandra och Natalies blogg www.ponnismurfarna.blogg.se Kolla in vet jag ;)! Jag blev iaf jätteglad att hon kunde hjälpa mig! Hihi. Nu ska jag äta och sedan åker jag till stallet och rider den bästa♥

När jag får min header/design så ska jag blogga massor, göra hissar/dissar, dagens blogg osv! Inte börja om eller jo typ börja om och köra igång riktigt! :D Så mycket jag hinner iaf. Ha det bra!

P.s!
Sedan får ni se några bilder på mitt hjärta ♥

Hej bloggen!

Nu känner jag att min bloggpaus är över. Det var faktiskt behövligt, nu har jag bara slappat. Nu känner jag mig sugen på att blogga igen :D Denna helgen har jag varit hos pappa (är fortfarande här) pappa kör mig till stallet sedan där jag ska rida Pegasus. Iaf, har kollat på film, suttit vid datorn och varit på allum. Jag skulle åkt in till stan med Evelina igår men det var ju sånt där bombhot mot nordstan, så jag var så feg att jag inte åkte in. Men som sagt jag och pappa åkte till allum, köpte en tröja på Gina bara. Hittade inget mer... Ska in någon mer fdag och shoppa!

Dagen idag ser ut såhär:

• Stallet.
• Åka till mamma.
• Duscha.
• Patricia kommer till mig.
• Vi ska göra en grej ute, som är hemligt ;)
• Slappa.

Ska rida i paddocken, jag ska lösgöra honom. Innan jag ska rida så ska jag mocka, göra hö/kraftfoder/vatten, ta in Pegasus, spola benen, borsta/rykta, sadla/tränsa mm.

Förresten så ska jag byta design, header osv. Jag vet att jag velar, men jag blir aldrig riktigt nöjd. Ska hitta någon som kan göra en fin header och design. Hörs sedan!


Meddelande!

Jag har beslutat mig för att ta en blogg paus i typ en vecka. Har tappat sugen, okrar inte och hinner inte blogga. ar för mycket annat att tänka på som faktiskt är viktigare. Men vi hörs när jag blir sugen på att blogga igen! Hejdåå för ett tag!

Hejdåå säger Pegasus!


dumt :(

har ingen blogglust.... Tar en paus så kanske det hjälper
hejdooooo


Kallt!

Oj, vad det börjar bli kallt på dagarna nu... Ussh! Skolan var konsig idag xD Vi fick städa hela dagen :/ Efter skolan iaf så åkte jag till stallet och red min älskling i paddocken. Det gick jättebra :D Här kommer bilder.













Du lyser upp min dag ♥

♥Världens bästa som finns♥


Hissar!

 


Racesafe västar! Tycker för det första att dem är grymt snygga, passar till allt tycker jag. För det andra, hmm.
Naej inget andra bara att dem är assnygga! En nackdel är att många har den... Men funderar på om jag vill köpa en sån eller inte ;)
Vad tycker ni om racesafe västar?


Kinsland mössa!
Riktigt fin och har testat den, den är jätteskön och mysig! Älskar kingsland!


Älskar ridbyxor med fickor, lite mer jeansaktiga. Hissar märker på rumpan med.


Har inga saker att dissa idag faktiskt :D


Skoldator!

Vi ska få varsin skoldator :D På skolan allså, det blir som sin helt egna tills man går ut nian!! Jippiee!

Varsin macbook ;)


Stan :)

Pegasus vilade idag, passade mycket bättre idag. Så jag passade på att åka in och handla i stan. Men fick jag köpt något? Nej, självklart inte... Alltid när jag inte ska köpa någto så hittar jag massor och när jag väl ska köpa något hittar jag inget. Hittade därimot en jättefin jacka, nämligen SVEA jacka! Åååh älskar den :) Men det är äkta päls och det gillar inte jag. Har emot sånt äter inte kött för den delen heller. Men den passade perfa men dock ganska dyr. Jaja får se! Hehe, nu ska jag inte göra något speciellt. Har precis kommit ut från duschen.

Svea....


Skolan!

Är i skolan nu och vi ska snart ha slöjd! Ska gå nu, hejdåå!

Min fina prins!


Godnatt!


 



HÖÖÖÖÖÖÖÖSTLOOOOOOOOOOOOOOOOOV!

Ska sova nu! Ha det gött :D



En fråga till er!

Vilken "stil" gillar ni bäst? 

Den sportiga stilen, typ Tretorn, GPA.
Eller
Den prydliga stilen, JW hjälm, mountin horse stövlar osv.

Ni kanske inte alls tycker något utav utrustningen stämmer in på "sportig" eller "prydlig".

Eller! 


Veckans Ridschema!


Halllooo :)

Hur mås :)? Jag mår bra! Nellie classicalpony.blogg.se har just fixat en header till mig!
Vad tycker ni ;)?

