sängen kallar

Snart ska jag hoppa i säng. Är ganska trött och känner att jag behöver sömnen. Imorgon blir det dressyr i ridhuset nu gäller det att jag tar på mig bra med kläder så jag inte fryser till en isbit. Förresten en vän till mig Sandra - www.ponnismurfarna.blogg.se har blivit utsedd till snyggaste matchningen hos dressyrmupparna.blogg.se! Roligt för henne :D Nej, detta blev ett ointressant kort inlägg, men bättre än inget. Imorgon börjar skoldagen med Englska och jag känner sådär för det... Jaja godnatt på er



Inte arg längre :D

Nu har allt löst sig! Vi fick tag på jäst och bullarna ligger nu och jäser ;) Sedan löste det sig med biljetter, vi har köpt ifrån en privatperson, bättre platser, första raden! :D Nu ser jag på halv åtta hos mig, kollar alltid på det programmet. Gör inte ni också det?




OTUR

ååh är arg... Nu har dem strulat med biljetterna till idol så dem säger att vi får sitta utspridda på olika rader! Men det ska vi *** inte göra! Imorgon ska mamma ringa och ordna det, om det går. Visste att det skulle bli strul! :@ Sedan så skulle jag och mamma baka lussebullar idag men då har hon glömt att köpa jäst! ÅÅÅÅH så arg och ledsen blir jag.

Ridningen gick iaf jättebra, red i paddocken och han var lydig och väldigt duktig. I slutet blev han lösgjord och fin. Imorgon blir det dressyr i ridhuset, ska bli skönt att rida igenom honom på bra och mjukt underlag :) I paddocken är det ju snöigt och knöligt, men det går. Det blir ridhus både onsdag och torsdag, gött. Nu ska jag inte göra så mycket mest slappa och vara sur. Adjöss.


Fina älskingen ♥

Ung och bortskämd

Sitter och kollar på ung och bortskämd, ett helt sjukt program som går på kanal 1. Kollar inte ni också på det? ;)
Dem är verkligen HUR töntiga som helst, tjatar om vem som ska diska en kopp, vem som ska bädda och allt. Men jag tror faktiskt att alla spelar en liten roll... Men jag tycker iaf Daniel är såå skön haha! Daniel är han som är inringad ;)


Blev inget med ridhuset imorgon

Det var fullbokat... Men vi ska åka dit på onsdag och ev torsdag om det inte blir hoppträning...
Får bli ett dressyrpass i paddocken istället ;)
Ussh vad kallt det är nu -7 grader :O


Vad tycker ni?

Maten var visst inte klar så jag passar på att slänga in ett inlägg.

Tycker ni att jag ska behålla min hjälm?
Den är splittans ny!



Charles Owen - Classic.


BTW!

Veckans schema stämmer inte!


En tickande bomb...

Red på ängen idag, det gick bra till en början men påväg hem var han GALEN! Han stegrade, gjorde luft hopp, for framåt, bockade och sköt upp med ryggen. Han taktade hela vägen hem från ängen och här och var gjorde han sina "konster"... Det var rätt mörkt och jag satt verkligen på en tickande bomb. Herregud, kände inte igen honom, det måste vara havren som har gjort honom tokig. Jag är väldigt mesig av mig när hästar "bråkar" och busar så jag blev lite rädd men det var samtidigt lite roligt xD Jaja, jag tror att han har fått för mycket av det roliga på sistonde nu ska jag börja hårträna honom och rida mycket dressyr.

 Imorgon ska jag till ridhuset och rida efter skolan om det inte är upptagen, ska bli skönt att rida ett regält dressyrpass inom hus. Nu måste jag gå och äta men vi höres ;)


Veckans Ridschema!

Såhär ser veckans ridschema ut om inget kommer ivägen ;)


Närmar sig

Nu närmar sig julen stooort! Ska åka in någon dag och handla julklappar till mamma, pappa, mormor, Jessica osv. Jag tycker faktiskt om att köpa julklappar fast endå inte. Det jag gillar är att det är så mysigt att gå runt och leta efter julklappar och sedan slå in det och skriva julkort. Minus är ju att pengarna minskar hastigt. Jag undrar vad jag får i julklapp :D hihi! Jag önskar mig inte så mycket men här är lite av det jag önskar mig:

Racesafeväst
Stigbyglar
Tävlingsset schabrak + luva
Ridbyxor
Ridtröjor
Kläder



Typ det här och lite mer kommer jag säkert på ;)


Tips!!!

Jag tipsar er om en grym stalloverall! Jag har ALDRIG frysit i den, den sitter bekvämt och man känner sig absolut inte klumpig i den. Stor hiss på den!


Snösylor och broddar

Nu är den snösylor och broddar som gäller. Hovslagaren har precis sattit på snösylor och det funkar ju suuperbra! Han har inte fått en enda styllta, så himmla skönt att slippa hoppa av varannan sekund och krattsa bort snöstyltorna. Broddar är väl inte jättekul att sätta på men det är bättre än att hästen halkar och bryter benen. Jag broddar VARJE gång jag ska rida när det är såhär ute. Hur gör ni? :)



Hissar/Dissar

Hissar:

Kingsland jacka dun - Snygg, varm, stilren

Dissar:


Stigbyglar med gummiband. Har sånna men önskar mig några andra i julklapp kanske ett par prestige eller Quick release. Mycket snyggare.


Pegasus foderstatus!