Hiss eller Diss?

Min charmiga hund får stå för bilden!


Min mongo ponny!

hahaha :,D


Vilken?

Vad ska man ha för hjälm? :( John Whitaker eller GPA? Eller någon annan...
Snälla säg vad ni tycker!!!







vattenpöööl!

Skrittade ut idag med Sara-Bolema. Pegasus var superduper duktig♥ Skrittade bara eftersom jag tävlade igår. Vi red till en stoooor vattenpöl, det har ju regnat så mycket. Där red vi igenom flera gånger, Pegasus tyckte det var jättekul och han plaskade med frambenen xD! Här kommer bilder som mamma tog!















Måste visa denna bilden här nedan! hahahhahahaha!!





hjäääälp!!

Det finns inga Tretorn kvaaaaaaar:(:(:(:( !!!
Hjäääälp....

Renovering!

Min blogg renoveras, ny design, ny header. Så den kommer vara lite konstig ett tag!
Nu kollar jag på andra avenyn på youtube, saknar AA :( Idag ska jag skritta ut en sväng på bästa ponnyn! Sedan får jag se vad jag hittar på. Slappa och plugga kanske ? ;)
nej nu ska jag fortsätta att se på andra avenyn!


Såhär får det bli!

Jag ska köpa ett par tretornstövlar! Har bestämt mig. Det är lixom jag, hehe! Ska sälja mina "gamla" pioneer stövlar som begangnat på Tre hästar och sedan köpa ett par Tretorn :D

 




För att jag vill...

Jag vill faktisk ha ett par tretornridstövlar! Hiss eller diss? Dem är sportiga, snyga, bekväma.
Ska ta och sälja mina och köpa ett par ;)


kärlek

Pegasus är bäst!

Framridning: Han kändes lite seg men hade endå ett bra tempo. Han hoppade kanon! Man hade inte alls mycket tid på sig inne på framridningen. Dåligt, så jag hann bara hoppa räcket två gånger.



LD: Nollade! Gick superbra! Det var ju bara en clearound men det gick super. Bra framåtbjudning, men han är alltid lite segare första rundan. Jättenöjd!

Framridning till LC: Jättepigg xD! Hoppade jättebra och han kändes taggad men lyhörd.

LC: Han var mycket piggare i LC, innan jag gick in på banan kunde han inte stå stilla!! Detta var ju tvåfas och jag var jätte nervös för det var ju min första tvåfas med Pegasus. Men det gick jättebra :D Sista hindret i grundomg så blev det en jätte konstig sväng, mitt fel och han petade ner överbommen. Det blev jag världigt irreterad över, men det var HELT mitt fel! Pegasus kunde inte gå bättre. 

 
Är så nöjd med dagen! Kunde inte ha gått bättre på första tävlingen, förutom att jag kunde tagit ut svängen mer till ett hinder. Nu vill jag bara ut och tävla mer mer mer mer! Men jag ska ta en hopppaus i 4 veckor :) Det är för att han inte ska bli utsliten och bli hoppad för mycket, så de veckorna ska jag bara rida dressyr, ut, markarbete mm! Man får ju tänka på att han ska klara av en hel tävlingssäsong till våren. Mamma filmade men filmerna var för långa så jag ska försöka lösa det så att ni får se dem!

BYE!

 

 


megatrött.......

åååh varför är jag så trött!!
orkar ingenting....

Tävling imorgon :D!

Ska ju tävla imorgon på Ale-Jennylund RK! Ska bli jätteroligt! Idag red jag en sväng i paddocken, gjorde mycket övergångar och lösgjorde honom. Han kändes jättefin. Längst ner i paddocken var det en stooor vattenpöl på hela kortsidan, där red jag igenom i alla gångarter och han tvekade lite i början men sedan gick det superbra! Med sin förra ägare tävlade han  fälttävlan en gång och då vägrade han på vattenhindret! Så det ska jag öva massa på ;)
Efter ridningen så tvättade jag hans svans med schampo, flätade den också. Sedan Tvättade jag hans ben med schampo och ryktade hela honom. Efter det slängde jag på honom hans tjocka innetäcke och gav han hö. Medans han åt puttsade jag all utrustning och gjorde hönät och betforvatten. Så nu är allt klart! :D

Min och Pegasus outfit imorgon + övriga saker.

Min outifit:
• Vitrandig skjorta.
• Brun SHRF jacka (klubbjacka)
• Vita back2back ridbyxor.
• Svart väst.
• Svart hjälm.
• Svarta Pioneer stävlar.

Pegasus oufit:
• Brunt scapa-schabrak.
• Svarta pro-benskydd.
• Svart hoppträns med bling.
• Svart hoppsadel, jacson santa cruz.

Övriga saker:
• Fleeceländtäcke.
• Regnländtäcke med fleecefoder.
• Spö.
• Hö.
• Kraft.
• Hink/vatten.
• Regntäcke.
• Nummerlapp.
• Regnkläder.

Det var väl allt :)!


Bild ifrån Pegasus och min första clearound.


storm...

Det är storm och jag är jätterädd! :(
buhuuuuuu.... Godnattttt

Kollar robinsson!

Är jätteförskylld... :( Idag tog jag ut Pegasus i paddocken med grimma och grimskaft. Jag gjorde lite horsemanship  (de 7 lekarna) Sedan släppte jag honom så att ha skulle gå efter mig när jag gick, stannade när jag stannade och travade när jag sprang. Han lydde mig hela tiden och smet inte en enda gång. Sedan fick han massa godisar! Så det blev vila för honom idag och lydnadst övningar från marken! ♥ Imorgon ska jag rida i paddocken, ska ta det lugnt och ladda hans batterier till på lördag :D Nu kollar jag robinsson!

I LD har jag startnummer 53, sist av alla!
I LC har jag startnummer 33 av 40 stycken.

Här är Pegasus i hagen, från idag!


Bästa ponnyn in da world!

Blev ingen hoppträning idag... Mamma slutade sent och kunde inte köra. Men jag hoppade lite i paddocken själv! Stället upp ett räcke diagonalt ifrån spåret 85 cm och en oxer på långsidan, 100 m tror jag den stog på. Hoppade räcket kanske 3 gånger, oxern hoppade jag också 3 gånger! Han var jätteduktigt och supertaggad! Hoppade inte alls mycket, ville bara känna lite på honom inför tävlingen på lördag! :D Skrittade fram en sväng på torrebräcke med: Kristina-Embla, Malou-Deddan, Sara-Bolema och jag-Pegasus då xD Jag och Malou vände efter halva tiden för att Embla och Bolema var tokiga så Pegasus blev också tokig och upphettsad så då vände jag hemmåt. Då var han lugn igen. Har inga bilder från ritten, men ni får nöja er med ett litet inlägg! Nu ska jag äta och kolla på tv.

FÖRRESTEN DET SKA BLI SNÖ IMORGON :o!
HISS ELLER DISS?


Jag är med och tävlar!




Till Patricia!

Här är ländtäcket! Patricia kanske ska köpa det av mig om hon gillar det förståss.


Sadelkammaren!

Såhär långt har de kommit med sadelkammaren :D!



love!

Just det!

Glömde säga att mamma kom hem med en MEGASTOR ullaredpåse full med saker till mig och Pegasus.
Har inte tagit kort på allt men jag säger vad jag fick endå :)

• Ridvantar-gråa.
• Ridjacka som gick till midjan-svart med märket på armen (kommer inte ihåg märket)
   Hon åkte även till börjes, där köpte hon jackan.
• Ridstrumpor-Jacson.
• Regnställ, med reflexer.
• Svart schabrak (kommer bild)
• Grått fleecetäcke-känns lite som sammet-med fläta längts bak.
• Benreflexer till Pegasus
• Blått fleeceridtäcke med märket "sweden" på.
• Svart regnländtäcke, med fleecefoder.
• Grått/blått vintertäcke-300g halvhals, regntätt-vindtätt. Ska ha det nu och köpa ett tjockare med helhals när det börjar bli riktigt vinter satt säga.
• Reflexländtäcke (men var för litet).

Tror inte jag har glömt något :)


Schabraket.

Vintertäcket. Ser ut som att det glänser xD Men det är bara ljuset som lyser på.

Det var det jag hade bild på :)

Uteritt!

Idag blev den en uteritt som pågick i två timmar :) Blev mest skritt pga Malous ponny Deddan är väldigt het och blir väldigt stark, så det är nästan omöjligt att hålla honom. Men iaf, jag och Malou (maloousan.blogg.se) red iväg halv fem. Vi red till Sandras stall (ponnismurfarna.blogg.se). Vi väntade en stund tills hon var klar också red vi iväg! Vi red gloserundan som består av asfallt, grusväg och skog. Blev som sagt mycket skritt och trav också lite galopp. Det var supermysigt!

Pegasus skötte sig jättebra! Han var inte rädd för någon bild överhuvudtaget trots att de körde rätt fort förbi både bakifrån och framifrån. Sedan kom det en buss i en kurva på en smal väg, den reagerade han inte heller på :o! Också kom det även en lastbild med ett långt släp så vi gick ju in på en liten väg, men han brydde sig inte om den. Duktigt ponny ♥ Kunde ju inte ta med mig min kamera, men lyckades ta en liten bild ifrån när vi red.


Hihi!


Tävling!

Tänkte börja med bäst matchning av ryttarekipage!