Har ändrat lite :) tog hjälp av min tränare, tycker det är viktigt att ta hjälp av någon som vet.

Ridning på ängen

Idag red jag på ängen, vi hade mest roligt och han behövde inte arbeta särkillt mycket! Han var superpigg när jag kortade upp tyglarna så började han takta och i traven gick det bara fortare och fortare tillslut hade han världens flashigaste trav :,D Sedan lät jag honom galoppera och då slutade det med att det blev ett snabbt race ♥ Det var jättekul tyckte han! Imorgon ska jag försöka rida dressyr på ängen, får se hur det går han tror nämligen att ängen är en lekplats där man slipper allt arbete. Får se imorgon :D efter att jag hade ridit lade jag in mina saker i mitt nya skåp som är klart! Sadeln och tränset är inte inne än, men dem får snart också flytta in i skåpet. Också ska jag sätta upp krockar som jag ska hänga jackor, grimmor osv :D Såå fint och roligt är det! Härligt att få ordning. Nu ska jag gå, förresten biljetterna till idol är nu beställda första bästa parkett, dem gick på 995 kr st :o men det är det värt :D

 

 


Idol!

Hej alla! Idag ska jag rida på ängen, vi ska bara ha roligt på den snöiga ängen och kanske blir det några race ;)
Det tycker Pegasus om! Efter att jag har ridit ska jag inreda och lägga in alla mina saker i mitt skåp :D! Äntligen är det klart, ska bli så roligt! Förresten nästa fredag så ska jag och mamma gå på idol i scandinavium! Ska bli hur häftigt som helst.

Olle Hedberg Foto: Joel Stockman/ TV4 Minnah Karlsson Foto: Joel Stockman/ TV4 Jay Smith Foto: Joel Stockman/ TV4

OLLE SKA VINNA!

Hörs seen :D

OJOJOJO!

Jag har inte bloggat på TRE dagar! Förlåt för det. Mellanslaget på min dator har gått sönder så det är lite svårt att skriva... Sedan har jag inte hunnit och har faktiskt gjort annat. Igår såg dagen ut såhär:

* Skola
*Stallet. Red i min gosiga overall (stavning) blev en uteritt barbacka på Pegasus gosiga vintertäcke. Skrittade bara eftersom han hopptränades dagen innnan. Patricia följde med också för efter stallet skulle vi till Jenny :D
*Hem
*Mamma körde mig och Patricia till Jenny i stenungsund!
* Var där hela kvällen/natten!

Idag så vaknade jag hos henne och var där till 2 ungefär och innan vi åkte hem gjorde vi massa saker. Sedan kom Patricias mamma och hämtade oss och jag tog en buss från kungälv till pappa. Hos pappa har jag slappat ;)
Men nu måste jag gå :P

Just nu vill jag bara ha sommar...

uush vad kallt och jobbigt det är att rida, men endå mysigt med snö om det är sol och vindstilla! Skrittade ut på isvägarna med, Malou, Sara och Lina. Som tur var  hade jag broddar, annars skulle det se ut som bambi på hal is! Jag red lite på ängen också men han fick stylltor hela tiden och snubblade så det dröjjde inte länge innan jag red hem igen. Men annars gick det bra, han gjorde ett STOORT lufthopp en gång med xD Imorgon blir det den första hoppträningen på 4:a veckor :D :D Såå roligt ska det blir ♥ det kommer nog att komma filmer ifrån träningen imorgon. Imorgon klockan 9 kommer även hovslagaren som ska slå på nya skor samt snösulor.

Här är Pegasus som var reflexad, broddad och klar inför ritten :)


Snöstylltor -.-

red i paddocken idag i "stormen" . Det var verkligen iskallt och det blåste jättemycket! Ussh! Men jag tog mig ut endå och skrittade, travade lite innan han fick jättehöga stylltor! Tog ut dem och sedan forsatte jag en stund till men då fick han stylltor igen så jag gav upp. Vill inte riskera att han ska vricka hoven eller något :( Just nu vill jag bara ha sommar! Men mamma ska fixa manegekort till en manege 3 minuter med transport från stallet, ska bli gött :D Här är några bilder från idag







ps. imorgon ska det bli snökaos! :OO

Godnatt!

Förlåt för dålig uppdatering idag, min tid räcker inte till :s Ridningen gick bra :D skrittade ut, nu ska jag därimot sova! Slänger in en diss också ;)



CYKELHJÄLM typ! Nej men tycker inte dem är snygga, passar bara till vissa men tycker det ser ut som en cykelhjälm... Föredrar mera den nedan ;)




GODNATT

Årets önskelista

Såhär långt har jag kommit på Årets Önskelista. Kommer säkert på mer saker när det närmar sig julafton :D



Paket

Mina paket har kommit från hööks. Ska hämta ut dem imorgon :D


Vad tycker ni?!

Tycker ni att det är snyggast att ha västen under kavajen eller över kavajen? :)
Jag vet inte vad jag tycker faktiskt :/ tror över tror jag är snyggast...


Min goda middag!

Nyttigt och gott! Tonfisksallad :P


piiigg ponny!

Red en sväng i paddocken förut, i början kändes han lite ostabil och var okoncentrerad. Men efter att jag hade ridit fram i alla gångarter så blev han genast bättre. Efter att jag ridit fram ställde mamma fram en sockerbit (ett litet hinder) kanske var 50 cm. Det var första gången på en HEL månad som jag "hoppade" med honom och guuuud vad han tyckte att det var roligt :o Han var jäättepigg och bara flöööög över! Hahah, ska bli så roligt på första hoppträningen! Mamma tog inga bilder på när jag "hoppade" men några efter passet när han var trötter.