Det går till såhär: Ni skickar en bild till [email protected], på dig och din ponny/häst! Ni kommer inte att få rösta fram vem som ni tycker har matchat bäst, utan det kommer jag göra! Den som matchar bäst med, schabrak, lindor/skydd, ridbyxor osv. Den som har bäst matchning enligt mig kommer att få sin bloggadress under varje inlägg jag gör i en HEL vecka! Det ni ;) Ni kan börja att skicka in bild nu och resultatet får ni veta på söndag den 24/10-2010 allså nästa vecka!

Jag vet att jag inte kommer få många bidrag kanske inte ens ett enda men jag kan ju alltid testa!


Bara så att ni vet!

Veckans ridschema kommer jag inte att följa! Tex, idag skulle jag rida ut men det blev i paddocken och imorgon ska jag rida ut och inte rida lektion. Så är det! Här är en bild på mig från skolan ;)

Bye


Blött och blåsigt!

Idag red jag i paddocken trots allt regn och all blåst :) Gjorde mycket olika galoppövningar och han var superfin! Har inga bilder från när jag red eftersom det spöregna men jag tog några på honom i stallet! Bilderna är tagna med min nya kamera :)


Röda ögon XD

blööt!


Veckans Ridschema!



Veckans Ridschema är lite svajjigt... Det kan nog bli en hel del ändringar!
Men jag säger till isf. Men så här är det planerat iaf! :D


Ingen rubrik.


MOI!

Blev longering idag!

Det blev att jag longerade Pegasus idag. Han var piggelin och gjorde ett glädjeskutt!
Hade först hans nya täcke på honom men det tryckte mot bogen så jag tog av det sedan när han skulle galoppera och det var ju jättevarmt (en kort stund så att han inte frös) :o Då blev han megapigg! hihi!


Finaste♥











Detta köpte jag idag!

Detta köpte "jag" (mamma och pappa) idag:


Två marwin linnen :)

Ett par crocker jeans!

Pälsmössa!

Fleecetäcke!


SYSTEMKAMERA!

Rätt svar är: En SYSTEMKAMERA!
Är supernöjd med den jag köpte, "Canon eos 500d".

Nellie gissade rätt (vinceochsnowie.blogg.se)
Amanda gissade rätt (eaqi.blogg.se)
Här är lite bilder jag har tagit alldeles nyss!


Det var kolsvart ute! Kan man inte tro ;)

Missen!

En väderpinne xD

Emblisen!


 

 


Guess!

Vad tror ni att jag har köpt i denna affären här nedan?!?
GISSA!
Återkommer med rätt svar senare, på ETT villkor!
Att jag får 4 kommentarer, annars får ni inte veta!




Handlat!

Har varit och handlat! Lite kläder, en mössa och ett fleecetäcke
Visar allt sedan! Nu ska jag kolla på hästhoppning på kanal 1 !




Bättre humör!

Är på bättre humör nu :D Min dag har fyllts på med lite saker jag ska göra!

Till stan, köpa pälsmössa!
Backaplan, lämna in min gamla kamera samt köpa en systemkamera! Om jag hittar någon.
Och kolla på jacka!
Rida Pegasus!

Förresten här är en liten kort video från i förrgår när jag red dressyr i paddocken! De är bara några sekunder från när vi galopperade!


Inga planer för dagen...

Idag har jag inget planerat mer en att jag ska rida ponnyfröet sedan :)
Blir nog en sväng i paddocken och kanske en sväng ut! Får se. Ska väl äta frukost nu och sånt. Är på dåligt humör av vissa anledningar. Så hejdå - stor PUNKT!

Nej nu blir det film!

Film nu! Undrar vilken det blir ;)
Hörs kanske sedan om jag orkar...
Men om vi inte gör det så godnatt nu !!

Behöver du hjälp med din blogg!?

Behöver du hjälp med din blogg exepelvis:

• Byta bakgrundfärg på: menyn, rubriker, text, bakgrund, inlägg.
• Sätta in header.
• Få fast bakgrund.
• Byta storlek och typsnitt på text.

Och flera saker. Fråga mig! Jag försöker så gärna att hjälpa dig!
 


Mina hundar!

Tänkte berätta lite om mina (familjens) två hundar!
Vi har två Engelska bulldogar. Vi kan börja med Norton som vi köpte för 9 år sedan.

Han är våran hane.
Han är allså 9 år gammal. När jag var mindre var jag livrädd för honom för han sprang alltid runt och jagade mina fötter. Det gör han fortfarande... Norton har 2 sidor ibland är han världens kelgris och hur snäll som helst men ibland kan han visa sin djävulssida som han ofta tar fram när han inte får det han vill. Norton har en ögonsjukdom som heter starr, det gör att han ser dåligt. men det varierar från dag till dag, vissa dagar ser han som vanligt och vissa dagar kan han springa in i väggen. Det är inte så farligt som det låter. Han älskar prinskorv! Och han älskar även att åka bil! Hehe. Norton har funnits vid min sida sedan jag var jätteliten därför skulle jag inte kunna se mitt liv utan honom...♥



Embla är våran tik. Hon är nog de knasigaste hunden som finns... Men endå världens bästa hon med! Vi köpte henne några år efter att vi köpte Norton. Nu är hon 4 år. (tror jag). Hon har inte så mycket respekt för Norton, exempelvis, ibland kan hon sätta sig på Nortons huvud när han ligger och sover. Embla skulle aldrig bitas, inte för att vara elak i alla fall! Det bästa hon vet är att jaga bollar och springa. Här är en bild på henne ♥


Ganska gammal bild på henne!

Mums!

Just nu äter jag vaniljsglass med smällta, varma hallon ;)


Filmen var bra !!

Filmen var bra! Men är litelite besviken på att den var så seg! Gick verkligen i snigelfart... Men annars var den rolig, men ibland kunde man allt fälla en tår!

Den får 2 av 4 möjliga hästar!


Hästmassage.

Pegasus får massage 1 gång varje månad. Det gör vi för att massera bort allt "ont" som finns i hans muskler. Förra gången han masserades så var han lite ömm här och var, men det masserade hon ju bort sedan. Nästa dag var det en tydlig skillnad.

Här är några punkter på varför man ska massera:

  • Massage lugnar ner hästen och höjer dess koncentration och prestationsförmåga
  • Massage ger ökad elasticitet i muskler och senor
  • Massage hjälper till att mjuka upp och hålla igång muskulaturen under konvalescens, eftersom musklerna förminskas under vila/rehabilitering.
  • Massage är bra i förebyggande syfte. Man kan inte skada en frisk häst genom att massera den.
  • Massage kan, sägs det, göra att man kan få ut upp till 20% mer av en frisk hästs kapacitet.

Punkterna lånade jag ifrån http://www.netterlov.se/.

Masserar du din ponny/häst?


Bio ikväll!

Ikväll ska jag gå på bio med pappa. Vi ska se " I rymden finns inga känslor"
Någon som har sett den? ;) Är den bra?
Jag har hört att den ska vara jättebra! Jag hoppas den är det med! 

Affisch till filmen I rymden finns inga känslor

Hej hej!

Hejhej!  Har precis varit ute på lekparken med pappas kompis lilla unge  :) Så söt är han !
Nu ska vi snart äta, jag och pappa kanske ska gå på bio sedan ! Får se vilken det blir! Återkommer med det.
Kul förresten att många tyckte att min design var fin :D Ska finslipa lite senare ikväll.
Bai bai

Godnatt!

Såg just på idol och det var en stor lättnad att få veta att Olle fortfarande är med i tävlingen!♥
Han är ju bäst, men idag valde han dock fel låt tycker jag... Men han är endå bäst! hihi!
Fixade min header lite förut, tycker den är bättre nu :)
HISS/DISS? 
Om jag får tid någon gång i mitt liv ska jag lägga ner några timmar/dagar på att göra en megafin header, men denna får duga nu! Nej så nu ska jag sova, imorgon blir det pluggdag och kanske lite annat! Får se vad jag hinner med.
Godnatt!


Hjälp mig!

Varför hamnar min meny längst ner av alla inlägg? :o
Är det någon mer som har varit med om det, eller vet ni hur man fixar det?
Säg till mig isf!!!

Bildbomb frfån dagens ritt!

Red i paddocken, lösgjorde och försökte göra han jämn i båda varven vilket han också blev! Min ponny är bäst!
Här får ni massa bilder, Malou fotograferade! :D














lite suddig, bara för att jag har zommat!











Bilderna är lite suddiga, men dte är bara för att jag har zommat :)
Men tycker allt att det blev bra en då! Han var så underbart duktig idag♥


Renovering!

Kvällsmeddelande!

Min blogg kommer renoveras nästa vecka! Jag ska ha kvar samma header tror jag men jag ska göra den större och sånt där! Det kanske kommer pågå i 1-2 dagar! Bara så ni är medvetna om det ifall min blogg inte skulle visas eller nåt liknande!

Saknar julen!

Kan inte sova... Låg och tänkte på julen ♥ Älskar verkligen julen! Så härlig stämmning! Julmusik, doften av nybakta lussebullar och pepparkakor. Också vaknar man på morgonen och äter julgröt! Sedan på kvällen öppnar man julklappar och äter julbord. 



Och i stallet ♥ Jag gör alltid en jultårta till mina ponnyer på julen, med betfor, pepparkakor, morötter, havre mm. Hoppas det blir mycket snö så man kan tolka med! Och på julafton tar man på sig tomtesaker och rider ut. Så myysigt! haha! Nej men nu ska jag sova fick bara ett julryck som jag vra tvungen av att dela med mig av till er!

Godnatt!


Packa och sova!