Dagens blogg är:

www.nellieberntsson.blogg.se
Jag imponerad av att du hinner med allt, pojkvän, vänner, tre hästar, modelljobb osv. Du skriver intressanta saker och det är kul att följa din vardag, man kan inte tro att du är TIO år gammal! Uppdatera mer! :D


Heejsan!

Hej på er, dålig uppdatering i helgen. Men det ska bli ändringar på det :D Idag ska alla mina kompisar till Åby-badet, och jag vill med följa med men jag har inga badkläder :'( ååh så arg och ledsen över det... Men ska kolla om dem vill hänga med nästa helg igen! Senare ska jag till backaplan och hämta ut min mobil ♥ den har varit sönder, mittenknappen slutade helt plötsligt att fungera :o Konstigt, men så nu har den varit på lagning i 2 veckor(?) så jag har använt pappas gamla, den duger. Så den ska jag hämta ut, efter det ska vi även till My One och kika lite. Just nu kollar jag på Harry Potter - de vises sten. Jag gillar egentligen inte HP-filmer, bara 1:an, 2:an och 3:an gillar jag, sedan tycker jag att det blir för mycket. Men jag vill endå se den senaste.
Någon som har sett den? Är det bra?
Sedan har jag fått beslutsångest :( Jag vet inte om jag vill behålla min Charles Owen hjälm eller inte... Jag kanske vill ha en annan. Vilken vet jag inte därför ska vi åka till My One idag. Nåväl, efter backaplan åker jag till stallet och rider Pegasus. Vart ska jag rida... Tror det blir en sväng i paddocken :)



Finaste ponnyn ♥
Hörs sedan folks

Turkiet

Nu är en resa till Turkiet bokad och klar :D GÖÖÖÖTTTT!!!!!!!!! det är dock några månader tills dess, men endå :D


Hejsan!

Idag har jag bara slappat :) kollade på en film "draktränaren" den var animerad och sviiiinbra! Se den, absolut sevärd. Låter lite töntigt med en enimerad drakfilm, men den var så bra allså :)
Drakarna var sååå sötaa!!

DAGENS VILL HA



Jag vill ha en Gpa kavaj, en svart. Har testat denna och den har perfekt passform och är jättebekväm! Och dessutom riktig snygg ;) Priset är ju inte det bästa, ligger mellan 4&5 tusen tror jag... (not sure) Blir att önska sig i julklapp! Vad tycker ni, hiss/diss?


Halloo där!

Hej på er! Åkte hem från skolan, det var bara 2 pass kvar. Hade ont i huvudet... Men nu känns det redan mycket bättre! Om en timme åker jag till stallet och rider ut på ponnyplutten, ska bara skritta. Imorgon ska han vila och på söndag blir det ev hoppträning! :D Nu ska jag göra "dagens vill ha" som strax kommer upp på bloggen.


Övningen från dagens ridpass

Glömde säga att det blev ingen hoppträning, min tränares paddock hade frysit... Men det hade inte våran ;D
Här är övningen som jag gjorde.


Dåligt update

Ber om ursäkt för dålig uppdatering :) Men men!
Idag red jag först ut och sedan en sväng i paddocken. Ibörjan ville han inte alls samarbeta... Men efter en övning med konor som mjukade upp honom gick det mycket bättre! Han blev jättefin i både skritt, trav och galopp! Nu börjar det verkligen bli kallt med... Det ska ju snöa nästa vecka.

Nackdelar med snö och kyla:
Paddocken fryser och blir hård
Grusvägarna blir hårda
Halt
Fryser när man rider (fingrarna, fötterna osv)
Måste brodda
Snöstyltor

Fördelar med snö och kyla:
Mysigt med snö
De får lyfta på benen i snön

Inte så mycket fördelar :( Saknar sommaren. Kolla in denna bilden!

och denna!

 

 

 


Halllooodär!

ÅÅÅH jag har kommit i en sån period som jag vill ha eget stall hemma.... jobbigt! vill ha det nuuu!
Jaja inget att deppa ihop över... Hajdåå

Jag - rätt gammal bild ;)


Dagens ridpass

Red i paddocken idag. Blev ett dressyrpass på 1 timma ungefär och han var jätteduktig. Ni kanske inte visste det men han har varit lite lös i magen nu de senaste veckorna och han har känts seg och så har han stannat flera gånger och inte viljat gå fram, precis som om han skulle bajsa men så har han inte gjort det och efter ett tag så bajsar han. Men nu har jag börjat ge honom Formula 1 för tarmar och mage som hjälper till och gör det lättare gör honom. Och redan idag visade det resultat! Han var mycket piggare och hade framåtbjudning! Och han stannade inte en enda gång förutom när han skulle bajsa då. Jätteskönt! Hoppas det hjälper :D Älskar min Pegasus världsmycket! Och på torsdag är det den första hoppträningen på 3 veckor :D! SÅÅÅ ROLIGT!
JIPPI! Men nu ska jag gå hejdååå


Outfit

Vill ha denna outfiten! Blå-Svart.


Träns!