Nu ska jag packa och sova! Ska ju till pappa imorgon så jag ska packa till det :)
Är där över helgen och mamma tar hand om pigge! Han ska vila i 1 eller 2 dagar, det behöver han!
Men innan jag packar och sover ska jag kolla följande bloggar:

www.kissies.se
www.paow.se
www.fokis.se
www.dressyrmupparna.se

Godnatt :D

Robinsson

Kollar på robinsson nu :) Och har precis ätit lite. Var hos Malou lite förut med !
Skrittade ut idag, med Malou och Deddan. Gick jättebra! Men påvägen hem red vi förbi en gubbe som hade oranga kläder och hästarna blev rädda xD Sedan precis när vi hade ridit förbi så satte han på sin högtrycks grej, en sådan som man spolar av bilar med och sånt. Så det pangade ju eller vad man ska säga när han satte på den så Deddan och Pegasus schenade iväg och Pegasus bockade och schenade! Så jag flög av xD Det var nära stallet så det var ju bra, men han sprang ju ut på en äng och travde iväg efter att jag hade rammlat av men han stannade sedan. 

Han bockade antagligen för att jag försökte stanna honom men han var ju så rädd för det bakom honom så han ville väl kasta av mig så att han kunde springa! Eller så var det dumheter... Jaja det är sånt som händer. Men jag tror att han snubblade när jag rammlade av för jag kände att hela han bara föll frammåt, och Sara såg allt och hon tyckte det såg ut som om han rammlade fram halvt på vänster knä. Och när jag hoppade upp sedan och red så verkade det som om han hade sträckt sig eller något men efter en stund skrittande så var det inget. jaja som sagt det är sånt som händer och man får räkna med det när man rider!


DISS!

Jag måste bara säga att jag blir otroligt förbannad på folk som lådsas att dem är någon annan och kommenterar sin egen blogg! ÅÅÅH! Blir så arg! Okej det är ens eget val men väldigt barnsligt!

 STOR DISS!

I skolan...

Är i skolan nu och har precis smakat på patricias, jossans, jacob och amandas goda crepps (stavning) med svampfyllning i :D Jättegott! Nu är det mer lunch -.- och är proppmätt! Idag ska jag skritta ut på lång tygel med Malou och Deddan iom att jag hopptränade igår så han frå ta det lugnt idag!
Hejdåå!

Godnatt!



Hatar Cancer :(
Nej nu ska jag sova! Godnatt mina kära!

veckans fråga!

Hur gör ni med lindor och paddar?
Använder ni paddar till bara esticlindor eller även till fleecelindor?

Jag har hört från en vetrerinären att man inte behöver paddar till fleecelindor medans en annan veterinär säger att man behöver det. Så nu frågar jag vad ni tycker och hur ni gör, ge en förklaring på varför du gör som du gör!


Hoppträning!

Hoppträningen gick super! Vi hoppade 3 kombination med två galoppsprång imellan, en oxer med 3 galoppbommar innan och ett räcke med 1 galoppbomm innan. Vi började med att trava fram, gjorde volter och red över travbommar. Efter det gick alla in på stora volten också galopperade vi. Sedan galopperade vi över bommarna på ena långsidan var det 3 st och på den andra 4 st. Gick jättebra! Sedan fick det pusta en smula och vi började hoppa fram på ett kryss. Han var jättefin!

Efter det hoppade vi 3 kombinationen, han var lite lång i början men sedan kunde jag korta honom så att han kom jämt mellan alla 3. Till sist hoppade jag en liten bana på 1 meter, sista hindret kom vi HELT fel, han tog typ ett konstigt språng över bommen så han kunde inte hoppa det... Men det var mitt fel helt och hållet. Annars gick det jättebra! Patricia var med och fotograferade mig :) Det var rätt mörkt så det var lite svårt att få klara fina bilder men några blev jättefina.

Här är en video när jag hoppade fram.

Några bilder med :D







Här kom vi lite sneeettt!



Hejdåå :D :D






Dålig och tråkig uppdatering... :/

Jag vet att jag har uppdaterat dåligt men jag hinner verkligen inte blogga! Jag gör så gott jag kan.
Imorgon kan jag verkligen inte blogga mycket, då är det ju hoppträning! Men torsdag och fre-sön blir det massa
bloggning!
Nu ska jag sova!
Godnatt!

Vad tycker ni?

Vad tycker ni om min header och min bakgrund :)?
Var ärliga nu!


Dressyren gick kanon!

Dressyrträningen gick jättebra! Jag har inga bilder det var för mörkt nämligen... Vi jobbade på två tiometers volter i en åtta också skulle vi göra han jämn i båda varven, och det blev han! Sedan skulle jag rida ut på en tjugometers volt och sedan in igen på tiometers volterna osv. Gick jättebra! Vi gjorde det även i galopp, jag red utan stigbyglar för att komma ner mer i sadeln. Iaf sedan gjorde vi samma sak i galoppen. Sedan gjorde vi galoppombyten från både höger till vänster och han gjorde 2 st klockrena där han fick med både fram och bak på en gång! :D Efter det travade jag av honom på en längre tygel så att han fick stretcha sig ordentligt och efter det ledde jag av honom.

Tog in honom i stallet och ryktade och borstade av benen på honom, sedan blev det såpass sent så vi kvällsfodrade. Sedan åkte jag hem och duschade och sitter nu vid datorn!
Jättnöjd med Pegasus idag iaf, som jag alltid är! ♥ Nu ska jag kollade facebook och andra bloggar, sedan ska jag plugga lite SO och Engelska OCH Svenska. 

I SO:n jobbar vi om hur människan kom till. Allså människans ursprung också lite inflätad geografi i det med, så jag ska läsa ett häfte om det. I Engelskan har jag en novell som ska läsas klart och man ska kunna vad den handlar om osv. Och sist men inte minst svenska, där ska jag plugga inför en redovisning. Jag faktar om Edgar Allan Poe. En författare...

Så nu ska jag göra det och så :)

 


Är hos Malou nu :)

Nu är jag hos Malou med Lina! Jag har precis ätit pastagrtäng som mamma hade giort till mig ;)
Sedan åt jag en god morotsmuffin med glasyr på som vi gjorde i hemkunskapen. Jättegod! Nu bloggar jag lite och om 40 minuter går vi till bussen och åker till stallet! Jag ska rida dressyrlektion :P

Men nu måste jag gå :) Hajdoo!

 

Fråga, svar!

Det var en tjej som frågade mig:

tävlar du inte dressyr? :)

Jag vill ta det nu så att alla vet! Jag ska kanske åka ut på en liten dressyrclearound snart! Men dressyr är inget jag ska satsa på utan gör det mest för att det behövs och för att det är roligt! Skönt för ponnyn att få lite omväxling och inte bara åka ut och hopptävla :)

http://fredrikawallstrom.blogg.se/

Nu vet du/ni!

Undrar vad min dator har för diagnos, ADHD typ...

ÅÅH! Min dator är så seeeg! Den fattar INGENTING idag! Det kokar inom mig, menmen.
Har varit nära på att slänga den i golvet ett antal gånger. Får nog ta att lägga mig innan jag faktiskt slänger den i golvet på riktigt :o Imorgon blir det dressyrträning.

Jag ska ha på mig:
Mörkblåa ridbyxor.
Blå fleecetröja.
Svart hjälm.
Svart säkerhetsväst.
Svarta pioneer stövlar.

Pegasus ska ha på sig:
Blått schabrak.
Svart Jacson sadel.
Svart träns.
Blåa benskydd.
Blått ländtäcke.


Hoppträningens outfit kommer imorgon :D Nu ska jag pilla lite till med datorn sedan sova!

Goodnight!

 


Hej bloggen!

Sitter och grejar med min blogg och har precis kollat på Sveriges biggest loser, någon mer som kollar på det? ;)
Haha! Ska försöka lägga mig lite tidigare idag, har lagt mig väldigt sent de sista dagarna. Får se om jag skriver något mer ikväll, kanske, kanske inte! I will see.

Hajdooo :)


Hemkunskap!

Jag, Malou (www.maloousan.blogg.se) och Evelina (www.eaqi.blogg.se)
Vi gjorde en paj med purjolök och tomater, också en äggstammning (stavning) på.
Det blev meegagoottt! Ögonen kanske inte tycker det men...

BAIBAI!


En lösgjord ponny!

Red ju i paddocken idag! Precis som det står på veckans schema. Lösgjorde han ordentligt, och han blev hur mjuk som helst! Verkligen jättefin. Galoppen var det ett extra + för idag!♥ Efter ridningen putsade jag snabbt och tvättade Pegasus man, den blev jättefin. Här är några bilder ifrån ritten!


I gången!

Skrittade fram till vägen först.



Sedan red jag i paddocken.

haha, vet inte vad jag gjorde med huvvet! xD





Bästa ponnyn!

Hejdå!


Bakgrunden är fel!

Hej! Bakgrunden är jättekonstig den ska inte vara vit utan grå! Jag ska fixa det så fort jag kommer hem!
Är i skolan nu iaf, vi har gjort matpaj. Den står i ungen  nu och vi väntar på att få äta den! Men nu måste jag gå!
Hejdå!

Åker till skolan nu!

Nu åker jag till skolan! Kanske lyckas jag skriva ett kort inlägg på uppehållet, vem vet ;)?
Jaja, hejdå!

Veckans ridschema!



GODNATT!

Kamera!

Ska strax lägga mig! Känner att jag behöver ordentlig sömn så att jag orkar upp till skolan imorgon och resten av veckan! Imorgon blir det ett pass i paddocken, ska lösgöra honom så gott jag kan. Nästa vecka får ju jag min första systemkamera! Det lutar åt att det blir en Canon eos 500D.