Detta tränset skulle jag gärna vilja ha! Tycker dem är snygga och ser behagliga ut för hästen. Kanske ska jag klicka hem det? ;)
Från Hööks


Hallloo

hej på er! Har vart väldigt trött idag... Skolan var inte så rolig men men. Åkte till stallet och fixade allt åt Pegasus tog in honom och gav han middag. Han hade ett sår under ögat :( det var lite svullet... Pegasus fick vila, var ett tag sedan han gjorde det. Sedan åkte jag hem och kollade på lite grejjer;) Snart ska jag äta och slappa! Ha det braaoo!


Svar från frågestunden!

Postat av: cajsa
vad är det bästa och sämsta med Pegasus? :)

Svar: Det bästa är att han alltid gör sitt bästa och verkligen inte vill göra fel, det sämsta... kommer inte på något just nu :)

Postat av: elin pelin:P
varför tävlar du inte så mycke?:)

Svar: Anledning nummer 1: Jag har inte haft Pegasus så länge och vill gärna ta det i min takt vilken är väldigt långsam... Anledning nummer 2: Jag vill inte tävla allt för ofta, sliter så mycket på dem. Men snart komme jag igång :D
www.elindahlgrens.blogg.se

Postat av: Viktoria (:
1.Hur länge har du haft Pegasus ?
2.Tävlar ni mycket?
3.Din favoritfärg ?
4.Favorit klädesplagg ?
5.Dina bästa kompisar?
:P

Svar:
1: Jag har haft Pegasus i ett halv år :)
2: Inte än, men snart ska vi börja tävla mycket :)
3: hm, svart tror jag!
4: Jeans :D
5: Patricia, Evelina, Malou, Elin, Amanda mf :)

Postat av: Amanda
vilket är pegasus bäst på - hopp / dressyr ?
om du fick välja mellan PEGASUS eller MILLE vem hade du valt ?

Svar: Hoppning :)
Kan inte svara på den frågan! Om jag var tvungen att välja skulle jag inte valt någon av dem! Om jag skulle valt mille skulle jag må dåligt över att jag inte valde pegasus osv...
 http://eaqi.blogg.se/

Postat av: Evelina
1.Hur kommer det sig att du köpte just Pegasus? :)
2.När köpte du honom?
3.Red du på ridskola innan du blev hästägare? :P
4.Är dina föräldrar hästkunniga?
5.Vem/vilka är din bästa vän/vänner? :)

Svar: 
1: För att det klickade med en gång när jag satte mig på honom ♥
2: 6 juni 2010
3: Japp det gjorde jag :D
4: Nejj det kan jag inte påstå...
5: Patricia, Evelina, Malou, Elin, Amanda mf :)
 http://evelinajonasson.blogg.se/

Postat av: jenny
Heej :D
1.
Vilken häst tycker du är finast av?
A-ponny
B-ponny
C-ponny
D-ponny
Storhäst

Och du får inte välja någon som du har haft eller har :)

2. Vad har du för mål med pegasus nästa år och nu?

Här fick du 2 frågor :P
Svar: 
1.
A-PONNY: ingen aning :s
B-PONNY: vet iiinte :(
C-PONNY: GloryZelia 
D-PONNY: Gerald.

2.
vet inte, tar det som det kommer :)
http://gloryzelia.blogg.se/

Postat av: Malou
Om du skulle få välja vilken häst som helst som du skulle få äga vilken skulle det vara? Inte någon som du har haft eller Pegasus :)

Svar: Finns så många fina hästar, så jag vet faktiskt inte! tyvär...
http://maloousan.blogg.se/

Postat av: Ida
1.Vilken är din favoritfrukt eller grönsak?
2.Favorit klädmärke?
3.Favorit ämne i skolan? :)

Svar: 
1. Frukt, Qlementine/äpple. Grönsak, tomat :D
2. Jadu... Massa olika, Crocker, Lee, Odd Molly, Svea osv.

3. HK, Idrott, So :) i think!
http://missalaiso.blogg.se/

Postat av: malou

Om du skulle få ändra något med pegasus, vad skulle det vara? :)


Svar: Inget som behövs ändras ♥
http://maloousan.blogg.se/

Postat av: ida dennnnn glassssiga <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

1.pannkaka eller gröna äpplen?
2.bikbok eller topshop?
3.häst eller ponny?
4.thailand eller sverige?
5.forboll eller innebandy?
6.ner eller upp?
7.matte eller tyska?
8.framtid eller bakåt i tiden?

Och en sista fråga!
9.om du satt fast på en öde ö, om du fick välja tre saker att ha med! vad skulle det vara????

nu fick du lite frågor !!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Svar:
1: Pannkaka
2: Bikbok.
3: Ponny.
4: Thailand.
5: Innebandy.
6: haha upp.
7: Tyska.
8: Framtiden!
9: Vatten, mat och en dator!

Postat av: Patricia

Om du skulle vunnit 1.000.000 vad skulle du gjort då?


Svar: Massa saker! Bla, shoppat, rest, byggt stall, manege och massa mer!
http://minponnyochjag.webblogg.se/

Postat av: oliviachronwall

1.tävlar du ? :)
2.isfall hur e du på tävlingar när du går runt och kollar innan du ska ta ut din häst och rida fram ? :)
3.vad är de högsta du hoppat? :)


Svar: 
1: Japp.
2: Ja, jag brukar kolla runt lite innan jag tar ut Pegasus. Bra att kolla på några starter så man vet hur det funkar :)
3: 120 tror jag ?
http://http://oliviachronwalll.blogg.se/

Tusen tack för alla frågor! Hoppas ni är nöjda med era svar :D


Veckans fråga!



Kom igen nu och svara! :D

skola imorgon

Imorgon är det skola igen. Helgen går så fort. Idag red jag ut kållstorp med malou - deddan. Det gick jättebra! Alla gångarter och Pegasus gjorde kanonfina fattningar från skritt. Han var piggelin! :P Idag är det farsdag och jag tycker inte det är ngt specielt :s Tycker ni det? Jag förstår lixom inte vad det går ut på... Jag har iaf ringt min pappa och grattat endå :D


GLÖM INTE AV FRÅGESTUNDEN!

Ni glömmer inte av frågestunden va? För er som inte vet, scrolla ner så finns det en frågestund som ni kan ställa frågor i! Jag kommer att skriva din bloggadress under din fråga och mitt svar!
Jag blir glad om jag får frågor :D:D

 <----

Pigg polle <3

Red ju ut idag med Sara B. Vi red kållstorp, en ny väg! Jättebra och rolig väg :D Jag mockade, fixade hö, vatten och kraftfoder. Sedan tog jag in honom spolade och torkade han ben. Efter det borstade jag och ryktade i ca 40 minuter. Sedan red jag själv till Saras stall som tar ca 6 minuter, då gnäggade han mycket och blev rädd för allt... Men det var ganska roligt xD Det blåste ju med så det var inte konstigt. Sedan mötte jag upp Sara och vi red iväg. Först somsagt red vi till kållstorp sedan red vi på torrebräcka och galopperade en lång bit, när jag fattade galopp flög Pegasus upp i luften och var jättepigg!! Han tyckte det var jättekul.

Imorgon kommer Carina (pegasus massör) hon ska lämna Formula 1 för tarmarna. Jag har kännt på sistonde att han har haft löst bajs, det är från dag till dag... Så vi ringde carina och hon sa att vi kunde ge honom Formula 1 som hjälper till. Hoppas det blir bättre ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pegasus idag :)


Stallet nästa!

Ska åka till stallet om fem minuter. Idag blir det uteritt med Sara B :D Hyffsat väder, regnar ingenting men det blåser lite :/ Alltid är det något... Jaja finns värre saker.

Glöm inte av Frågestunden!




Frågestund!

Kom igen nu och fråga VAD ni vill om mig och Pegasus! :D


Vecka 46 ridschema!


Dogfight!

Mina hundar fick ett ryck och började bråka :o Inte allvarlig men endå! Hahahaha!

hahahhaahahahah.... nu ska jag se på Idooool :D (börjar om 20 minuter)


Uteritt!

Åkte inte till pappa idag för han var sjuk :'( Men jag red iaf ut med Malou idag. Det gick jättebra, red en ny ridväg :D Det var underbart. Vi red i alla gångarter, imorgon ska jag rida ut med Sara B :) Hoppas det är bra väder! Efter stallet åkte jag till tre hästar och lämnade in gamla saker till beganad-avdelningen. När allt är sålt så får vi 2620 -: ! När vi var där köpte jag en ny grimma till Pegasus, tomtemössa till Pegasus med renhorn och tomtebenskydd. Tomtesakerna ska jag ha till luciaritten :D Nu fattas bara ländtäcke.





hejdååå :D


Ridvägar

Godkväll, ska strax sova. Vill bara snacka lite om ridvägar. Där jag står finns det inte så mycket ridvägar. Vi kunde haft många om det inte skulle funnits sånna där IDIOTER som skäller ut en såfort man rider förbi deras hus. Jag förstår inte vad deras problem är! Tex en gubbe sa såhär när jag red förbi hans hus på en grusväg.
- Ni förstör vägen! Det blir fotspår!.
Fattar ni! Hur kan man ens med och säga en sån sak? Tänk alla bilar, mopeder, cyklister mm, som pajjar vägarna. Hästar är ett djur inte en maskin som lämnar ifrån sig giftiga gaser och olja på vägarna. Det är levande djur. Jag tycker bara att dem människorna som stör sig på att man rider på "deras" väg som inte ens är deras utan en väg som alla får gå på, dem har INGET liv. Samma med skogar, - neeej jag vill inte att ni rider där ni trampar upp den fina mossan! Okej vet ingen som har sagt så men varför annars får man inte rida där :o?
Är det någon som håller med mig?

I det stallet jag står på har vi brist om ridvägar, men som sagt om inte sura gubbar/tanter skulle varit så egotrippade och sura så skulle vi haft myyycket mer! Fast egentligen förstår jag inte varför man är så feg! Det är ju inte dem som bestämer, isf har jag lika mycket makt som dem (om det inte är privat väg).
Mamma ska iaf åka runt och prata/fråga om jag kan få rida på de ställerna jag har blivit utskälld. Isf finns det massor :D

Förut ringde mamma hennes kompis som äger en stooor äng med ett berg med träd i mitten också är det en stig/traktorväg runt hela ängen. Hon ringde och frågade om vi fick rida där och det fick vi :D Vi ska verkligen ta tag i det här! Såå roligt! Dessa ridvägar har vi:

* Lång traktorväg som tar ca 1 timma! :D Sedan kan man forsätta på en grusväg så att man rider hem till mig där det finns MASSA ridvägar :o
* En grusvägrunda som går ganska fort.
* Om man rider lite på asfalt dvs ca 6-7 min så kommer man till skog och grusvägar. (två olika vägar)
Sedan kan man forsätta så att man kommer till ännu mer grusvägar som leder till havet.
* Skogsstigar bakom stallet (om vi får för han som äger skogen)
* Lång grusväg (om vi får för hon så bor där)

Mamma ska prata med dem nästa vecka:D HELT OINTRESSANT inlägg, men var tvungen att skriva av mig ;)

Vad har ni för ridvägar, hur många, hur lång tid osv?
Nu måste jag sova innan jag somnar :/ haha lät lite knäppt....