Om mig (Emma) och min underbara ponny Hembys Pegasus!

Om mig:

Jag heter Emma och är född 1996 den 23 mars. När jag var ca 6 år började jag rida på ridskola, jag tröttnade på det och vi eller mamma belutade sig för att köpa en ponny till mig 1 år senare. Det blev en b-ponny som heter Gnutten. Han var ett envetet gottlandsruss! Jag lärde mig otroligt mycket på honom! Saknar honom jättemycket och det var svårt att sälja honom... Men efter 4 år var vi ju tvunga då jag dels behövde en större ponny och att jag kände han allt för väl så jag lärde mig inget nytt på honom. Iom att det var väldigt jobbigt att sälja honom så tänkte vi att om vi köper en d-ponny nu så slipper vi sälja den på ett bra tag!

Det gjorde vi, vi hittade Pegasus han var 7 år och vi bara fastnade för honom med en gång! Vi köpte honom men... vi insåg inom snart att han var alldeles för svår och grön för mig. Jag var rätt liten och klarade inte av honom, han kunde knö ner en i diket, stegra sig när man tog in honom från hagen, rädd för bilar och han var stark i hoppningen så jag flög av när vi hoppade. Det gick helt enkelt inte och mamma är inte så hästvan heller.
Vi sålde honom till min tränares dotter.

Vi letade sedan c-ponny. Vi hittade en New forest valack på 14½ år. Han var mest inriktad till dressyr men när han ville hoppa då var han superduktig! Mille heter han och han sålde vi för inte så länge sedan... Ussh vad jobbigt det var! Jag lärde mig massor på honom. Jag var egentligen inte för stor för honom. Men jag ville hoppa och det ville inte han. Jag hade honom i ca 1½ år.  

Sedan letade vi d-ponny, och det var nyligen. Vi hittade en i skåne från ett försäljningsstall. Hon heter Joy och var 7 år. Vi tyckte hon passade mig perfa! Vi hade henne på "prov". Första dagen jag red blev jag avslängd och hästen skenade iväg mot en väg. Jag trodde hon skulle dö! men det gjorde hon inte! Sedan red jag flera gånger tills hon började stegra, bocka mm. Min tränade red henne som har stor riderfarenhet. Hon kände direkt att det var en grön och väldigt oriden ponny. Så det var väl bara att inse att det inte skulle funka. Vi lämnade tillbaka henne.

Den 6 juni 2010 blev Hembys Pegasus min!
Som jag berättade ridigare köpte ju vi en d-ponny som heter Pegasus! Vi åkte och provred han igen. Då hade det gått ca 2 år. Han hade verkligen blivit en helt annan ponny! Och dessutom hade jag blivit mer rutinerad. Jag provred honom och det klickade direkt! Så för 3 månader köpte vi honom!! Jag älskar verkligen honom!
Nu har jag allså Hembys Pegasus! Det är mig och honom ni kommer få följa här på bloggen!

Om Pegasus:
Pegasus är en maxad d-ponny valack på 10 år! Han är nyfiken och vill pilla och leka med allt och alla! Han är en ganska mörkskimmel med svarta ben och bruna prickar i ansiktet.

Med sin förra ryttare har han gått LA (110) med massor av placeringar i LB (100) men har mer kapacitet. Han är en hopp-ponny men är även duktig i dressyren och i fälttävlan som han har tävlat en gång med bra resultat! J
Jag är också inriktad till hoppning jag tycker det är den roligaste grenen! Dressyr är såklart viktigast så det rider jag mest för att jag måste! Men det är ju alltid kul att rida såklart vad som än gäller! Uteritter är också underbart! Speciellt att rejsa på ängar och långa grusvägar.
Han är jättesnäll att rida, men inget man åker på utan han är något man måste rida. Han är inte lat och inte för het. Eller ibland kan han bli för het men det är bara roligt! Jag vet inte vad jag ska berätta mer, vi har ju inte lärt känna varandra så mycket än så jag ska ju inte säga för mycket! 



Förresten! Jag och Pegasus har hoppat tre stycken clearounder!
De två första hoppade vi 70-80, och nollade båda gångerna!
Den tredje hoppade vi 80-90 och nollade! 
Han är bäst! Det var rätt nyligen, kanske 2-3 veckor sedan. 
Våran första lokala tävling är den 23 oktober 2010 på Ale-Jennylund RK!
LD-LC! Längtar! 

På min blogg kommer ni få läsa om. Mig, min underbara ponny och våran utveckling tillsammans! Om en vecka får jag min systemkamera som kommer få vara med mig överallt! De bilderna kommer ni sedan få se. Ni kommer även få tips, hissar/dissar mm!
Read and enjoy it! :D

Välkommen till min nya blogg!