 


Hooks.se

Det här klickade jag precis hem från www.hooks.se . Alltid behövligt när det blir kolsvart redan vid fyra tiden ;)

 <---- Reflexbrösta.

<---- Pannlampa

<---- reflexgrej som lyser, ska hänga den på reflexbröstan .


Hej bloggen!

Idga red jag i paddocken och Pegasus var jätteduktig :D Efter det åkte jag hem och övade på SO redovisning med Malou i två timmar! Sedan hjälpte jag Jenny med att fixa en header till henne.  www.gloryzelia.blogg.se !

 <----- här är den

Nu ska jag duschaaaaa :P

 


Nya skåp :D

Tittar på halv åtta hos mig... Det är en ful gubbe som ska bjuda på middag. Och gissa vad han bjuder på?
HÄSTKÖTT! Äckelgubbe. Jaja nu är det inte långt kvar tills sadelkammaren är klar i stallet! Kommer bli så fint!
Skåpen är helt klara fattas bara sadelhängare, lås och tränshängare. Sedan utanför skåpen så ska det vara, tavlor, spegel, mikro, skåp med förvaring, blomma och sedan vet jag inte mer :)
Såhär långt har de kommit :D lääängtar tills det är klart!!!!!




Ska åka till City Gross och Ikea med mamma i helgen och köpa förvaringssaker :D
Detta ska jag köpa och ha i skåpet:

• Backar till kläder, skydd osv.
• Stor kasse eller ngt liknande som jag kan ha täcken i.
• Krokar.

Denna ska jag även ha som jag kan hänga upp lindor på mm. Sedan kanske jag hittar lite mer saker.

                                                                                  

 

 


Härligt väder!

Idag var det verkligen ett härligt väder. I skolan hade vi bla. hemskunskap. Jag, Patricia och Amanda gjorde currykycklinggryta med bulgur :) Jättegott blev det. Efter skolan åkte jag till stallet och fixade för Pegasus, tog sedan in honom, borstade ryktade och sånt. Red i paddocken och joggade fram honom (efter att jag hade skrottat fram honom ute på vägen) sedan i galoppen var han superpigg. Han har ju inte galopperat så mycket nu när han har haft två vilo-lugna veckor så han var jättefin och framåt och bärde upp sig bra i hörnena ♥ Är jättenöjd med honom. Åkte sedan hem och duschade nu sitter jag här.

Förresten hittade en gammal tablettask som Jessica (min syster) hade skrivit på... hahahah, snäll syster.
Det var längesedan hon gjorde den xD


pepparkakor...

sitter här ocdh har precis blivit beroende av papparkakor... Förövrigt så känner jag mig glad! Bara helt glad! Underbart glad! :D haha




hehe!

Lucia snart

Snart är det lucia! Jag ska vara med på ett luciatåg i lycke :D Ska bli jättekul.
Jag och Pegasus ska klä ut oss till tomtar. Så jag och mamma ska åka till hööks någon dag och köpa lite söta tomtesaker.

Detta ska jag köpa från hööks, om jag inte hittar ngt annat tills dess :)




Pegasus kraftfoder!

Det är får Pegasus som kraftfoder :)

Sen får han ju hö och middagskraft också.

 


usch vilket väder

Gud vad det blåser och snöar ute! Just idag hade jag verkligen ingen lust alls för att det skulle snöa :( Och om jag klagar första dagen det snöar, hur ska jag då klara flera veckor till ?! Fast lite mysigt är det allt! Åkte till stallet efter skolan, red inte. Ville inte ge mig ut i ovädret Pegasus skulle bara gå med huvudet i marken endå. Så det passade bra med en vilodag eftersom han masserades igår med. Men jag fixade, mockningen, hö, foder och vatten. Sedan tog jag in honom och gav han hans middag och medans han åt så borstade jag, ryktade och kratsade ut snöstylltorna ur hans hovar. Sedan slängde jag på honom hans nya täcke och åkte hem.

Här är en mobilbild (allså inte så bra) från idag på Pegasus med sitt nya täcke! :D


Veckans Ridschema!

Anledningen till att jag mest skrittar ut är pga det är så hårt på vägarna :/


Hemma

Kom precis hem och har duschat :) Massagen gick jättebra! Han var lite ömm i sina muskler i nacken och halsen. Hon tyckte att han har blivit finare i sin päls vilket är mycket bra! Hon sa även att han var jättemjuk i ryggen och rumpan jätteskönt att höra att han är så fräsh. Att han var ömm i nacken/halsen kan bero på stress, mycket lek i hagen mm. Men det är helt normalt. Hon kände även på hans knän, i ena knät hade han lite vätska (galla). Så hon lade på liniment på knät och hon sa att det försvinner av sig själv. Men jag ska köpa liniment och lägga på hans knän ibland, det är alltid bra! Men i hel het gick det jättbra och han var jättefin! HÄRLIGT :D

Här är lite bilder på Pegasus innan massagen.








Hörs sen!


kalllllt!

Det börjar bli kallt ute nu :s Tur att jag har min varma Svea-jacka;) Det var roligt i skolan, att träffa alla oså. Efter skolan hämtade mamma mig och körde mig till stallet, jag red ut med Sara. Skrittade bara iom att han ska masseras ikväll och då är det bra att han får at det lugnt. Det gick jättebra och han var superpigg. Innan jag åkte hem testade vi Pegasus nya vintertäcke med hals, Amigo-svart-375 g, som mamma köpte idag. Passade bra! Efter det åkte vi hem och nu sitter jag här. Ska äta och kolla film sedan åker jag till stallet, borstar, ryktar mm.

Här är täcket. (täcket är svart)



Hörs efter massagen!

Massage

Imorgon ska Pegasus få massage. Han får massage 1 gång i månaden av en riktigt massör.
Tycker det är jättebra att sin häst/ponny får massage just för att kolla igenom om hästen har muskelknutar, ömhet i muskler osv. Hon som masserar Pegasus heter Carina och är jätte duktig, hon kan även se och känna om hästen har virus i kroppen, Pegasus hade det sist hon masserade honom. Det märkte hon genom att han, snuva, skägg under hakan/ganachen (stavning) och pälsen är inte lika glansig och len. Men det är inget allvarligt, han fick formula 7 och formula 4 som hjälper mot det. Hoppas att hon ser resultat imorgon :D

Får din häst/ponny massage?




Filmen!

Såg ju Flicka 2 och den var så BRAAAA! Lätt bästa hästfilmen iår!

Den får fyra tummen upp av fyra möjliga!




Nu blir det film!

Ska se på en film nu, Flicka 2 :) Har någon av er sett den?


Ingen Kopia!

Jag har ju köpt en Charles Owen hjälm nyligen, och jag fick en kommentar: Jaha, en John Whitaker kopia.

Det är ingen kopia! Charles Owen är ett eget märke precis som John Whitaker. Så ta reda på fakta innan ni slänger ut er saker som ni inte vet. 

Här är en Charles Owen.

   


Bilderna!

Patricia-Tjalve!




Amanda-Trevina!


Amanda-Qlementine!




Hejdå :)

sorry :s

Hej på er! Jag vet inte varför jag inte uppdaterar. Varenda gång så tänker jag - Jippie, nu ska jag blogga! Men sedan bara - neeej jag orkar inte :/ Hm, har ni kännt så någon gång?
Jaja, sista dagen på höstlovet och det känns bra faktiskt :)

Idag red jag ut, red vid nio på morgonen så det var stenhårt på vägarna så skrittade bara. Gick jättebra :D ♥
Vill bara meddela att jag lever, snart kommer det bilder från Halloween-hoppningen när jag fotade Amanda-Qlementine-Trevina och Patricia-Tjalve :)

Hörs snart!

Hej på er!

Hej! Har inte bloggat alls mycket som ni kanske har märkt xD Det är endast för att jag inte riktigt har haft tiden till att hinna göra det. Halv 1 åker jag till stallet, jag ska rida Pegasus. Men undrar vart jag ska rida, kanske ut. Efter det ska jag kolla på när Amanda och Patricia hoppar på Halloween-hoppningen i stallet. Jag ska fotografera dem också :) ÄLSKAR ATT FOTOGRAFERA! Så ni får se bilder senare ikäll ;)

Gårdagens ridning gick jättebra :) Iom att han har varit lite halvkrasslig så joggade jag bara honom i låg form. Han var jättefin och pigg. Red i ungefär 40 minuter.

Så så är det förstår ni! :D Hejdåå!

Såhär ser dagen ut idag

Idag har jag och Evelina hunnit bakat Scones! Jättegott. Sedan har vi suttit vid datorn mm.
Klockan 14.00 ska jag till stallet, jag ska rida Pegasus och göra iordning för honom, jag ska även fixa åt Malous ponny Deddan (maloousan.blogg.se) för att hon är sjuk och har varit det i nästan en hel vecka! Stackarn. Efter stallet så ska mamma hämta mig och vi plockar upp Evelina för att sedan åka och hyra film i Kungälv. Vi ska ha skräckfilmskväll :) Så, så ser dagen ut! Hörs sedan.



Hejdå! *vink vink*


Min charmiga katt Stefan!

Säger godnatt nu! Avslutar kvällens bloggande med en söt bild som jag precis tog på min charmiga katt Stefan!


Bilder från gårdagens ritt!

Här kommer bilder!





♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Lådans innehåll är:

En Charles owen wellington classic.
St. 56 - svart.
Är supernöjd med den.






Guess?

Var på backaplan idag och köpte lite saker, därefter Tre hästar:) Sedan åkte jag till stallet och fixade åt Pegasus, det var hans vilodag idag så jag red allså inte♥ Detta köpte jag!


Strumpor.
Från H&M.


Crocker Jeans.
Från JC.

Halsduk.
Från H&M.

Och gissa vad det finns i denna lådan ;D?
Det får ni veta strax!


dålig uppdatering!

Förlåt för dålig uppdatering! Har inte haft tid. Igår var jag med kompisar så då hade jag inte tid att blogga. Idag red jag i paddocken, gjorde skänkelvikningar, övergångar och han var jätteduktig. Det är väl det jag har att säga, föresten! Jag vet att jag velar fram och tillbaka om vilka stövlar, väst och hjälm jag ska ha. Men nu HAR jag bestämmt mig! I promise!

HISS ELLER DISS?

Själv tycker jag det är snyggt och prydligt! Passar till alla grenar, främst hoppning tycker jag. Vill inte ha Tretorn längre, tycker att det är väldigt många som har sånna och har tröttnat på det...

Nu ska jag sova! Hörs imorgon.


uppdaterar senare!

hahahahahahhaha!!!


Mat!

Nu ska jag ta och äta en god smörgåstårta-bit :)
Föresten många av mina senaste inlägg har inte direkt handlat om min underbara ponny eller saker om ponnyer/hästar överhuvudtaget som denna bloggen egentligen handlar om. men det är bara för att jag inte har kunnat ta kort i regnet, bla. Men det blir ändringar på det när min ponny är helt frisk och det slutar REGNA!


Köpet!

Nu avslöjar jag vad jag köpte!


Ett par Uggs fast det nyare märket SHEPHERD-Svarta.

Sveajacka-St. Small-Svart.


Regn!

Ussh och fy vilket väder vi har! Regnat hela dagen. Tog tempen på pegasus idag igen och han hade 38.1. Så det har inte blivit högre iaf. Tog en sväng i paddocken och sedan ut. Ska inte anstränga honom nu när han är lite förskyld... Red barbacka och han var duktig som han brukar ♥ Sedan åkte jag och mamma och köpte en leksak till honom och lite annat till mig.


En boll som är ungefär lika stort som ett huvud, lite större och den smakar äpple! :D
Den är inte bara en leksak som de har roligt med utan den hjälper även mot hästar som kanske är lite stressade.
Den kostade 450 kr om någon vill veta :)

Här är två saker jag köpte till mig ;) Gissa vad det kan vara?


Godmorgon!

Godmorgon! Idag har jag väl inga planer tror jag mer än att jag ska rida. Vi kanske ska dra hem Pegasus och så att jag kan rida på våra underbara ridvägar! Men det beror på vädret :) Men isåfall ska jag skritta runt i skogen. Om det inte blir så ska jag skritta honom i paddocken, lösgöra honom och göra olika övningar. Känner på mig att detta kommer bli en slappdag, men det är ju höstlov så man får passa på! Kanske ska göra lite matte.
Men jag hör av mig senare om det blir ändrade planer för dagen.

Hejdå :P

Bloggar!

Tänkte berätta om vilka bloggar jag läser!

"Stora bloggar"
•www.dressyrmupparna.blogg.se
•www.kissies.se
•www.anagina.se
•www.paow.se
•www.fokis.se

"Andra bloggar"
 www.maloousan.blogg.se
• www.eaqi.blogg.se
• www.minponnyochjag.webblogg.se
• www.edjf.blogg.se
www.nellieberntsson.blogg.se
• www.classicalpony.blogg.se
www.ponnismurfarna.blogg.se

Detta är dem jag besöker varje dag, sedan är det ju massa fler som jag besöker men inte varje dag lixom!
Vilka bloggar läser ni :D?

 


Nya skoor ;)

Köpte nya skor i fredags, bara ett par vanliga höstskor. Köpte även en jacka, tröja, toffsar, paraply och två ridtröjor. Orkade inte ta kort på allt men ni får se skorna iaf :D



Hiss eller Diss?



Hemma!

Halloo :) Är hemma nu! Det var trevligt ;) Mer säger jag inte. Nu har jag precis bäddat ner mig i soffan. Ska kika lite på datorn och sånt. Hittade en liten grej på google.se, FINN FEM FEL. Haha, gullig liten apa.


Hejhejhejhej!

Har precis ätit och väntar nu på att åka iväg till HEMLIGHETEN!
Hihi, ingen kan gissa vad det är ;)!
Hörs när jag kommer hem!


Blå outfit!

Blå outfit som jag och Pegasus gärna skulle vilja bära! (Har gjort den själv.)



Bilder!

Här får ni bildbomb på mig och Pegasus från sommaren/hösten 2010!




















suddig...


Fråga till er!

Tänkte ställa en fråga till er som har ponny/häst.

Hur många gånger i veckan tycker du att man ska rida ut? Dvs, skogen, grusvägar osv.





Hiss!

Jag hissar, Tretorn stövlar. Tycker dem är sportiga, bekväma och snygga. Har testat ett par sånna en gång och jag blev kär. Men jag köpte istället ett par Pioneer stövlar för några månader sedan som jag nu har beslutat mig för att sälja. Vill hellre ha Tretorn stövlar.


Klart!

Nu är min blogg klar! Vad tycker ni? Som ni kanske ser i högra hörnet så är det Sandra som har gjort den, besök www.ponnismurfarna.blogg.se. Är jättenöjd med den. Jag har gjort den större tyckte det var för smalt förut. Så nu är det bredare, and i like! 

 

 


Tjena mors!

Hej allihopa! Idag har cyklat i ca 2 timmar med Patricia ;) Duktigt. Sedan åkte jag till stallet vid 11 tiden ungefär, mockade, gjorde hö/kraftfoder och vatten. Sedan tog jag in honom och tog tempen, han hade 37.8 allså har det sjunkt. Men mamma ska endå ringa vet, ska ev åka upp med honom så att dem kan kolla igenom honom. Jag red runt torrebräcka med Malou, skrittade bara. Han var duktig ♥ Älskar min ponny! Hoppas han blir helt fräsh snart :( *peppar peppar*. Nu har jag kommit hem och har duschat och har precis lagt mig i soffan! Gött. Ikväll blir det hemlis ;) Ni kanske får reda på vad det är imorgon eller ikväll! Nej, nu ska jag kolla lite på datorn och äta lite.

Hejdå!